Esélytelen volt az UVSE

Publikálás dátuma
2018.04.21 07:55
NEM VÉDETT SOKAT A MECCSEN Gangl Edinát magára hagyta a védelem FOTÓ: UVSE-FACEBOOK
Fotó: /
Története legsúlyosabb vereségét szenvedte el a nemzetközi porondon az UVSE női vízilabdacsapata az Euroliga elődöntőjében az oroszországi Kirisiben: a magyar bajnok 17-8-ra kikapott a spanyol CN Sabadell együttesétől.

 Az első negyedben még tartotta a lépést a magyar bajnok spanyol riválisával, de már ekkor feltűnő volt, hogy az ellenfél könnyebben és gyorsabban talál a kapuba, mint Keszthelyi Ritáék. Benczur Márton csapata egyszer sem vezetett, de a 4-4-es eredmény még reménykedésre adott okot.

A második nyolc percben az edzői kérés ellenére a magyarok előkészítetlenül lőtték el a labdát, ahogy nőtt a különbség, egyre többet kapkodtak, a Sabadell 5-2-re nyerte ezt a játékrészt, így félidőben már 9-6-ra vezetett.

A folytatásban teljesen alárendelt szerepet játszott az UVSE, amelynek a támadójátéka után a védekezése is szétesett, a spanyoloknak pedig minden sikerült. A záró nyolc perc előtt már 12-7-re vezetett a rivális, elvileg volt még esély a fordításra, de a látottak alapján nyilvánvaló volt, eldőlt a találkozó.

A záró felvonás is spanyol gólokkal indult, a találkozó pedig az utolsó percekben már edzőmérkőzés jelleget öltött, mindkét szakvezető beküldte az általában kevesebb lehetőséget kapó játékosokat. Így állt be a kapuba a válogatott Gangl Edina helyére Maczkó Lilla is.

A négyes döntő ezzel még nem ért véget az UVSE számára, a csapat ma 11:30-tól a bronzéremért játszik a házigazda Kirisi és az olasz Ekipe Orizzonte találkozó vesztesével. A második elődöntő lapzártánk után ért véget.

Szerző
2018.04.21 07:55

Férfi ifjúsági vízilabda-vb - Döntetlent játszott az oroszokkal a magyar csapat

Publikálás dátuma
2018.08.15 21:47
Illusztráció
Fotó: AFP/ KIRILL KUDRYAVTSEV
A házigazda magyar válogatott szerdán 9-9-es döntetlent játszott az orosz csapattal a szombathelyi férfi ifjúsági vízilabda-világbajnokságon.
Horváth János együttese, amely csoportja második helyén végzett, csütörtökön 20 órától az amerikaiakkal találkozik a negyeddöntőbe kerülésért.
Eredmény (a hazai szövetség honlapjáról):
Magyarország-Oroszország 9-9 (1-2, 3-2, 2-1, 3-4)
A magyarok szombaton 22-11-re verték a kínaiakat, vasárnap 15-12-re kaptak ki a görögöktől, majd kedden 30-1-re múlták felül az argentinokat.
Szerző
Témák
vízilabda
2018.08.15 21:47

Egyhetes Davis Kupát akar a teniszszövetség

Publikálás dátuma
2018.08.15 19:18
A francia Lucas Pouille szervál a 2018-as negyeddöntőben
Fotó: AFP/ Vincenzo Pinto
Csütörtökön dönt a Nemzetközi Tenisz Szövetség (ITF) a Davis Kupa jövőjéről. Az új elképzelés szerint 2019-től novemberben egy hét alatt bonyolítanák le a sorozatot.
Megosztott a teniszvilág a Davis Kupa esetleges megváltoztatásával kapcsolatban. Yannick Noah, korábbi francia világklasszis twitter oldalán elnézést kért a „névadótól”, Dwight Filley Davistől: „118 év gyönyörű év után eladják a verseny lelkét, elnézést kérek ezért, Mr. Davis” - írta Noah. A világranglistát vezető spanyol Rafael Nadal és a korábbi világelső, szerb Novak Djokovics támogatják az új tervet.
„Sürgősen változtatni kell a lebonyolításon, egyetlen játékos sem tud évente négy hetet a Davis Kupára fordítani – mondta Djokovics. - Régebben más volt a helyzet, kevesebb tornát rendeztek, a mostani nagyon sűrű versenynaptárban nincs idő arra, hogy ilyen sokáig kimaradjon valaki a körforgásból.”
„Az új versenysorozatnak semmi köze sincs a Davis Kupához, az ITF-nek meg kell mentenie a nagy hagyományokkal bíró, világszerte nagyon kedvelt tornát” - hangsúlyozta Lleyton Hewitt, az ausztrálok Davis Kupa-csapatának kapitánya.
Az ITF vezetősége Orlandóban ma dönt a Davis Kupa sorsáról, a változtatáshoz minimum kétharmados szavazati többség kell.
A Kosmos konzorcium – melynek alapítói között megtalálható Gerard Piqué, korábbi spanyol válogatott labdarúgó, az FC Barcelona futballistája – 25 évre hárommilliárd dollárt ajánlott az ITF-nek a Davis Kupa jogaiért, amibe beletartozik a verseny lebonyolításának átalakítása is.
A tervek szerint februárban lenne egy selejtezőtorna, a legjobb tizenhat válogatott - kiegészülve két szabadkártyás csapattal - pedig a novemberi döntőben egy hét alatt döntene a győztes kilétéről. A mérkőzések a korábbiakkal ellentétben már nem négy egyesből és egy párosból állnának, hanem két egyes mellett kerülne sor egy páros meccsre. A mérkőzések az eddigi hárommal szemben csak két nyert játszmáig tartanának. Madrid és Lille már jelezte, hogy szívesen megrendezné a finálét.

Ez már nem Davis Kupa

„Ha elfogadják a változtatást, akkor elvész a mágikus rész, a lényeg, ami miatt a Davis Kupa annyira népszerű volt – mondta a Népszavának Köves Gábor, a magyar válogatott szövetségi kapitánya. - Hívhatják Davis Kupának az új sorozatot, de ez nem az, csak viseli a nevét a régi sorozatnak. Elfogadom, hogy haladni kell a korral, Djokovics érvelésével sem lehet vitatkozni, de összességében szegényebb lesz a tenisz a hagyományos Davis Kupa nélkül.” 

Témák
tenisz
2018.08.15 19:18
Frissítve: 2018.08.15 19:28