Szabadulhat a budai skálás gyilkos

Publikálás dátuma
2018.05.10. 07:17
Fotó: Népszava

A büntetés-végrehajtási bíró első fokon döntött a budai Skálánál történt pénzszállítórablás életfogytiglanra ítélt egyik elkövetőjének feltételes szabadságra bocsátásáról, a végzés nem jogerős, nem lépett hatályba.

A bíró megállapította, hogy a feltételes szabadság ideje 15 év, ez idő alatt az elítélt pártfogó felügyelet alatt áll. A bíróság az elítélt részére külön magatartási szabályokat írt elő, melyek megszegése esetén - ügyészi indítványra - a feltételes szabadság megszüntethető. Ilyen magatartási szabály, hogy a férfi egyik általa elkövetett bűncselekmény sértettjével sem tarthat kapcsolatot.

Fotó: Népszava

Fotó: Népszava

A büntetés-végrehajtási bíró megállapította, hogy elítélt a büntetése kezdeti időszakában tanúsított több, mint 18 évvel ezelőtti fegyelemsértéseitől eltekintve betartotta az intézet rendjét, több éven át kifogástalan, példamutató magatartást tanúsított, különböző címen 28 jutalmat is kiérdemelt. A törvényszéki szóvivő közölte, a döntés ellen az ügyész fellebbezést jelentett be, így a végzés nem jogerős. A fellebbezés halasztó hatályú, az elítéltet ezért nem bocsátották szabadon.

Szanka Ferenc, a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője a távirati irodának azt mondta: az ügyészség szerint nem állnak fenn a feltételes szabadságra bocsátás törvényi feltételei, ezért fellebbeztek. Bár az elítélt magatartása a bv-intézetben megfelelő volt, ez még nem biztosíték arra, hogy feltételes szabadságra bocsátása esetén is törvénytisztelő életet élne - tette hozzá. Közölte: a férfi azt mondta a bíróságon, "még nem kéri" a szabadlábra helyezést, és úgy nyilatkozott, hogy a lakhatási körülményei sem megoldottak.

Bene Lászlót a Legfelsőbb Bíróság 1996-ban több emberen, részben előre kitervelten, részben nyereségvágyból, részben aljas indokból elkövetett emberölés bűntettében és más bűncselekményekben mondta ki bűnösnek a Budai Skála áruház pénzszállító autójának kirablása, valamint több ember, egy 23 éves egyetemista és két vadász életének kioltása miatt.

A Legfelsőbb Bíróság döntése alapján az elítélt legkorábban 20 év kitöltése után bocsátható feltételes szabadságra. Ez az időtartam 2014. május 4-én telt le, a bíróság utoljára 2016. szeptember 7-én döntött a férfi ügyében mellőzve a feltételes szabadságra bocsátását.

Szerző

Súlyos buszbaleset - Tizenegyen megsérültek Zsámbéknál (fotók)

Publikálás dátuma
2018.05.09. 22:08
Illusztráció. Fotó: Shutterstock
Lesodródott egy menetrend szerinti autóbusz a Zsámbékot és Pátyot összekötő útról, az első információk szerint a járművön utazó tizenöt emberből tizenegy megsérült - közölte a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője szerda este az MTI-vel.

Csámpai Attila elmondta, hogy a sérülések súlyosságát most állapítják meg a mentők.

A baleset Zsámbékhoz közelebb történt. A busz két fának hajtott neki, és beszorult közéjük, így csupán félig esett bele az árokba.

A műszaki mentést a bicskei, az esztergomi és a zsámbéki tűzoltók végzik - közölte a szóvivő.

Szerző
Frissítve: 2018.05.09. 23:08

Érdekelték a bankjegyek, egy részüket el is lopta (videó)

Publikálás dátuma
2018.05.09. 18:36
Illusztráció: Népszava
A boltost kérdezgette a magyar bankjegyekről egy férfi. Megcsodálta, majd orvul pénztárcájába csúsztatta a forintot. A rendőrség segítséget kér a férfi megtalálásához - írja a police.hu.
Az érdi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik a férfi azonosításához.

Az érdi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik a férfi azonosításához.

A rendelkezésre álló adatok szerint az ismeretlen elkövető 2017. december 16-án délután Érden, egy üzletben vásárlás során beszélgetést kezdeményezett az alkalmazottal, ennek során a magyar bankjegyekkel kapcsolatban kért tanácsot és felvilágosítást. A nyitott kasszából több, különböző címletű bankjegyet emelt ki, majd azokat a kezében tartva folytatta a beszélgetést az eladóval, akinek a figyelmét elterelve nagyobb összeget ellopott a pénzből.

Az Érdi Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a felvételen látható férfit felismeri, tartózkodási helyéről információval rendelkezik, jelentkezzen személyesen az Érdi Rendőrkapitányságon, vagy hívja a 06-23/365-041 telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80/555-111 "Telefontanú" zöldszámon, továbbá a 107 vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

Szerző
Témák
lopás Érd