Döntőben az AWS az Eurovízión

Publikálás dátuma
2018.05.12 07:49

Fotó: /

Viszlát, nyár című dalával bejutott az Eurovíziós Dalfesztivál idei, lisszaboni döntőjébe az AWS együttes, amely már azzal is hatalmas meglepetést okozott, hogy megnyerte A Dal című hazai előválogatót. A fiatal metálzenekar igen taktikusan igyekezett arra apellálni, hogy a magyar gitárzene-kedvelők melléjük állnak a szavazáson, és igaza is lett: a magyar rock- és metálarcok nyilvánvalóan a műfaj kedvéért adták le voksukat az AWS-re, amely így megnyerte a vetélkedőt.

A zenekar most hasonló módszerrel próbálkozik, és a nemzetközi metálközösséget is igyekezett megmozgatni: a Wacken nevű metálfesztivál látogatóit kérte videoüzenetben, hogy támogassák az együttest és a műfajt az elődöntőben. Maga a jelenség, hogy metál- vagy metálközeli rockzenekar jut az Eurovízió döntőjébe, nem újdonság. Emlékezetes, hogy 2006-ban a finn Lordi nevű „szörnymetál-együttes” – közepesen fülbemászó rockot játszó, szörnyjelmezbe bújt banda – nyerte meg a versenyt Hard Rock Hallelujah nevű slágerével. Mivel azonban tényleg ritka, hogy a sok egyensláger között egy-egy más hangszerelésű-stílusú sláger is feltűnik, a rockerek és metálosok ilyenkor szívesen szavaznak a különcökre. Az AWS dala fülbemászó, kissé dühös szerelmes dal, a színpadi tűzshow-val megtámogatva a produkció elég jó benyomást tett az elődöntő közönségére, sőt: a fellépés YouTube-videóját is százhatvanezren nézték meg péntek délutánig.

Az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjét ma este rendezik Lisszabonban, 21 órától a DUNA Televízió közvetíti élőben.

Szerző
2018.05.12 07:49

Menet közben esett ki egy Volánbusz ablaka Budapesten

Publikálás dátuma
2018.12.18 21:50
Illusztráció
Fotó: Shutterstock/
A vezető folytatta útját Monor felé, az ügyben vizsgálatot indítottak.
Kiesett egy Volánbusz ablaka menet közben Budapesten, az Örs vezér tér közelében. A vezető nem szállította le az utasokat, hanem figyelmeztette őket, hogy legyenek óvatosak, majd folytatta útját Monor felé – írta a Blikk.  A lap egy, a járműben készült olvasói fotót is közzétett, és arról számolt be: az ablak lassított felvételszerűen dőlt ki a helyéről, az úttesten pedig ripityára törött. A buszvezető körbejára, majd a busz belsejét is megszemlélte. Telefonált, majd közölte az utasokkal, hogy aki akar, leszállhat, de akkor meg kell várniuk a következő járatot. A Volánbusz sajtóosztálya a lap megkeresésére közölte, hogy az ügyben vizsgálatot indítottak, a buszt pedig átmenetileg kivonták a forgalomból.  
2018.12.18 21:50
Frissítve: 2018.12.18 21:50

Meddig tűröd mindezt? – Karácsonyi üzenetet küldött a Momentum az Európai Néppártnak

Publikálás dátuma
2018.12.18 21:14

Fotó: Facebook/ Momentum Mozgalom
Arra kíváncsiak, hol van a Weber által említett vörös vonal.
A Momentum kedden a Facebook-oldalán közölte, hogy a párt brüsszeli alapszervezete karácsonyi üzenetet készített az Európai Néppártnak (EPP). Ebben felteszik a kérdést, hogy hol van a Manfred Weber frakcióvezető által említett vörös vonal. Egyebek mellett kiemelik a CEU elüldözését, az ellenzéki művészek cenzúrázását, a közigazgatási bíróságok felállítását, az EU forrásokkal való visszaélést, valamint az ellenzéki parlamenti képviselők kidobását az MTVA épületéből.
„Hadd kérdezzem meg, csak mert karácsony van (és karácsonykor igazat mondunk). Meddig tűröd mindezt? Boldog karácsonyt, EPP”
– üzenik a videóban felmutatott papírokon.
2018.12.18 21:14
Frissítve: 2018.12.18 21:14