Átadták a felújított kolontári hidat (fotók)

Publikálás dátuma
2018.05.10. 13:44
MTI Fotók: Bodnár Boglárka

Átadták a felújított kolontári hidat csütörtökön. A Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokság dandártábornoka a Torna-patak mentén tartott sajtótájékoztatóján közölte: a 2010 októberi vörösiszap-katasztrófa felbecsülhetetlen gazdasági és ökológiai károkat okozott, többek között megsemmisítette a kolontári hidat. Alig egy hónappal a katasztrófa után elkészült az új híd, amely azonban elhasználódott, burkolata felújításra szorult. A most átadott híd 20 tonna teherbírású, 15 méter hosszú, 5,8 méter széles, és naponta közel 3 ezer ember átkelését biztosítja - mondta Schmidt Zoltán.Szerző
Frissítve: 2018.05.10. 20:46

Harminc kilométeres (!) torlódás alakult ki az M1-es autópályán

Publikálás dátuma
2018.05.10. 13:07
Illusztráció/AFP fotó
Az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán harminc kilométeres torlódás alakult ki az útfelújítások miatt, a sor Herceghalomtól Tatabányáig tart - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. az MTI-vel csütörtökön.

A társaság tájékoztatása szerint Herceghalom és Bicske közelében dolgoznak az úttest felújításán, az egymástól mintegy 15 kilométerre lévő helyszínek között már összeértek a feltorlódott járművek. Szerda este óta a fővároshoz közelebbi szakaszon még éjszaka sem csökkent 10-12 kilométer alá a torlódás hossza, mivel május 10-én és 11-én Ausztriában kétnapos nemzeti ünnep van, és a vendégmunkások nagy része útra kelt.

Az autósoknak érdemes az M1-es autópályával párhuzamos fő- és mellékutakat használniuk, ugyanakkor több helyen az alternatív útvonalak is telítettek. Az M1-es autópályán Hegyeshalomtól egészen Herceghalomig, a Budapest felé tartó oldalon valamennyi változtatható jelzésképű táblán előre jelzik a torlódást.

A Magyar Közút Zrt. mindent elkövet, hogy az M1-es autópálya bicskei szakaszán, a 28-as kilométerénél zajló munkálatok helyszínét a lehető leghamarabb visszaadhassa a forgalomnak, de a 40-es kilométernél a pályaszerkezet javítási munkái hosszabb ideig tartanak, így a megnövekedett forgalom miatt továbbra is torlódásra kell számítani.

A közlekedőknek érdemes utazás előtt tájékozódniuk az Útinform oldalán vagy a 336-2400-as telefonszámon, illetve navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy elkerülhessék a jelentős torlódásban érintett szakaszokat - közölte a társaság.

Szerző

Elvehetik Tállaitól az adóügyi megbízást

Publikálás dátuma
2018.05.10. 12:50
Tállai András beszélget Kósa Lajossal Fotó: Molnár Ádám
Parlamenti államtitkár maradhat, de az adóügyektől búcsúznia kell Tállai Andrásnak a Magyar Idők szerint.

Hosszú cikkben taglalja a kormányalakítás részleteit a Magyar Idők, egy félmondattal pedig Tállai András jövőjére is kitérnek: a lap szerint parlamenti államtitkársága megmarad, de elveszik tőle az adóügyeket.

Átalakul eközben Tállai korábbi munkahelye is: Nemzetgazdasági Minisztérium megszűnik, feladatait várhatóan a Pénzügyminisztérium veszi át.

Kérdés, hogy az adóügyek elvétele után Tállai András búcsúzik-e majd a NAV elnöki posztjától is; a Magyar Idők ugyan erre nem tér ki, de a politikus főfináncként több megkérdőjelezhető lépést tett – ezek közül a legismertebb, hogy a Molnál egy telefonhívással elintézte az olcsóbb benzinárt választókerületében, az Mezőkövesden és térségében.

Fociklubja, az Zsóry Mezőkövesd FC sradionjában viszont adószakértő szerint is vizsgálatot kellene folytatni: a 24.hu írta meg, hogy hogy a NAV-elnök fellegvárába látogató újságírók az étteremben és a büfében sem kaptak számlát a vásárlás után. A klub közölte, rágalmazás miatt perelnek majd, mert az egyik helyen adtak blokkot, a másik büfénél pedig szerintük a portál manipulálta a felvételt.

Levélben érdeklődtünk az adóhatóság sajtóosztályánál, hogy várható-e személyi változás a közeljövőben a az adóhatóság vezetésében, és ha igen, ki lesz majd Tállai utódja. Ha érkezik válasz, frissítjük cikkünket.

Szerző