Előfizetés

Ez történik egy kiásott 100 kilós bombával (videó)

Publikálás dátuma
2018.04.20. 17:05
Fotó: Facebook/Polícia Slovenskej Republiky
Második világháborús robbanószerkezeteket találtak Párkányban, egy szántóföldön. Közülük az egyik tömege a 100 kilogrammot is eléri. Egy egész utcát evakuálni kellett, írja az Új Szó.

A rendőrség hivatalos Facebook-oldala élőben közvetítette, hogyan tisztítják meg a talált szovjet repeszbombákat. Az ekkor még éles robbanószereket ezután hatástalanították, majd biztonságos helyen megsemmisítik.

3-4 óra hosszan tartott az evakuálás. A kiürített Űrhajós utca lakóinak zöme nyugdíjas, akit ebédfőzés közben zavartak meg, és nem értette, miért van ekkora felhajtás a bombák körül.

Telefonálást imitálva beintettek - Autós üldözés lett belőle

Publikálás dátuma
2018.04.20. 16:03
Illusztráció: Shutterstock
Eger egyik forgalmas közútján történt közlekedési konfliktus miatt rongált meg egy személygépkocsit az a két férfi, akikkel szemben az Egri Járási és Nyomozó Ügyészség most vagyon elleni, valamint a közlekedés rendjét sértő bűncselekmények miatt emelt vádat - írja az ugyeszseg.hu.

Az egyik vádlott tavaly júliusban, Egerben közlekedett személygépkocsijával, amelyben utasként szállította húsz éves fiát, a másik vádlottat. A járművel megálltak egy gyalogos átkelőhely előtt, ahol melléjük érkezett a sértett vezette autó, amelyben szintén ketten ültek.

Mialatt a gyalogosok átkeltek a zebrán, a sértetti jármű utasa a felhúzott ablak mögül – telefonálást imitálva – mutogatott a másik kocsit vezető vádlottnak, amit az sértésnek vett, ezért járművével az időközben továbbinduló autót üldözni kezdte. Végül a záróvonalat átlépve, szabálytalanul megelőzte a másik kocsit, és úgy vágott elé, hogy annak vezetője vészfékezéssel tudta csak elkerülni az ütközést.

A vádlottak ekkor odamentek a sikertelenül tolatni igyekvő másik járműhöz, amelyet az apa rugdosni kezdett, miközben a lehúzott ablakon át ököllel megpróbálta fejen ütni az utast, aki korábban bemutatott neki. Ezalatt a fia a jobb hátsó ajtót rugdosta, majd a dísztárcsát is leszakította az egyik kerékről. Több mint félmillió forint kár keletkezett.

Amikor a vádlottak már távoztak volna a helyszínről, a sértett járművezető állta el az utat autójával, hogy telefonnal fényképet készítsen támadóiról. A másik gépkocsit vezető vádlott ekkor nagy gázzal elindult felé, de a férfinak sikerült előle felugrani az útpadkára.

Az Egri Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlottakat nagyobb kárt okozó rongálás bűntettével, továbbá a sofőr vádlottat közúti veszélyeztetés bűntettével is vádolja, mely bűncselekmények miatt velük szemben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására, és arra is indítványt tett, hogy a bíróság a kocsit vezető vádlottat határozott időre tiltsa el a közúti járművezetéstől.

Halálos baleset: szakadékba zuhant egy autó

Publikálás dátuma
2018.04.20. 15:54
Illusztráció: Shutterstock

Lesodródott az úttestről és szakadékba zuhant egy személyautó péntek délután - írja a Katasztrófavédelem. A baleset az Eger és Noszvaj közötti úton történt, az érintett útszakaszon félpályán halad a forgalom.

A járműben két ember utazott, egyikük a helyszínen életét vesztette. A másik embert a mentők ellátják. A műszaki mentést az egri hivatásos tűzoltók végzik.