Bolhacirkusz

A propagandaminiszter "bolhacirkusznak " titulált két százezres tömegtüntetést. Vajon mit tenne, ha a kétszázezer tüntető kikérné magának a sértést, és beperelné? De úgy tűnik, Orbánisztánnak szüksége van ilyen alakokra, mint például a "lakásbővítő, kötvényes letelepítő" Rogán. Vagy mint az alázatosan mosolygó tapsolóbérenc, a háziállatokra vadászó helyettes. Vigyázzanak a kecskéikre, ha Semjén arra jár! Nem emeli az egypárt értékét a "húsz százalékos" úrnak nevezett , ide-oda rakosgatott pozícióvándor, a 800 milliós zsebpénz beszerzője, Kósa Lajos sem. Nem is beszélve a kisebbségi szavazatok begyűjtésével megbízott Farkas Flóriánról, aki köztörvényes bűncselekmények ellenére ülhet még mindig a helyén. A "folytatáshoz" azonban szükség van ezekre az ordonáncokra, vazallusokra, akik majd visszaviszik e hazát a feudalizmusba. "Madarat tolláról, embert barátjáról!" Persze, semmi nem tart örökké, de bármikor akcióba léphetnek a hatalom ordonáncai, és akkor lesz nemulass. Mert amit szabad a CÖF-nek, azt nem szabad a demokratáknak és a diákságnak.

Egy eset

1964-es születésű soltvadkerti lakos vagyok. Még 1987 október végén sérültem meg, combcsont törést szenvedtem. Kecskeméten az 1991, 92, 93-as felül vizsgálatok után 1994-ben úgymond véglegesítették a rokkant állapotomat. (Csak zárójelben jegyzem meg: 1990 után kormányok jöttek-mentek, de mindegyik elvett egy kicsit tőlünk, mozgáskorlátozottaktól.) 2014-ben elvette a Fidesz a véglegesített státuszom, bevezette a fél évenként bélyegeztetést. Nekem Kecskemét 50 kilométeres út. Ugyanakkor a rokkant nyugdíjam nevét átminősítette, és levette 76000 forintról 59000 forintra. 2018 márciusában került sor a kontroll felülvizsgálatra. Ekkor az immáron 63000 forintra nőtt pénzem levették 44000 forintra. Ha 1988-tól 2014-ig nem rendeződött az állapotom, akkor szerintük most minden rendbe fog jönni? Ráadásul 2019 márciusára újabb kontroll felülvizsgálatot rendeltek el. Félő, hogy ekkor elveszik a maradék pénzem is! Ebből én egymagam sem tudok megélni, de még van egy enyhén mentálisan sérült gyermekem is, akiről gondoskodnom kell.

Szerző

Felcsúti kisvasút

Orbán Viktor a Felcsúton zakatoló kisvasút hosszabbítását tervezi. Híradásokból tudható, hogy a vasút kihasználtsága enyhén szólva gyér. Ennek ellenére, ha a miniszterelnök valamit a fejébe vesz, nincs Magyarországon olyan személy, hatóság, szervezet, amely ezt meg tudná akadályozni! Orbán megfeledkezik arról, hogy ő nem egy vidéki polgármester, aki szűkebb pátriájának felvirágoztatásáért cselekszik, hanem egy egész ország felelős vezetője. Hogyan lesz gazdaságos a kisvasút működése? Vagy ez is olyan beruházás, mint a stadionoké, hogy csak viszi a pénzt? Orbán az egyéni „hobbijainak" él, herdálva ezzel a közvagyont. Egy demokratikus államban ilyen nem létezhet, mert vannak szervezetek, amelyek megakadályozzák az ésszerűtlen költekezéseket.

Szerző
Frissítve: 2018.07.01 08:38