Előfizetés

Vizsgálják a MET TIGÁZ-vásárlását

Már a Gazdasági Versenyhivatal előtt van a MET Holding AG összefonódás bejelentése arról, hogy a MET közvetlen egyedüli irányítást szerez a kelet-magyarországi gázvezeték-rendszer üzemeltetője, a TIGÁZ Tiszántúli Gázszolgáltató Zrt. felett, ugyanis a részvények 98,99 százalékát megvásárolja az olasz ENI S.p.a-tól. 

Az NVB-elnöke a TV2 szekerét tolta

Patyi András, a Nemzeti Választási Bizottság elvileg független elnöke is próbálta megakadályozni a Tv2 megbírságolását, amiért a Tények műsorvezetői a pártatlanságot mellőzve belemondták a kamerába, hogy Orbán Viktorra szavaznak. Az RTL által forgatott felvételből kiderült, hogy az elnök, s NVB-tagok közül többen is bagatellizálni próbálták a kínos anyagot, de Patyi András volt az is, aki a tévécsatornára emiatt kirótt bírság csökkentését javasolta. 

Kiderült: sok menekültet fogadtunk be

Magyarország a harmadik legbefogadóbb állam a kelet-közép-európai térségben, csak Bulgária és Lettország előzi meg - derült ki az Eurostat legfrissebb jelentéséből. Eszerint hazánk a maga 1290 tavalyi befogadottjával a lakosság arányait tekintve igen előkelő helyen áll a térségbeli országok között. A Visegrádi 4-ek többi tagja, vagyis a lengyelek, csehek és szlovákok csak tizedannyi menekültet fogadtak be tavaly, mint mi.