Szórta a pénzt a postarabló

Publikálás dátuma
2018.05.16 14:30
Fotó: Rendőrség
Fotó: /
A rendőrségre kedd reggel érkezett bejelentés: egy férfi ki akart rabolni egy postás teherautót Keszthelyen, az egyik áruház mögött, és őt pillanatnyilag a szemtanúk visszatartják - írja a police.hu. Dulakodás és üldözés végén sikerült elfogni.

A rendelkezésre álló adatok szerint a 35 éves férfi a csomagszállító teherautó fülkéjéből készpénzt tulajdonított el, de a sértett megzavarta és további két, segítségére siető szemtanúval megpróbálta visszatartani. A gyanúsított ekkor rátámadt a férfiakra, dulakodni kezdtek - a postás nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A rendőrök helyszínre érkezésekor a kaposvári személy megpróbált elmenekülni, futás közben pedig az eltulajdonított készpénzt szétdobálta. Az egyenruhások pillanatok alatt elfogták.

A Keszthelyi Rendőrkapitányság rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – őrizetbe vétele mellett – indított nyomozást a 35 éves kaposvári férfival szemben.

Fotó: Rendőrség

Fotó: Rendőrség

Szerző
2018.05.16 14:30

Török turistát, BKK-ellenőrt vertek félholtra a Deák téren

Publikálás dátuma
2018.11.21 17:45
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock/
Először egy ismeretlent rugdosott, majd egy külföldit és a vele beszélgető BKK-ellenőröket verte össze egy négytagú társaság – most bíróság előtt felelhetnek tettükért.
Vádat emelt két fővárosi ügyészség egy tavalyi utcai verekedés ügyében: az ügyészségek négyfős társaság tagjait vádolják, akik a nyomozati anyagok szerint 2017. május 13-án több embert is nagyon megvertek a Deák téri metróaluljáróban. A banda először egy, eddig ismeretlen férfival került konfliktusba, aki szóváltás után megütötte a társaság egyik tagját. A megütött vádlott három barátja azonnal beavatkozott a konfliktusba, és külön-külön, majd együtt is ütni-rúgni kezdték az ismeretlent. A bántalmazásnak a BKK ellenőrei és biztonsági őrei vetettek véget – majd a verekedő társaság egy kis időre eltűnt, de csak azért, hogy magukat felspannolva térjenek vissza.
Mikor újra megjelentek, a BKK ellenőrei épp egy török turistának adtak útba igazítást: a balhés banda belekötött a török férfiba, majd rátámadt a turistát védő egyik ellenőrre is. A közelharc a földön is zajlott, ennek során az ellenőrt úgy fejbe rúgták, hogy elájult, de nem kímélték a szintén földre kerülő külföldi férfit sem. A négy támadót a Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség csoportosan elkövetett garázdaság bűntettével, a BKK-ellenőrt fejbe rúgó vádlottat pedig emellett súlyos testi sértés bűntettének kísérletével is vádolja.
2018.11.21 17:45

Turmixgépben darálta le hűtlen barátját egy marokkói nő

Publikálás dátuma
2018.11.21 16:19
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock/
Aztán darált emberi húsból ebédet főzött a közelben dolgozó vendégmunkásoknak.
Szó szerint feltrancsírozta partnerét egy, az Egyesült Arab Emírségekben élő marokkói nő, amikor megtudta, hogy a férfi hét év együttlét bejelentette, hogy inkább másik nőt venne feleségül.  
Mint a 444.hu  írja a BBC cikke alapján, a visszautasított nő ezután megölte, feldarabolta áldozatát, és leturmixolta a maradványokat. A húspépet aztán egy mahbúsz nevű, rizseshús jellegű ételbe főzte, amit a közelben lakó, mit sem sejtő pakisztáni vendégmunkásoknak adott, hogy eltüntesse a nyomokat. 
Végül így is lebukott: fivére keresni kezdte a meggyilkolt férfit, a nő pedig azt mondta, hogy nem tud volt élettársáról, mióta kirúgta az otthonukból. A fedősztori azonban gyorsan kifújt, amikor a lakásra kiküldött rendőrök egy emberi fogat – mint később kiderült – az áldozat fogát – találtak a turmixgépben. A gyilkossággal gyanúsított nőt letartóztatták. Vallomásában azt mondta, hogy pillanatnyi elmezavarában végzett korábbi szeretőjével,  ám a nyomokat a jelek szerint már hidegvérrel tüntette el; arra is egy ismerősét kérte meg, hogy a gyilkosság után együtt takarítsák fel lakását.
2018.11.21 16:19