Elgázolt egy embert egy InterCity vonat

Elgázolt egy embert egy InterCity vonat Cegléd és Ceglédbercel-Cserő között kedd délután, emiatt a vonatok 20-40, esetenként 50-80 percet késnek a Budapest-Cegléd-Debrecen-Nyíregyháza-Záhony és a Budapest-Cegléd-Szeged vonalon - közölte a Mávinform a Máv-csoport honlapján.

A Nyíregyházáról Budapest-Nyugati pályaudvarra tartó Szabolcs InterCity gázolt - olvasható a közleményben. Mint írták, a helyszínelés ideje alatt a vonatok csak az egyik vágányon közlekedhettek. Jelezték: este fél héttől ismét mindkét vágányon haladhatnak a vonatok, de az egyiken még óránkénti 20 kilométeres sebességkorlátozás van érvényben. A késések fokozatosan csökkennek, a menetrend szerinti közlekedés késő este, éjszaka állhat helyre.

Csámpai Attila, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek elmondta, az elgázolt férfi meghalt. A gázolás miatt megállt az érintett vonat és a mögötte haladó is, a tűzoltók később mintegy kétszáz utast segítettek át egy mentesítő járatra.

Szerző
2018.05.16 21:55

Nyolc autó és két kamion ütközött, torlódik az M3-as

Publikálás dátuma
2018.12.19 08:04
Illusztráció/Shutterstock
Fotó: /
Nyolc személyautó és két kamion rohant egymásba szerda reggel az M3-as autópálya Miskolc irányába tartó oldalán az 50-es kilométernél, négy ember megsérült.
A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője közölte, a sérült járművek több sávot elfoglalnak az autópályán, ahol a torlódás már most jelentős. Az elsődleges információk szerint négy ember könnyebben megsérült. Az úton rekedt utasokhoz melegedőbuszt küldtek.
Témák
baleset
2018.12.19 08:04

Alattomosan támadt a gáz - Kórházba került egy érdi család hat tagja

Publikálás dátuma
2018.12.19 07:16
Illusztráció
Fotó: Shutterstock/
Szénmonoxid szivárgott egy családi házban, a mérgezés tünetei miatt két gyereket, két időset és két középkorút kellett kórházba vinni.
Hat személyt szállítottak a mentők kórházba egy érdi családi házból szén-monoxid-mérgezés miatt szerda hajnalban. A tűzoltók kimutatták a gáz jelenlétét, a kiérkező mentők pedig a mérgezés gyanúját, ezért
a többgenerációs házból két gyermeket, két idős személyt és két középkorút kellett kórházba vinni.
A szén-monoxid színtelen-szagtalan gáz, ezért alattomosan támad, hívja fel a figyelmet Csámpai Attila, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. Ezúttal is felhívta a figyelmet arra, hogy a szén-monoxid-érzékelő berendezések életeket menthetnek. Ezeket általában a gázkazánok, illetve a gázkonvektorok közelében kell elhelyezni.
A mérgezés tünetei a fejfájás, a hányinger, a szédülés, a zavartság, a kábultság.
2018.12.19 07:16