Túl idős volt a sofőr? – Halálos baleset

Gyászolnak a sopronkövesdi Autolivnél: a dolgozók hiába kérték, hogy cseréljék le az egyik munkásjáratos kisbusz idős sofőrjét - halálos baleset lett a vége – írja a Kisalföld.

Tragédia történt a hét közepén Tompaládony térségében: az autolives dolgozókat hazafelé szállító kisbusz teherautóval ütközött. A buszon utazók közül mindenki kórházba került. A sopronkövesdi cég egyik 35 éves dolgozója nem élte túl a balesetet.

A lap információi szerint a dolgozók egy csoportját rendszeresen szállító kisbusz sofőrje már jócskán elmúlt hetvenéves. Az autolivesek korábban többször – és aznap is – jelezték a HR-osztályon, hogy az illető idős korából eredő bizonytalan vezetési stílusa balesetveszélyes, jó lenne, ha a munkásjáratra szerződött szolgáltató leváltaná, mással helyettesítené a sofőrt. Ennek ellenére nem történt semmi, és amitől tartani lehetett, sajnos bekövetkezett.

A tragédia után az Autoliv bár saját halottjának tekinti az elhunytat, mégis sokan úgy érzik: megelőzhető lett volna a halálos baleset.

A sopronkövesdi vállalat az üggyel kapcsolatban későbbre ígért tájékoztatást.

Szerző
2018.04.21 11:24

Halálos baleset – Fának csapódott egy autó Szigetmonostoron

Publikálás dátuma
2018.11.20 16:39
Illusztráció
Fotó: / Shutterstock
A baleset egy földúton történt. A jármű vezetője súlyosan megsérült, utasa életét vesztette.
Egy személygépkocsi lehajtott az útról és egy fának ütközött Szigetmonostor külterületén, egy földúton – írja a police.hu. A gépjármű vezetője súlyos sérülést szenvedett, utasa a helyszínen életét vesztette.
2018.11.20 16:39
Frissítve: 2018.11.20 16:39

Pisztollyal rabolt rágót, 15 évvel fizethet érte

Publikálás dátuma
2018.11.20 16:28
Illusztráció
Fotó: Shutterstock/
A szerb férfi lövöldözött, autót állított meg, és fegyverrel „vásárolt be” egy benzinkúton. Nem igazán érte meg vitézkednie.
Letartóztatná a győri járási ügyészség azt a szerb férfit, aki november 18-án reggel fegyverrel duhajkodott a városban. Közleményük szerint a gyanúsított az út közepén gyalogolt, és megállásra kényszerített egy autót – aztán pisztolyával kétszer a levegőbe lőtt. 
 A férfi ezután egy közeli benzinkúthoz ment, ahol rágógumit és energiaitalt markolt fel. Mikor a termékek árát kérték tőle, a szerb gyanúsított megmutatta pisztolyát az üzlet dolgozóinak. A keménykedő külföldit aztán még a helyszínen elfogták, majd őrizetbe vették a rendőrök.
A vádhatóság a szökés és a bűnismétlés veszélyére hivatkozva kérte a férfi letartóztatását. Mint írják, gyanúsítottnak az eljárás során három bűncselekményről kell számot adnia: minősített rablásról, minősített garázdaságról és lőfegyverrel visszaélésről. A büntetési tétel – a halmazati szabályokra tekintettel – eléri a tizenöt évet.
2018.11.20 16:28