Ismét halálra gázolt egy embert egy InterCity

Publikálás dátuma
2018.05.17 17:09
Illusztráció/Shutterstock
Fotó: /

Másfél-két órát késtek a vonatok a Budapest-Hatvan-Miskolc vonalon, mert egy Nyíregyházára tartó InterCity halálra gázolt egy embert - közölte a Mávinform sajtóügyeletese az MTI-vel.

Urbán Attila tájékoztatása szerint az eddig tisztázatlan okból történt baleset Hatvan és Hort-Csány között, egy jól működő fény- és félsorompóval felszerelt átjáróban történt.  A helyszínelés idejére a két állomás között mindkét vágányt lezárták. Az érintett autóbusz-társaság a kimaradó szakaszra nem tudott pótlóbuszokat biztosítani, így a helyszínelés idején szünetelt a vasúti közlekedés Hatvan és Hort-Csány között. 

Szerző
2018.05.17 17:09

Agyonverte, majd felgyújtotta ismerősét - 30 év múlva szabadulhat a somogyi férfi

Publikálás dátuma
2018.11.13 15:39
illusztráció
Fotó: Shutterstock/
Tényleges életfogytiglani szabadságvesztésre ítélt kedden a Pécsi Ítélőtábla egy Somogy megyei férfit, aki 2016 januárjában agyonverte ismerősét, majd a holttesttől úgy próbált megszabadulni, hogy felgyújtotta.
A táblabíróság az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: az első fokon eljáró Kaposvári Törvényszék a vádlottat különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt, többszörös visszaesőként életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte azzal, hogy
legkorábban 30 év múlva bocsátható feltételes szabadságra.
A másodfokú, jogerős keddi határozattal az ítélőtábla kizárta a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből az 54 éves, többszörösen büntetett előéletű vádlottat. Azt írták:
kizárólag a férfi "végleges elszeparálásával érhető el a büntetés célja".
A vádlott gyermekkora óta ismerte a sértettet, akivel egy intézetben nevelkedett. 2016 januárjában a vádlott falujában együtt italoztak, majd a lakására mentek. Később összevesztek, a házigazda téglával fejbe ütötte a sértettet, majd a földön acélbetétes bakancsával arcon és homlokon rúgta, mellkasát megtaposta. A sértett belehalt a súlyos bántalmazásba.
A vádlott a lakásban benzinnel lelocsolta és meggyújtotta a holttestet, de mivel nem égett el, egy melléképületben elásta.
2018.11.13 15:39

Keresztbe feküdt egy autókat szállító tréler az M5-ösön

Publikálás dátuma
2018.11.13 15:35
A kép illusztráció
Fotó: Shutterstock/
Egy ember megsérült a balesetben. A forgalom egyedül a leállósávon halad, torlódásra kell számítani Szeged felé.
Felborult egy utánfutóként húzott tréler és a rajta szállított két jármű az M5-ös autópálya Szeged felé vezető oldalán, a 40-es kilométerszelvénynél, Kecskemét térségében kedd délután - tájékoztat a katasztrófavédelem és a rendőrség. A baleset következtében
Egy ember megsérült, és az utánfutó, illetve rakománya, a két autó is az úttestre borult.
A helyszínelést teljes lezárás mellett kezdték meg a hatóságok, de a forgalom a leállósávon röviddel 3 óra előtt újraindult. A belső és a külső forgalmi sávot továbbra is lezárják, torlódásra kell számítani.
2018.11.13 15:35