Rendőrt hívtak a miskolci kórházra

Publikálás dátuma
2018.04.13 21:06

Fotó: /

Elmérgesedett a vita miskolci rákbetegek kezeléséhez használt berendezések tulajdonosa és a kórház között. A Medcenter csütörtökön közölte: miután a számláit a kórház nem fizette ki, megszűntnek tekinti a szolgáltatási szerződését, és megtiltja a berendezéseinek a használatát. (Minderről a szantograf.hu is tudósít.) A kórház viszont arra utasította a dolgozóit, hogy e figyelmeztetéstől függetlenül folytassák a gyógyító munkát. A dolgozók bekapcsolták a gépeket, elkezdték a betegellátást. Erre a Medcenter az ígéretéhez híven a rendőrségtől kért birtokvédelmi intézkedést. Úgy tudjuk a rendőrök pénteken délelőtt kétszer is odamentek, majd azt tanácsolták a cég vezetőjének, hogy tegyen feljelentést a kórház ellen.

Mint arról korábban írtunk, a gépeket finanszírozó bank már márciustól jelzálogot tett az eszközökre. Estig szerzett információink szerint a kezelések a történtek ellenére zajlanak.

Fölcímkézte a Raiffeisen Bank a miskolci megyei kórházban a daganatos betegek kezeléséhez használt sugárterápiás gépeket. A sárga cédulán arról tájékoztatnak, hogy a gépre zálogjog bejegyzés került.

Fölcímkézte a Raiffeisen Bank a miskolci megyei kórházban a daganatos betegek kezeléséhez használt sugárterápiás gépeket. A sárga cédulán arról tájékoztatnak, hogy a gépre zálogjog bejegyzés került.

 A Miskolc Megyei Kórház tavaly október óta nem fizetett a sugárterápiát üzemeltető szolgáltatónak, a Medcenter Kft-nek. A cég 2006-ban kötött 15 évre szóló megállapodást a kórházzal. Ebben azt vállalták, hogy telepítenek két új lineáris gyorsítót és egy CT-t. Üzemeltetik, karbantartják a gépeket. A kórház élére tavaly kinevezett Tiba Sándor egy gazdasági átvilágítás után szeptemberben az Állami Egészségügyi Ellátó Központ illetékeseinek szóbeli jóváhagyásával leállította a szolgáltató számláinak kifizetést. Az addig a Medcenter által foglalkoztatott embereket átvette a kórház. A gépek azonban egy kivételével a Medcenter tulajdonában vannak. Február elején a kórházfenntartó menesztette a főigazgatót, de ezzel a cég még nem jutott követeléséhez.

Szerző
2018.04.13 21:06

Szél Bernadett: Politikai öngyilkosságot követett el az LMP

Publikálás dátuma
2018.09.19 11:38
Szél Bernadett
Fotó: Népszava/ Tóth Gergő
Nem érte egyet a párt egykori társelnöke azzal, hogy az LMP nem szavazta meg a Sargentini-jelentést, ám nem sok befolyása van a döntések meghozására.
„Én nem vagyok az LMP vezetője, egy lefokozott tag vagyok, párttagként is másodrendű, még szavazati jogom sincs”- magyarázta az ATV Egyenes Beszéd Kontrában Szél Bernadett. Bár az országgyűlési képviselő elsősorban a Sargentini-jelentés kapcsán bírálta az Orbán-kormányt, kijutott a kritikából saját pártjának és az ellenzéknek is.
A nyilvánosság előtt is ismert volt, hogy Szél - az LMP korábbi társelnöke és miniszterelnök-jelöltje - nem ért egyet a párt elnökségének a döntésével, mi szerint nem szavazzák meg a Fideszt bíráló uniós jelentést.
„Ha az LMP-t én vezetném - könnyebb az LMP-t megpuccsolni, mint vezetni - akkor valószínűleg küzdelmesebb lett volna ennek az álláspontnak az elfogadása”
- fogalmazott Szél. A pártja mostani döntései kapcsán még megjegyezte: „olyan dolgokat megenged az LMP, ami a politikai öngyilkosság kategóriájába tartozik”. Mint kiderült, ezt főként az LMP belharcaira érti: a civil kezdeményezésként indult LMP szerinte végső soron nem tudta a párt-formációt felvenni.
Az LMP és Jobbik közeledéséről azt mondta: önmagában nem gond, ha a pártok közelednek egymáshoz, de a két pártnak meg kell ismerni egymást, még addig, amíg ez a közeledés túl közeli lesz.
2018.09.19 11:38

Már készül a "tájékoztató" kampány a Sargentini-jelentésről

Publikálás dátuma
2018.09.19 09:38
Korábbi plaktákampány - illusztráció
Fotó: Népszava/ Tóth Gergő
Újabb közpénz-milliárdokat felemésztő kampánnyal győzköd majd a kormány a véleményéről. A várható üzenet: a Sargentini-jelentés elfogadása csalás volt, és Orbán egy szabadságharcos hős.
"A tájékoztatással párhuzamosan jogi elégtételt is kíván venni a kabinet" - kiáltja világgá a Fidesz zakózsebéből kikandikáló Magyar Idők, rögtön miután bejelentette a "tájékoztató" kampányt. Az uniós bíróságon támadják majd az EP Sargentini-jelentésről szóló szavazását.
Jó eséllyel egyébként ez az a 6 milliárd forint közpénzt felemésztő kampány, amit múlthéten rögtön a Sargenitni-jelentés elfogadása után rendelt meg a Nemzeti Kommunikációs Hivatal egy kormányközeli vállalkozó cégeitől.
2018.09.19 09:38