Előfizetés

A Városligetben leütött aktivista lány és a TASZ sajtótájékoztatója - Videó

Garázdaság vétség és súlyos testi sértés gyanújával indított nyomozást a Budapesti Rendőr-Főkapitányság (BRFK) a szerda este, a városligetben történt összecsapás ügyében. A 168 óra videójából derült ki, hogy a Fidesz-közeli Valton biztonsági cég emberei rátámadtak azokra a ligetvédőkre, akik egy bejelentett tüntetésen próbálták blokkolni a fák átültetését végzőgépeket.

Ebola: még 5 napig karanténban a magyar kutató

Publikálás dátuma
2018.04.27. 16:02
Illusztráció: Shutterstock
Továbbra sem mutatható ki az ebolavírus annál a magyar kutatónál, aki április 13-án szenvedett balesetet az Országos Közegészségügyi Intézet (OKI) Nemzeti Biztonsági Laboratóriumában állatkísérletek közben - nyilatkozata Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa az MTI-nek pénteken.

A főorvos a virológus munkatárs állapotáról elmondta, semmilyen jele nincs annak, hogy az ebolavírus a szervezetében elszaporodott volna, továbbra is jó egészségi állapotban van. A kutatónál a gyógyszeres, vírusellenes kezelés is lezárult.

Mint fogalmazott, az "nagyon jó", hogy a 14. napon is tünetmentes a kutató, azonban a szigorú izolációt fenntartják, hiszen az ebolavírus leghosszabb lappangási ideje 21 nap. Szlávik János hozzátette: továbbra is minden nap vért vesznek a kutatótól, és a vírus nem mutatható ki a szervezetében.

Az Országos Közegészségügyi Intézet (OKI) kommunikációs osztálya múlt pénteken közölte az MTI-vel, hogy filovírussal végzett munka során baleset történt az OKI Nemzeti Biztonsági Laboratóriumában.

A közleményben hangsúlyozták: a baleset után azonnal megtették a szükséges intézkedéseket. A filovírus-családba tartozik az ebola- és a Marburg vírus, mindkettő vérzéses lázzal jár.

Orbán Viktor lezárta konzultációit a kormányalakításról - Itt a végleges lista

Publikálás dátuma
2018.04.27. 15:54
AFP fotó
Orbán Viktor miniszterelnök Áder János köztársasági elnök felkérésének megfelelően az elmúlt napokban konzultációt folytatott a kormányalakításról. A konzultációs folyamat lezárult, eredményéről a miniszterelnök tájékoztatást adott a Fidesz és a KDNP elnökségének. Magyarország új kormánya az Országgyűlés alakuló ülését követő hetekben áll fel - olvasható Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnökének MTI-hez eljuttatott közleményében.

Orbán Viktor Semjén Zsoltot nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelős miniszterelnök-helyettesnek, Pintér Sándort belügyminiszternek, Varga Mihályt pénzügyminiszternek, Benkő Tibort honvédelmi miniszternek, Bártfai-Mager Andreát  (nő! - a szerk.) a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszternek javasolja.

Vastapssal köszönt el a hallgatóság Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkártól
A kórházszövetség kongresszusának zárónapjára időzített politikai fórumon értékelte az államtitkár az elmúlt két és fél évet, és egyben bejelentette: miután se kormányprogram, se felhatalmazása a jövőről nem, csak a múltról beszélhet. Összességében sikeresnek ítélte államtitkársága idejét. Szerinte a következő 11 hónap nehézsége, hogy ismét permanens kampány lesz, ezért a média és az ellenzék csatatérként használja majd az egészségügyet.
„A kormányfőnek van egy orvos jelöltje, az EMMI élére” - mondta. Hozzátette: volt aki a döntést már neki is úgy kommentálta, hogy lesz nagy egészségügyi minisztérium néhány nem egészségügyi államtitkársággal. Szerinte Kásler Miklós személyében most egy gyakorló orvos lesz a miniszter, aki egy olyan intézményt vezetett, amelyben minden folyamata szabályozott, márpedig Ónodi-Szűcs szerint ha valamire szükség van az egészségügyben, az most a szabályozás.
„Engedjék meg, hogy az elmúlt négy évet lezárhassam, mert ez a feladatom: a munkát tisztességgel elvégeztük.” A teremben hosszan tapsolták Ónodit. (D.A.)

A kormányfő felkérte Palkovics Lászlót nemzeti innovációs és technológiai miniszternek, Gulyás Gergelyt a Miniszterelnökséget vezető miniszternek, Rogán Antalt a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszternek, Trócsányi Lászlót pedig igazságügyi miniszternek. Nagy Istvánt agrár- és vidékfejlesztési miniszternek, Kásler Miklóst emberi erőforrásokért felelős miniszternek, Szijjártó Pétert külgazdasági és külügyminiszternek, Süli Jánost pedig a paksi atomerőmű bővítéséért felelős tárca nélküli miniszternek javasolja Orbán Viktor.

Tízparancsolattal gyógyítana?
A torinói lepelben hisz, nem a fizikában, elutasítja az ősrobbanást, és a halálos betegségeket a Tízparancsolattal gyógyítaná, pontosabban: szerinte, ha ezt a parancsolatot az emberek betartanák, több halálos betegség megelőzhető lenne. ( vagyis sokan maguk tehetnek a bajukról). DNS-vizsgálattal bebizonyította, hogy az Árpád-ház nem a finnugor nyelvcsaládhoz tartozik, és meggyőzte a CÖF szóvivőjét, hogy Nigéria 80 százaléka HIV-fertőzött - Ő Kásler Miklós orvosprofesszor, aki Balog Zoltánt váltja az Emmi élén.

Nemzeti kormányunk lesz, mert így döntöttünk

A magyar emberek döntésének megfelelően Magyarország új kormánya nemzeti kormány lesz, mely Európa és Magyarország keresztény értékeken alapuló kultúrájának megőrzését, az ország határainak megvédését, a teljes foglalkoztatottság megteremtését, a gyermekvállalás támogatását és hazánk idős polgárainak megbecsülését tartja elsődleges feladatának - olvasható a közleményben.