Esélytelen volt az UVSE

Publikálás dátuma
2018.04.21 07:55
NEM VÉDETT SOKAT A MECCSEN Gangl Edinát magára hagyta a védelem FOTÓ: UVSE-FACEBOOK
Fotó: /
Története legsúlyosabb vereségét szenvedte el a nemzetközi porondon az UVSE női vízilabdacsapata az Euroliga elődöntőjében az oroszországi Kirisiben: a magyar bajnok 17-8-ra kikapott a spanyol CN Sabadell együttesétől.

 Az első negyedben még tartotta a lépést a magyar bajnok spanyol riválisával, de már ekkor feltűnő volt, hogy az ellenfél könnyebben és gyorsabban talál a kapuba, mint Keszthelyi Ritáék. Benczur Márton csapata egyszer sem vezetett, de a 4-4-es eredmény még reménykedésre adott okot.

A második nyolc percben az edzői kérés ellenére a magyarok előkészítetlenül lőtték el a labdát, ahogy nőtt a különbség, egyre többet kapkodtak, a Sabadell 5-2-re nyerte ezt a játékrészt, így félidőben már 9-6-ra vezetett.

A folytatásban teljesen alárendelt szerepet játszott az UVSE, amelynek a támadójátéka után a védekezése is szétesett, a spanyoloknak pedig minden sikerült. A záró nyolc perc előtt már 12-7-re vezetett a rivális, elvileg volt még esély a fordításra, de a látottak alapján nyilvánvaló volt, eldőlt a találkozó.

A záró felvonás is spanyol gólokkal indult, a találkozó pedig az utolsó percekben már edzőmérkőzés jelleget öltött, mindkét szakvezető beküldte az általában kevesebb lehetőséget kapó játékosokat. Így állt be a kapuba a válogatott Gangl Edina helyére Maczkó Lilla is.

A négyes döntő ezzel még nem ért véget az UVSE számára, a csapat ma 11:30-tól a bronzéremért játszik a házigazda Kirisi és az olasz Ekipe Orizzonte találkozó vesztesével. A második elődöntő lapzártánk után ért véget.

Szerző
2018.04.21 07:55

Hárít a bokszszövetség, állítja: szeptemberig senki nem tudott a hiányról

Publikálás dátuma
2018.11.19 19:14
Ezen a korábban készült képen Madár még egész másnak örül. FOTÓ: Népszava
Fotó: /
A Magyar Ökölvívó Szakszövetség (MÖSZ) elnökségét nem vonták be az augusztusi ifjúsági világbajnokság szervezésébe, tagjai csak szeptemberben értesültek a több mint 300 millió forintos túlköltekezésről. Mindezt Kassai László elnökségi tag, az elmúlt hónapok pénzügyi folyamatait vizsgáló bizottság tagja mondta el hétfői sajtótájékoztatóján, hozzátéve, hogy Erdei Zsolt elnök aláírási joga nem szűnt meg, ám mellé egy háromtagú tanácsadó testületet állítottak fel.
Orodán Sándor, a MÖSZ ellenőrző testületének vezetője elmondta, a munkájuk során tapasztaltak alátámasztották a szeptemberben készült könyvvizsgálói jelentésben foglaltakat, így szakhatósági vizsgálat kezdeményezését látták szükségesnek. Ezután felkérték Erdei Zsoltot, hogy a teljes dokumentációt adja le az ügyészségnek, amely majd dönt arról, történt-e hanyag kezelés, csalás, vagy lopás.
Kassai felidézte, márciusban derült ki, hogy nem Győr rendezi a vb-t, és ekkor, a szövetség elnökségi ülésén ajánlotta fel Balogh Sándor elnökségi tag, a Budapest 2017 Kft. vezetője, hogy a Duna Arénában rendezzék meg a vb-t akkora összegből, amennyi támogatást kap rá a MÖSZ az államtól. Az elnökség egyhangúlag elfogadta a felajánlást.
A vizsgált dokumentumokból viszont kiderült, hogy a MÖSZ elnöke tanácsadóival már májustól az általuk kiválasztott cégekkel kötött megbízási szerződéseket és nem vette igénybe a Budapest 2017 Kft. munkáját. Bizonyos iratok alapján már július közepén nyilvánvaló volt a szervezést végzők számára, hogy nem lesz elég az állami támogatás. A vizsgált dokumentumok szerint viszont még ezt követően is 300 millió forintnyi kötelezettséget vállalt az szb. Orodán megfogalmazása szerint Baloghot is megvezették.
Kassai kiemelte, az elnökség felelőssége akkor lenne felvethető, ha számára ismert hiányosságok és problémák ellen nem tett volna lépéseket, ám a testület csak ősszel értesült a gondokról.
Szerző
2018.11.19 19:14

Lemondott a paksi Atomerőmű SE szakvezetője

Publikálás dátuma
2018.11.19 15:53
Illusztráció
Fotó: Getty Images/
A szakember maga ajánlotta fel lemondását: a csapat túl sok mérkőzést vesztett el mostanság a végjátékok során.
Lemondott Srecko Sekulovic, a paksi Atomerőmű SE férfi kosárlabdacsapatának edzője - közölte honlapján hétfőn az egyesület. Az NB I-es klub arról is döntött, hogy határozatlan ideig Schmidt Béla lesz a csapat vezetőedzője, Jan Pavlík másodedzőként segíti munkáját.
Tóth János, az ASE szakosztályelnöke az MTI-nek azt mondta, a szerb szakember ajánlotta fel lemondását, mert a csapat a végjátékokban többször veszített el mérkőzést.
Az ASE három győzelemmel és öt vereséggel a 14 csapatos NB I 11. helyén áll, legutóbb a Zalaegerszeggel szemben, az utolsó másodpercekben kapott kétpontos kosárral, 99-98-ra maradt alul.
2018.11.19 15:53