Birkózó Eb - Szabó a bronzért küzdhet

Szabó László az elődöntőben kikapott, így szerdán este a bronzéremért léphet szőnyegre a kötöttfogásúak 82 kilogrammos kategóriájában az oroszországi Kaszpijszkban zajló birkózó Európa-bajnokságon, melyen Torba Erik (60 kg), Korpási Bálint (72 kg) és Kiss Balázs (97 kg) is a vigaszágon lesz érdekelt.

Szabó két látványos győzelemmel jutott be a négy közé, ám azt már a sikeres negyeddöntője után elmondta, hogy a világbajnoki címvédő Makszim Manukjan ellen sokkal nehezebb feladat vár rá a négy között.

Az örmény birkózó gyorsan bizonyította, hogy nem csak kötelező udvariaskodás beszélt Szabóból, amikor dicsérte őt. Az első pillanatoktól kezdve nagyon intenzív harc folyt a szőnyegen, alig egy perc után Szabó válldobási kísérletébe az örmény szépen belefogott, és a magyar mögé került, majd azonnal meg is pörgette őt. Ezzel 4-0-ra vezetett Manukjan, aki a harmadik percben gyönyörűen összefogta ellenfelét, aki hiába próbált szabadulni, nem tudott, az örmény pedig megdobta, és tusba ugyan nem tudta szorítani, de a 8-0-s eredmény így is technikai tust ért."Hihetetlen jó ez az örmény srác. Lacinak abból a fogásából más nem tudott volna így kijönni" - jegyezte meg elismerően Sike András szövetségi kapitány.

Szabó László a szerda esti bronzmeccsen a vigaszágról kap majd ellenfelet.

A bronzmérkőzésért küzdhet ugyancsak szerdán Torba Erik (60 kg), Korpási Bálint (72 kg) és Kiss Balázs (97 kg) is, miután legyőzőik bejutottak a fináléba. Kozák István (67 kg) ugyanakkor kiesett.

A keddi helyosztókon Lőrincz Tamás (77 kg) és Lám Bálint (130 kg) a bronzéremért lép szőnyegre.

Szerző

Nagy Futam - Kétszázezer néző Budapest belvárosában (fotók)

Publikálás dátuma
2018.05.01. 19:01
Baumgartner Zsolt volt Forma-1-es versenyző bemutatója egy Formula Renault WSR 3.5 versenyautóval a Károly körúton 2018. május 1
Kétszázezer néző tekintette meg Budapest belvárosában a hatodik alkalommal megrendezett Nagy Futam elnevezésű autó-, motorsport és légi bemutatót kedden - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

A program délelőtt az autó- és motorsport bemutatóval kezdődött az Erzsébet tér-Károly körút-Astoria-Ferenciek tere útvonalon kialakított "pályán", a sztárvendég pedig Max Verstappen, a Forma-1-es Red Bull istálló holland pilótája volt, aki egy 2015-ös F1-es versenyautót vezetett.

Max Verstappen, a Forma-1-es Red Bull csapat holland versenyzője a Kossuth Lajos utcában 2018. május 1-jén. MTI Fotó: Lakatos Péter

Max Verstappen, a Forma-1-es Red Bull csapat holland versenyzője a Kossuth Lajos utcában 2018. május 1-jén. MTI Fotó: Lakatos Péter

A német túraautó-bajnokságot (DTM) a címvédő René Rast egy Audival, a korábbi F1-es versenyző német Timo Glock pedig egy BMW-vel képviselte, de tartott bemutatót Magyarország eddigi egyetlen Forma-1-es pilótája és pontszerzője, Baumgartner Zsolt is, aki egy Formula Renault típusú versenyautóval szórakoztatta a kilátogatókat.

Timo Glock, a német túraautó-bajnokságban (DTM) szereplő BMW csapat német pilótája a Kossuth Lajos utcában MTI Fotó: Balogh Zoltán

Timo Glock, a német túraautó-bajnokságban (DTM) szereplő BMW csapat német pilótája a Kossuth Lajos utcában MTI Fotó: Balogh Zoltán

Végigment a pályán a múlt hétvégén a Hungaroringen versenyző túraautó-világkupa (WTCR) mezőnyének néhány autója, valamint a ralisok, terepralisok, autókrosszosok, ralikrosszosok és gyorsasági kamionversenyzők is megmutatták magukat. Érdekesség, hogy a nézők az egyesült államokbeli NASCAR versenysorozat Magyarországon ritkán látható autóit is megtekinthették menet közben.

A program délután légibemutatóval folytatódott, amelynek keretein belül Besenyei Péter műrepülő-világbajnok is repült a Duna Erzsébet híd és Lánchíd feletti szakaszán, ahol aztán vadászrepülőgépeket, utasszállítókat és helikoptereket is láthatott a közönség. A hatodik Nagy Futam a korábbi eseményekhez hasonlóan ingyenes volt a nézők számára.

A Goldtimer repülőkötelék Li-2 típusú gépe az Országház előtt  MTI Fotó: Lakatos Péter

A Goldtimer repülőkötelék Li-2 típusú gépe az Országház előtt MTI Fotó: Lakatos Péter

Szerző
Témák
Nagy Futam
Frissítve: 2018.05.01. 21:00

A munkahelyi biztonságért tüntettek

Több olaszországi városban utcára vonultak a szakszervezetek május elsején sürgetve, hogy a munkaadót tegyenek lépéseket a még mindig gyakori halálos munkahelyi balesetek elkerülésére.

A három legnagyobb olaszországi szakszervezeti tömörülés a CGIL, a CISL és az UIL többek között Rómában, Milánóban, Torinóban és Prato városában is demonstrációt szervezett. 

Annamaria Furlan, a CISL-főtitkára "háborús helyzethez" hasonlította az olaszországi munkakörülményeket. Év eleje óta már több mint 150-en veszítették életüket munkahelyükön, tavaly egész évben 380 ezer munkahelyi baleset következett be, 632-en haltak meg. Az áldozatok többsége a mezőgazdaságban és az építőiparban dolgozott, több mint tíz százalékuk külföldi volt.

Torinóban a felvonuláshoz a kerékpáros futárszolgálatok fiatal dolgozói is csatlakoztak méltányosabb munkafeltételeket követelve. Az olaszországi textilipar fellegváraként ismert Parma városában Susanna Camusso a több mint 5 millió taggal rendelkező CGIL főtitkára a nehéz kormányalakításra utalva kijelentette, Olaszországnak nem újabb választásokra, hanem konkrét intézkedésekre van szüksége a dolgozók védelmében.

A szokásos május elsejei szakszervezeti könnyűzenei koncertet délután Rómában a lateráni Szent János-bazilika előtti téren tartják.  A munka ünnepéről Ferenc pápa is megemlékezett Twitter-fiókján hangsúlyozva, hogy a munka ad méltóságot az embereknek.

Szerző