Michelisz Norberté a pole pozíció

Publikálás dátuma
2018.04.28. 18:02
MTI FOTÓ: Sóki Tamás

A szabadedzések alapján már látszott, hogy a Hyundaiok Marokkó után a Hungaroringen is erősek lehetnek, mindkét gyakorlást ugyanis a dél-koreai kocsival nyerték, egyet Michelisz Norbert, egyet pedig a négyszeres világbajnok Yvan Muller. Az időmérőn is maradt a Hyundai-fölény, bár egy kicsit színesebb lett azért a sor.

Michelisz TCR-pályacsúccsal szerezte meg az első helyet, mögötte a hondás Esteban Guerrieri lett a második 256 ezredes hátránnyal, a top 4-ben így is három Hyundai került, sőt, a márka mind az öt kocsija befért a legjobb nyolcba. A nyolcadik helyen némi meglepetésre a M1RA szabadkártyájával induló Nagy Dániel került – ő a mezőnynél 20 kilóval nehezebb kocsit vezet Michelisz Norbert csapatában, de később egy büntetés miatt nyert egy helyet a M1RA-versenyző, vagyis hetedikként indulhat majd.

Mögöttük a másik három magyar pilóta a 17. (Nagy Norbert), a 21. (Tassi Attila) és a 27. (Szabó Zsolt) helyeket szerezték meg - írja a hvg.hu.

Szerző

Michelisz pályacsúcsot ment a Hungaroringen

Publikálás dátuma
2018.04.28. 13:04
FOTÓ: Molnár Ádám
A magyar autóversenyző és az alatta futó Hyundai is remek formában van, 12:30-kor már az időmérőn futhat hasonló csúcsot Michelisz.

Január végén hivatalosan is bejelentették, szerződést kötött a Hyundai Motorsporttal Michelisz Norbert, így a 2018-as szezonban egy Hyundai i30 N TCR típusú versenyautóval rajthoz álljon a világbajnokság (WTCC) helyébe lépő, újonnan alakult FIA túraautó-világkupa (WTCR) 2018-as szezonjában. Úgy tűnik, Michelisznek bejött a váltás - írja a hvg.hu.

A magyar autóversenyző szombaton a Hungaroringen gördült ki a pályára, hogy az első szabadedzésen kiderüljön, idehaza is nagyon mennek a Hyundai gépei. Michelisz 1:52.657-es körrel nyerte meg a szombati szabadedzést, ami nem mellesleg új TCR-pályacsúcsot jelent a Hungaroringen – írja az Index. Ennek fényében igencsak izgatottan várhatjuk, mi történik majd a 12:30-kor kezdődő időmérőn.

Szerző

Harsányi Gergely visszavonul az élsporttól

Harsányi Gergely a Tatabánya 179-szeres válogatott kézilabdázója bejelentette, hogy az idény végén visszavonul az élsporttól.

"Nagyon fontos mérkőzés következik az én életemben és a csapat életében is. Egyfelől szeretnénk az idén is megszerezni a harmadik helyet a bajnokságban, másrészt szeretném bejelenteni, hogy befejezem az élsportot, és Tatabányától is búcsúzom" - mondta klubja honlapján a jobbszélső. Hozzátette, sok szép év után szeretné méltóképpen lezárni ezt az időszakot.

A Tatabánya szombaton 18 órától az Eger csapatát fogadja az NB I 25. fordulójában, és egy győzelemmel biztosíthatja harmadik helyezését.

A 36 éves kézilabdázó 2002 és 2006, illetve 2009 és 2017 között 179 mérkőzésen 339 gólt dobott a magyar válogatottban, tagja volt a 2004-es és a 2012-es olimpián negyedik helyezett csapatnak is. Profi pályafutását 1999-ben a PLER együttesénél kezdte, ahol tíz évig játszott, majd egy szezont a Ferencvárosnál töltött, és 2010 óta szerepel Tatabányán.

Szerző