Fenyő-gyilkosság: gyanúsított a volt főügyész

Publikálás dátuma
2018.04.20. 14:24
Fotó: Népszava

A Központi Nyomozó Főügyészség hivatalos személy hivatali eljárása során, hivatali kötelessége megszegésével elkövetett bűnpártolás bűntette miatt gyanúsítottként hallgatta ki dr. I. S. P. volt főügyészt.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentésére indított nyomozás során, 2018. április 20-án, a Központi Nyomozó Főügyészség házkutatást tartott. A gyanúsítottat a házkutatás után kihallgatták.

A közölt megalapozott gyanú lényege szerint, a volt főügyész az akkori, illetve korábbi hivatali beosztásából eredően hivatalos tudomással rendelkezett arról, hogy az ún. Fenyő-gyilkosság felbujtója továbbra is ismeretlen, és azt is tudta, hogy a felbujtó felderítése érdekében a hatóságok évek óta erőfeszítéseket tesznek.

A gyanú szerint a volt főügyész 2017 októberében a Fenyő János sérelmére megvalósított emberöléssel kapcsolatos beszélgetésekről készült hangfelvételek leiratát átvette a hivatali helyiségében. A leirat átadója az időközben felbujtással meggyanúsított egyik személy volt, aki azért fordult az általa személyesen ismert gyanúsítotthoz, hogy tőle tanácsot kérjen.

Dr. I. S. P-nek fel kellett ismernie, hogy a leiratban foglaltak olyan új bizonyítékok, amelyek jelentős mértékben hozzájárulhatnak az emberölés felbujtójának azonosításához, e személy, vagy személyek büntetőjogi felelősségre vonásához. Ennek ellenére a törvényben előírt ügyészi kötelességeit, így azt, hogy a felmerült bizonyítékokat a nyomozó hatóság részére átadja, nem teljesítette, az átvett leiratot hivatali helyiségében tárolta. Ezen bizonyítékok a Központi Nyomozó Főügyészség által korábban lefolytatott házkutatás során kerültek lefoglalásra.

Az emberölés felbujtóinak gyanúsítotti kihallgatását követően kerülhetett sor dr. I. S. P. gyanúsítotti kihallgatására. Dr. I. S. P. a gyanúsítás ellen panasszal élt, vallomást nem tett. A továbbiakban szabadlábon védekezik.

Szerző

225 ezer két pálinkáért - Kattant a bilincs a túlszámlázókon

Publikálás dátuma
2018.04.20. 11:07
Illusztráció: Shutterstock
Ismételt túlszámlázás miatt elfogták egy budapesti, belvárosi szórakozóhelynek az üzletvezetőjét és személyzetét, mert ismételten túlszámlázást követtek el - írta a rendőrség honlapján.

A József nádor téri szórakozóhelyet korábban már bezárták túlszámlázás miatt, azonban a új névvel, de a korábbi vezetéssel ismét kinyitott. A nyomozás adatai szerint a üzletvezető és két alkalmazottja újévtől március elejéig több bűncselekményt is elkövetett. 

A gyanú szerint az alkalmazottak becsábították a külföldi férfiakat a szórakozóhelyre, majd alkoholfogyasztásra bírták őket. Fizetéskor a fogyasztás mértékéhez képest jelentősen magasabb összeget kellett fizetniük. Volt olyan eset, hogy pár pohár pezsgőért és röviditalért 180 000 forintot kellett fizetni, illetve két pohár pálinkáért 225 000 forintot kértek. Az alkalmazottak, hogy biztos megkapják a pénzt, a bankautomatákhoz is elkísérték a sértetteket, de voltak, akiktől ellopták a pénztárcájukat. 

A rendőrök az üzletvezetőt otthonában, az alkalmazottakat pedig a munkahelyükön fogták el. A három nőt üzletszerűen elkövetett csalás, kifosztás és lopás miatt gyanúsítottként hallgatták ki, az üzletvezetőt őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását.

Szerző

Prostikat közvetített ki Svájcba a banda - Rajtaütés több helyszínen (videó)

Publikálás dátuma
2018.04.20. 10:24
Fotó: police.hu

Bűnszervezetben elkövetett üzletszerű kerítés és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt nyomoz R. János és társai ellen a készenléti rendőrség - olvasható a police.hu-n. A 47 éves férfi bűntársával, a 41 éves M. Ibolyával júliustól szervezte és irányította magyar nők Svájcba utaztatását, hogy ott prostituáltként dolgoztassa őket. Ők szerezték a kuncsaftokat és vitték hozzájuk a lányokat. A megkeresett pénz nagy részét elvették a prostituáltaktól és a bevételből tartották el magukat.

A készenléti rendőrség ­– az Europol és az Eurojust közvetítésével – és a Bern Kantoni Rendőrség együttműködésének eredményeképpen április 17-én összehangolt akció keretében Nyírteleken elfogták R. Jánost és M. Ibolyát, Táton pedig a 32 éves V. Gergőt, aki a lányokat fuvarozta külföldre. R. Jánost és M. Ibolyát őrizetbe vették, a bíróság elrendelte előzetes letartóztatásukat, V. Gergő szabadlábon védekezhet. A berni rendőrség két magyar és egy svájci állampolgár ellen folytat eljárást, két gyanúsítottat előzetes letartóztatásba helyeztek, eggyel szemben pedig lakhelyelhagyási tilalmat rendeltek el.

Szerző