Iványi Gábor a „Soros-listázásról”

Nem értünk egyet azokkal, akik céljaikat a hamisság, a megfélemlítés és a megtévesztés eszközeivel érik el – hangsúlyozza Iványi Gábor.

Határozottan kijelentjük, hogy alapos tapasztalataink szerint Magyarországot és Európát semmiféle fenyegetés nem éri a háború, életveszély és emberi nyomorúság elől menekülő embertársaink részéről. Emberséges bánásmódot érdemelnek. Hitbeli és humanitárius kötelességünk lehetőségeink szerint segítséget nyújtani számukra. Erre köteleznek bennünket a nemzetközi megállapodások is – olvasható Iványi Gábor, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség elnök-lelkészének állásfoglalásában, amelyet a „Soros-listázással” kapcsolatban adott ki.

Semmilyen formában nem tudunk azonosulni a Soros György személyét ért méltatlan és igaztalan támadásokkal – folytatódik a szerkesztőségünkhöz eljuttatott nyilatkozat. Bibliai meggyőződésünk szerint Isten elleni vétek „hamis tanúbizonyságot” tenni felebarátunk ellen. Soros György, holokauszttúlélő, magyar származású üzletembert hálás köszönet illeti mindazért, amit eddig az elesettekért, jogfosztottakért tett és tesz ma is szerte a világban.

Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy különféle személyeket, szervezeteket és intézményeket megfélemlítő listába gyűjtve nyílt támadás indult, megvalósítandó a kormányfő elégtételvételi fenyegetését. Kijelentjük, hogy minden megtámadottal szolidaritást vállalunk – hívja fel a figyelmet Iványi Gábor.

Ismét tiltakozunk az egyházunkat és más felekezeteket ért diszkrimináció miatt is. Felszólítjuk a kormányt és a Magyar Országgyűlést, hogy számunkra és a velünk együtt megtámadott többi zsidó, keresztény és más vallású egyház számára biztosítsák az alkotmánysértő módon elvett egyházi státuszuk helyreállítását, és adjanak minden érintett számára tisztességes kárpótlást – zárul a közlemény.

Szerző
2018.04.22 19:43

Fidesz: a Soros-hálózat politikusai agresszívan támadtak a köztévés dolgozókra

Publikálás dátuma
2018.12.17 12:24
Képünkön Hadházy Ákos ellenzéki parlamenti képviselő, ahogy agresszívan fekszik a megfélemlített biztonsági őrök között
Fotó: Facebook/Szél Bernadett/
Hidvéghi Balázs ezt azután jelentette be, hogy biztonságiak erővel, jogsértően dobták ki Hadházy Ákost és Szél Bernadettet a tévészékházból, Varju Lászlót pedig tettleg bántalmazták.
 Elfogadhatatlan, hogy politikusok erőszakkal akarnak beavatkozni egy szerkesztőség működésébe - jelentette ki Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója hétfőn Budapesten újságíróknak, reagálva az MTVA székházában történtekre.
Hidvéghi Balázs kifejtette: vasárnap éjjel ellenzéki politikusok behatoltak az MTVA székházába azzal az ürüggyel, hogy információt szeretnének kérni, ott aztán hamis tűzriadót idéztek elő, a televízió munkatársaira agresszíven rátámadtak, be akartak avatkozni a szerkesztőség munkájába – idézi szavait az MTI.
 Ezek jól ismert módszerek, "ezek a bevándorláspárti Soros-hálózat módszerei", így akarják megfélemlíteni azokat, akik nem értenek egyet velük - mondta Hidvéghi Balázs. 
A Fidesz kommunikációs vezetője egy alternatív valóságban élhet, hiszen Szél Bernadett Facebook-közvetítéséében vasárnap éjjel és hétfőn reggel tízezrek látták élőben, ahogy a MTVA székházában pont az ellenkezője történik
  • Az épületbe nagy nehezen beengedett parlamenti képviselők egyetlen szerkesztővel, újságíróval nem beszélhettek,
  • A fegyveres biztonsági őrök szinte minden lépésüket akadályozták, végül Hadházy Ákost, egy sikertelen lépcsőmászási kísérlet után szó szerint kihajították az épületből, de kilökdösték Szél Bernadettet is – mindezt törvénysértően,
  • Varju László DK-s képviselőt hat szekuritis lökte földre, falhoz az épületben,
  • A biztonsági brigád rendőröket sem engedett be a székház területére.
2018.12.17 12:24

Folytatják: hétfőn is tüntetnek tévészékháznál

Publikálás dátuma
2018.12.17 11:44
Jelenet a december 16-i, MTVA-székház előtt tartott demonstrációból
Fotó: / Draskovics Ádám
Már nem egy petíció felolvasása a cél, az újabb demonstráció szervezői már az MTVA-t is meg akarják szüntetni.
Szabadítsuk fel a közmédiát, szüntessék meg az MTVA-t! - ezzel a címmel hirdetett meg újabb demonstrációt a Kunigunda utcába a „Minden napra egy jótett -Facebook közösség, bejelentésüket az ATV honlapja is közzé tette. 
A délelőtti órákban startoló eseményhez még kevesen csatlakoztak a közösségi oldalon, de az MTVA székházában vasárnap éjjel és hétfőn reggel történtek miatt várhatóan többen is kíváncsiak lesznek rá: tízezrek követték élő Facebook-közvetítésben, ahogy az MTVA  órákon át nem adott lehetőséget ellenzéki parlamenti képviselőknek öt pontos petíciójuk beolvasására, majd jogellenes módon szekuritisok dobták ki az épületből Hadházy Ákost és Szél Bernadettet, ajtóhoz csapdosták Varju László DK-s politikust.
Vasárnap este, a tüntetéssorozat negyedik napján ezrek tiltakoztak az MTVA épülete előtt a kormányzati döntések - a túlórák önkényes emelése, a különbíróságok elfogadása– miatt. A bejáratnál felsorakozó rohamrendőrök az elmúlt napokhoz hasonlóan többször könnygázt fújtak a nekik feszülő tüntetőkre.
2018.12.17 11:44