Felfüggesztett börtön a sikkasztó polgármesternek

Nem jogerősen másfél év, két esztendőre felfüggesztett börtönre ítélt egy somogyi polgármestert a fonyódi bíróság.

A somogyi településvezetőt – információink szerint Kisberény független polgármesterét - sikkasztás és hamis tanúzásra felhívás miatt állította bíróság elé az ügyészség. A vádirat szerint a falu önkormányzata egy vállalkozástól rendszeresen vásárolt mezőgazdasági és kertészeti eszközöket, ezért a cég egy motoros láncfűrészt ajándékozott a településnek. A faluvezető azonban erről nem tájékoztatta az önkormányzatot, hanem a szerszámot odaadta egy ismerősének, aki 200 ezer forintért értékesítette. Az ügy kipattant, mire a nyomozás során a polgármester megpróbálta rávenni az egyik tanút, hogy hamis használati szerződéssel igazolja, a láncfűrészt az önkormányzattól vette bérbe.

Az ítélet nem jogerős: az ügyész tudomásul vette a verdiktet, mely ellen a vádlott és a védője fellebbezett, így az ügy a Kaposvári Törvényszéken folytatódik.

Szerző

Felháborodott a Fidesz: jogsértés történt a szavazatok összesítésekor!

Publikálás dátuma
2018.05.03. 19:39
Számolás - Fotó: Vajda József

MTI hír: 

Fidesz az a párt, amelyet a legnagyobb sérelem ért a szavazatok összesítése alapján - mondta Hidvéghi Balázs, a nagyobbik kormánypárt kommunikációs igazgatója csütörtökön a közmédiának. Kifejtette: a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) döntése szerint több mint négyezer levélszavazatot nem vettek figyelembe és érvénytelennek nyilvánítottak a voksok összesítésekor arra hivatkozva, hogy azokat hagyományos borítékban küldték vissza, nem pedig az NVI által küldött borítékban. A Fidesz szerint nyilvánvaló jogsértés történt - közölte Hidvéghi Balázs.

No comment.

Szerző

Kigyulladt egy iskola a Menyecske utcában - Gyerekeket menekítettek

Publikálás dátuma
2018.05.03. 19:05
Illusztráció/BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság/Facebook

Kigyulladt egy oktatási intézmény körülbelül húsz négyzetméteres helyisége Budapest XI. kerületében, a Menyecske utcában. Az eset során berendezési tárgyak égtek, a lángokat a fővárosi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral eloltották. Az épületet tizenkilenc felnőtt és harmincnyolc gyermek hagyta el. Az első információk szerint a tűzesetnél senki nem sérült meg - írja honlapján a katasztrófavédelem.

Szerző