Szórta a pénzt a postarabló

Publikálás dátuma
2018.05.16. 14:30
Fotó: Rendőrség
A rendőrségre kedd reggel érkezett bejelentés: egy férfi ki akart rabolni egy postás teherautót Keszthelyen, az egyik áruház mögött, és őt pillanatnyilag a szemtanúk visszatartják - írja a police.hu. Dulakodás és üldözés végén sikerült elfogni.

A rendelkezésre álló adatok szerint a 35 éves férfi a csomagszállító teherautó fülkéjéből készpénzt tulajdonított el, de a sértett megzavarta és további két, segítségére siető szemtanúval megpróbálta visszatartani. A gyanúsított ekkor rátámadt a férfiakra, dulakodni kezdtek - a postás nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A rendőrök helyszínre érkezésekor a kaposvári személy megpróbált elmenekülni, futás közben pedig az eltulajdonított készpénzt szétdobálta. Az egyenruhások pillanatok alatt elfogták.

A Keszthelyi Rendőrkapitányság rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – őrizetbe vétele mellett – indított nyomozást a 35 éves kaposvári férfival szemben.

Fotó: Rendőrség

Fotó: Rendőrség

Szerző

Egy nap alatt kétszer rabolt a késes kamasz

Publikálás dátuma
2018.05.16. 14:22
A rablásokhoz használt, kopottas konyhakés Forrás: police.hu
Egy konyhakéssel félemlítette meg áldozatait a három bűncselekménnyel gyanúsított fiatal, főként vasútállomások környékén csapott le.

Előzetesbe kerülhet a 15 éves mátraverebélyi kamasz, akit a pásztói rendőrkapitányság kétrendbeli rablással, és egyrendbeli rablási kísérlettel gyanúsít.

A rendőrséget az egyik áldozat, egy 19 éves férfi értesítette arról, hogy május 15-én kora délután kirabolták a pásztói vasútállomáson, támadója késsel fenyegette meg. Az elkövető háromnegyed óra múlva újra lecsapott, ekkor már egy 13 éves fiú pénzét vette el a tari állomáson.

A gyanúsítottat még aznap elfogták a rendőrök, írja a police.hu;  a nyomozás során az is kiderült, hogy a kamasz május elején már megpróbálta kirabolni ugyanazt a 19 éves sértettet a Pásztó belterületén, de akkor nem jött össze a bűncselekmény.

A fiatalkorú fiút bűnügyi őrizetbe vették, a rendőrség pedig előzetes letartóztatását is kérte az illetékes ügyészségtől.

Szerző

Négyezernél is több gyorshajtó bukott le egyetlen nap alatt

Publikálás dátuma
2018.05.16. 10:51
Fotó: police.hu
4268 sebességtúllépést mértek a Speedmarathon nevű, hétfői huszonnégy órás akcióban - olvasható a rendőrség honlapján.

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a TISPOL kezdeményezéséhez csatlakozva a rendőrség május 14-én huszonnégy órás sebességellenőrzést hajtott végre. A 744 rendőr részvételével megtartott akció ideje alatt 1071 helyszínen 464 437 járművet ellenőriztek.

Fotó: police.hu

Fotó: police.hu

A lakosság aktív részvételének köszönhetően számos mérési helyszínre érkezett javaslat, amelyek közül a helyi adottságokat, valamint a közlekedésrendészeti elemzőmunka eredményeit figyelembe véve jelölték ki a sebességmérő berendezések felállítási helyeit.

Szerző