Fenyő-gyilkosság: gyanúsított a volt főügyész

Publikálás dátuma
2018.04.20 14:24
Fotó: Népszava
Fotó: /

A Központi Nyomozó Főügyészség hivatalos személy hivatali eljárása során, hivatali kötelessége megszegésével elkövetett bűnpártolás bűntette miatt gyanúsítottként hallgatta ki dr. I. S. P. volt főügyészt.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentésére indított nyomozás során, 2018. április 20-án, a Központi Nyomozó Főügyészség házkutatást tartott. A gyanúsítottat a házkutatás után kihallgatták.

A közölt megalapozott gyanú lényege szerint, a volt főügyész az akkori, illetve korábbi hivatali beosztásából eredően hivatalos tudomással rendelkezett arról, hogy az ún. Fenyő-gyilkosság felbujtója továbbra is ismeretlen, és azt is tudta, hogy a felbujtó felderítése érdekében a hatóságok évek óta erőfeszítéseket tesznek.

A gyanú szerint a volt főügyész 2017 októberében a Fenyő János sérelmére megvalósított emberöléssel kapcsolatos beszélgetésekről készült hangfelvételek leiratát átvette a hivatali helyiségében. A leirat átadója az időközben felbujtással meggyanúsított egyik személy volt, aki azért fordult az általa személyesen ismert gyanúsítotthoz, hogy tőle tanácsot kérjen.

Dr. I. S. P-nek fel kellett ismernie, hogy a leiratban foglaltak olyan új bizonyítékok, amelyek jelentős mértékben hozzájárulhatnak az emberölés felbujtójának azonosításához, e személy, vagy személyek büntetőjogi felelősségre vonásához. Ennek ellenére a törvényben előírt ügyészi kötelességeit, így azt, hogy a felmerült bizonyítékokat a nyomozó hatóság részére átadja, nem teljesítette, az átvett leiratot hivatali helyiségében tárolta. Ezen bizonyítékok a Központi Nyomozó Főügyészség által korábban lefolytatott házkutatás során kerültek lefoglalásra.

Az emberölés felbujtóinak gyanúsítotti kihallgatását követően kerülhetett sor dr. I. S. P. gyanúsítotti kihallgatására. Dr. I. S. P. a gyanúsítás ellen panasszal élt, vallomást nem tett. A továbbiakban szabadlábon védekezik.

Szerző
2018.04.20 14:24

Fenyegette és megütötte az ápolónőt egy miskolci nagymama

Publikálás dátuma
2018.12.10 15:22
Képünk illusztráció
Fotó: Népszava/
A nyomozók a 66 éves nő unokáját is gyanúsítottként hallgatták ki.
Egy nagymama megütött, majd unokájával együtt megfenyegetett egy nővért Miskolcon – írja a police.hu. Az ügyben közfeladatot ellátó személy elleni erőszak elkövetésének gyanúja miatt folytatnak büntetőeljárást. A rendőrség tájékoztatása szerint a 66 éves miskolci nő és 14 éves lány unokája szombat este az egyik kórházban – munkája végzése közben – fenyegette meg életveszélyesen a nővért, a nagymama pedig meg is ütötte az ápolónőt. A Miskolci Rendőrkapitányságra előállított nőt és unokáját a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki. 
2018.12.10 15:22

Lezuhant egy fiatal nő a budai rakpartról (videó)

Publikálás dátuma
2018.12.10 09:40

Fotó: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság/
Sérülésének súlyosságáról egyelőre nincs információ.
Katasztrófavédelem tájékoztatása szerint leesett egy fiatal nő a budai rakpartról hétfőn hajnalban Budapesten, az I. kerületi Szilágyi Dezső tér magasságában. A nő kimentéséhez a főváros hivatásos tűzoltóit riasztották, akik létrán ereszkedtek le a sérülthöz, majd egy speciális hordágyra fektették és felemelték a felszínre, ahol már a mentők várták.
A videót a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság videostúdiójának fotóriportere, Schultz László tűzoltó főtörzsőrmester készítette.
2018.12.10 09:40