NB I - Megőrizte előnyét az élen a Ferencváros

Publikálás dátuma
2018.05.07. 07:52
Fotók: Vajda József
Küzdelmes játékot igen, gólt nem láthatott a közönség a bajnokesélyesek szombati rangadóján az élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban. Vereséggel avatta új otthonát a DVTK.

Felcsút leginkább egy felbolydult méhkasra hasonlított a saját stadionjának elkészültéig a településen vendégszereplő Videoton és a játéknap előtt a székesfehérváriakat egyetlen pontnyi előnnyel megelőző Ferencváros összecsapása előtt. A kezdés előtt másfél órával piros-kék és zöld-fehér színekbe öltözött drukkerek járkáltak fel s alá a kétes népszerűségnek örvendő szülötteiről ismert község Fő utcáján, ahol a feszültség tapintható volt: akadt olyan autóval érkező drukker, aki még a járókelőknek segítséget nyújtó, ezért átmenetileg a főútvonal forgalmát feltartó rendőrautóra is indulatosan dudált, a szurkolói csoportoktól függetlenül érkező drukkerek soraiban pedig volt, aki kereste a bajt egy-egy rigmus fennen hangoztatásával.

Noha a helyi szpíker által hol szuperrangadóként, máskor csúcsrangadóként felkonferált „aranycsatára” elővételben eladták az összes jegyet, néhány száz ülőhely üresen maradt. Az így összesereglő – egyébként a remek futballhangulatról mindvégig gondoskodó – 3400 néző egyként nézte lélegzet visszafojtva, amint a vendégek német játékosa, Julian Koch egy szerencsétlen ütközés után mozdulatlanul terült el a gyepen a 2. percben. Az eszméletét elvesztő, agyrázkódást és arckoponyatörést szenvedő Kochot kórházba szállították, az esetleges műtétről hétfőn döntenek.

A mérkőzésre általánosságban jellemző volt a parázs hangulat, jól mutatja ezt a kiosztott színes lapok száma is. A felek nem kímélték egymást, a gólszerzéshez pedig talán a Ferencváros állt közelebb: a Koch helyére beálló Varga Roland egymaga többször is betalálhatott volna az első játékrészben, Joseph Paintsil pedig villámgyors elfutásaival több alkalommal is veszélyt teremtett a fehérváriak kapuja előtt. Ott, ahol a mindvégig ezer fokon égő vendégek kispadja szerint két szituációban is tizenegyest kellett volna ítélnie Bognár Tamásnak, a játékvezető azonban egyik alkalommal sem adott büntetőt. Gól nélküli döntetlennel végződött a rangadó, ez pedig a pontelőnnyel vezető FTC számára kedvezőbb.

„Megvoltak a lehetőségeink, megérdemeltük volna a győzelmet – felelte a Népszava kérdésére válaszoló Videoton-futballista, Pátkai Máté. – Még nem dőlt el a bajnoki cím sorsa. Igaz, hogy hátrányban vagyunk, de a hátralévő négy fordulóban még 12 pontot lehet szerezni. A mi feladatunk az, hogy mind a 12 pontot megszerezzük, miközben abban bízunk, hogy a Fradi hibázik valahol.”

Egy másik pályán, Miskolcon volt gól, mintegy 12 700 szurkoló öröme szállt vele tova: a Mezőkövesd egy hajrágóllal elvitte a három pontot a szombaton felavatott új DVTK-stadionból. A kiesés elkerülésének szempontjából lényeges mérkőzés után a hosszú évek után újra hazai pályán szereplő, március óta nyeretlen Diósgyőr-futballistákra feldühödött tömeg várt a létesítmény főbejáratánál, amelyen a labdarúgók is csak a rendezők gyűrűjében tudtak kiszivárogni. Vereségével nehéz helyzetbe került a DVTK, amely mögött már csak a Pakstól kikapó Vasas és a Balmazújváros áll (mindketten kieső pozícióban).

A bajnoki aranyéremért és az élvonalbeli tagság meghosszabbításáért vívott versenyben is szoros hazai liga szombaton folytatódik.

Keserédes döntetlen

A hazaiak nem kímélték a Ferencváros középpályását, Nagy Dominiket, aki csak részben elégedett a Videoton elleni rangadó után.

- Harcos rangadót vívtak, ám gólt nem láthattunk.

- Valóban kemény játék zajlott a pályán, ám azt gondolom, hogy ez egy jó mérkőzés volt mind a Videoton, mind a mi részünkről. Aki látta a találkozót, szerintem hellyel-közzel elégedett lehet.

- Önök elégedettek?

- Amikor arra gondolok, hogy az egypontnyi előnyünk megmaradt, illetve egy mérkőzéssel kevesebb van vissza a bajnokságból, akkor elégedett vagyok, viszont ha a szombat esti játékot és a helyzetek számát nézzük, akkor úgy érzem, inkább mi lehetünk csalódottabbak.

- Egy sikerrel gyakorlatilag eldönthették volna a bajnokságot.

- Ha Felcsúton győzni tudtunk volna, könnyebb dolgunk lenne, de ezzel már kár foglalkozni, hiszen döntetlent játszottunk. A sorsunk a saját kezünkben van, ha a hátralévő mérkőzéseinket megnyerjük, mi leszünk a bajnokok.

Szerző

Férfi kézilabda NB I - A Veszprém és a Csurgó sikerével zárult az alapszakasz

A címvédő Telekom Veszprém házigazdaként, a Csurgó csapata pedig idegenben győzött a férfi kézilabda NB I alapszakaszának vasárnapi, utolsó játéknapján.

A bajnokságból már csak a döntő két mérkőzése van hátra, az első találkozót jövő szombaton rendezik Szegeden, a másodikat pedig május 20-án, vasárnap Veszprémben.

Eredmények:
Telekom Veszprém-Grundfos Tatabánya KC 28-25 (11-15)
Eger SBS Eszterházy-Csurgói KK 25-26 (8-15)

Szerző
Témák
kézilabda

Férfi kézilabda NB I - A Veszprém és a Csurgó sikerével zárult az alapszakasz

A címvédő Telekom Veszprém házigazdaként, a Csurgó csapata pedig idegenben győzött a férfi kézilabda NB I alapszakaszának vasárnapi, utolsó játéknapján.

A bajnokságból már csak a döntő két mérkőzése van hátra, az első találkozót jövő szombaton rendezik Szegeden, a másodikat pedig május 20-án, vasárnap Veszprémben.

Eredmények:
Telekom Veszprém-Grundfos Tatabánya KC 28-25 (11-15)
Eger SBS Eszterházy-Csurgói KK 25-26 (8-15)

Szerző
Témák
kézilabda