Alig virradt, máris két halott az utakon - Kamionnal ütköztek a 4-esen

Publikálás dátuma
2018.04.27. 09:31
A helyszín - Forrás: Google Street View

Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt kora reggel Kisújszállás külterületén a 4-es számú főút 142. kilométerszelvényében. Eddig tisztázatlan körülmények között egy kamion és egy mikrobusz ütközött össze. A balesetben a mikrobuszban utazó két személy a helyszínen életét vesztette. A helyszínelés, valamint a műszaki mentés idejére az érintett útszakaszt lezárták.

Szerző

Autó gyújtott fel autót Pesten

Publikálás dátuma
2018.04.26. 18:36
Illusztráció: Shutterstock

Kigyulladt két személyautó Budapest IV. kerületében, a Váci úton csütörtök délután - írja a katasztrofavedelem.hu. Az egyik jármű teljes terjedelmében égett, és a lángok egy másik autóra is átterjedtek.

A fővárosi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral eloltották a lángokat, jelenleg az utómunkálatokat végzik.

Szerző

Elfogatóparancsot adtak ki egy ügyvéd ellen

Elfogatóparancsot adott ki egy megvádolt ügyvéd, K. S. I. ellen a Budapest Környéki Törvényszék csütörtökön; a hivatali vesztegetés vádjával folyó elsőfokú büntetőperben egy ismert színész és két további ügyvéd is a vádlottak padjára került, mert az ügyészség szerint egy másik büntetőeljárás felfüggesztését és előzetes letartóztatás megszüntetését vállalták több tízmillió forintért.

A Budapest Környéki Törvényszék közleménye szerint a törvényszéken hivatali vesztegetés és más bűncselekmények vádjával hét ember ellen folyó ügy vádirati tényállása tartalmazza: V. T. T. elsőrendű vádlottal szemben korábban folyt másik bíróságon egy másik eljárás, melyben a Fővárosi Főügyészség emelt vádat adócsalás miatt 2010-ben.

V. T. T. és ismerőse, K. S. I. ügyvéd 2012-ben megegyezett, hogy K. S. I. és az ügy egy másik vádlottja, Oszter Sándor kapcsolatain keresztül pénzért elintézi V. T. T. büntetőügyének kedvező elbírálását. Egy másik, az ügyben szintén megvádolt ügyvéd, B. B. arra vállalkozott, hogy pénzért ismeretségei révén elintézi V. T. T. előzetes letartóztatásának megszüntetését és az ellene a fővárosban folyó eljárás felfüggesztését. Ehhez szintén pénzért B. B. ügyvéd vállalta orvosszakértői vélemények beszerzését. Egy harmadik ügyvéd, P. B. - szintén az ügy vádlottja - B. B. ügyvéd utasítására többször kért milliókat V. T. T. -től arra hivatkozva, hogy majd abból fogja megvesztegetni a bírót.

Az ügy vádirata szerint V. T. T. abban a hiszemben fizetett a vádlottaknak több mint 50 millió forintot, hogy a közreműködésükkel a bírónak juttatott pénz fejében szabadlábon védekezhet, az ellene kibocsátott elfogatóparancsot visszavonják és az ügy felmentéssel zárul.

A tényállás alapján hivatali visszaélés és más bűncselekmények vádjával a Budapest Környéki Törvényszéken folyó elsőfokú eljárás a végéhez közeledik, már a perbeszédek egy része is elhangzott. A csütörtökre kitűzött tárgyaláson azonban K. S. I. vádlott szabályszerű idézés ellenére nem jelent meg, elővezetése sem volt eredményes, ezért a törvényszék elfogatóparancsot adott ki ellene - közölte a Budapest Környéki Törvényszék sajtóosztálya.

Szerző