Kövér lebunkózta az ellenzéket

Publikálás dátuma
2018.05.14 07:10
Fotó: Vajda József

Az ellenzéki tábor "intellektuálisan üres, morálisan értékelhetetlen, szervezetileg egyszerűen nem létezik", a jelentősebb posztokat pedig "bal bunkók" töltik be – egyebek mellett erről is beszélt Kövér László, az Országgyűlés nemrégiben újraválasztott elnöke az MTI-nek adott interjújában. A házelnök szerint nem a kormánypártok, hanem az ellenzéki pártok a megosztóak, ez jól látszik a kormányellenes tüntetéseken megjelenő transzparenseken is: úgy véli, az "Orbán takarodj!" feliratok mellett egyre gyakrabban találkozni olyan üzenetekkel, hogy az ellenzék is takarodjon. Kövér szerint a kormánnyal nem szimpatizáló emberek többsége is érzékeli, hogy nincs alternatíva.

Ezek után kijelentette: ő igazából "arról álmodik, arra vágyakozik", hogy konszenzus jöjjön létre az ellenzék és a kormány között. Szerinte vannak olyan kérdések – mint például az ország szuverenitása – amelyekben "kötelessége" lenne minden parlamenti erőnek felsorakoznia a kormányzat mögött. "Aki ezt aláássa külső fórumokon, az egyszerűen hazaáruló" – tette hozzá. A kormányzati stílusban nem vár markáns változást, "Orbán Viktor továbbra is domináns, vagy az eddigieknél még dominánsabb szereplője lesz a kormányzatnak". 

Szerző

122 milliót csaltak ki a Mazsihisztől ismeretlenek

Publikálás dátuma
2019.02.23 19:56
MTI Fotó: Kallos Bea
Annyit tudni csak, hogy magyar számlán landolt a pénz. Feljelentést tettek, és egy belső vizsgálat nyomán kirúgtak két munkatársat.
Csalók vették rá a Mazsihisz munkatársait, hogy egy másik bankszámlaszámra utalják a budapesti Rumbach Sebestyén utca zsinagóga felújítására szánt pénz egy részét - írja a hvg.hu. A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége még február elején jelentetett meg egy közleményt honlapján arról, hogy
"súlyos pénzügyi – mintegy 122 millió forint értékű – bűncselekmény sértettjeként ismeretlen elkövető ellen feljelentést tett a Budapesti Rendőr-főkapitányságon".
Az ügy a Rumbach Sebestyén utcai zsinagóga felújítását végző fővállalkozó egyik számlájának kifizetésével kapcsolatos. Az izraeli sajtóban megjelent hírek szerint a csalást januárban követték el, a telefonos és e-mail-es megtévesztés pedig arra irányult, hogy a csalók két Mazsihisz-munkatársnál elérjék, hogy az általuk kezelt bankszámlára utaljanak. A hvg.hu úgy tudja:
egy hazai bankszámlaszámról van szó, és a csalók a hiteleshez megtévesztésig hasonlító igazolással erősítették meg a "megváltozott számlaszámot".
A Mazsihisz vezetése a bűncselekmény miatt nem csupán feljelentést tett, de azonnali belső vizsgálatot is elrendelt. Két dolgozótól váltak meg, akik egyike vezető beosztásban volt. A lapok által idézett jelentés szerint bár a Mazsihisz áldozata volt a csalásnak, a munkatársak hibát követtek el.
A Rumbach-zsinagóga felújítása az esettől függetlenül zavartalanul halad tovább.
Frissítve: 2019.02.23 20:02

Kisorsolták az ötös lottó nyerőszámait

Publikálás dátuma
2019.02.23 19:47
Illusztráció/Népszava
Az ötös lottó televízióban közvetített számsorsolásán az alábbi nyerőszámokat húzták ki:
Nyerőszámok: 11 (tizenegy) 27 (huszonhét) 46 (negyvenhat) 48 (negyvennyolc) 87 (nyolcvanhét) Joker: 600945
Szerző