Feltörték a 30Y kisbuszát, eltüntek az együttes hangszerei

Publikálás dátuma
2018.05.21 14:59
Stratocaster gitárok. Illusztráció: YURI GRIPAS / AFP
Fotó: /

Szombaton koradélután Nagyvárad egyik belvárosi utcájában feltörték a 30Y kisbuszát - írja a Facebookon a pécsi együttes turnémenedzsere, Tóth Barbara. Az alábbi három gitár és egy erősítő tűnt el:

  • Squier Strat '70 feher: JV65991 - '83
  • Squier Strat fekete: SQ09965 - '83-'84
  • Ibanez ATK 300L balkezes basszusgitár
  • Hughes and Kettner Tubemeister 18

Tóth arra kéri a használt hangszerek adás-vételével foglalkozó csoportok vagy zenész fórumok tagjait, hogy ha ezekkel a hangszerekkel találkoznak, vegyék fel a kapcsolatot az együttes menedzsmentjével. A hangszerek ára mellett azok eszmei értéke is jelentős, így az azok megtalálásában nyújtott minden segítséget megköszönnek.

Szerző
2018.05.21 14:59

Olyan részeg volt, hogy halottnak kellett volna lennie egy bokatöréssel orvoshoz sétáló férfinak

Publikálás dátuma
2018.09.24 18:56
A kép illusztráció
Fotó: AFP / SCIENCE PHOTO/ IGOR STEVANOVIC
A gombászásból törött bokával visszatérő cseh férfi véralkoholszintje 8,83 volt. Beszélni is tudott, pedig más már 5 ezrelék körül meghal.
A 31 éves férfi szombaton délután került az orvosi készültségre, amikor állítólag gombászásból tartott hazafelé - írja a Bumm.sk. Az erdőben rosszul lépett egy fa gyökerére, és megsérült a bokája. Mint kiderült, komplikált bokatörést szenvedett, és meg kellett műteni.
A kezelőorvosnak azonban feltűnt, hogy furcsán artikulál, s így megvizsgálta, mennyi alkohol van a szervezetében. A férfi másfél sört ismert be, de halálos mennyiségű, 8,83 ezreléknyi alkohol van a vérében.
Ennek már a fele is olyan magas, hogy csak nagyon súlyos, eszméletvesztéssel járó részegség mellett fordul elő. A durván 5 ezrelékpont feletti véralkoholszint pedig halálos alkoholmérgezést okoz. Ám nem ez volt a helyzet a cseh férfi esetében.
"A beteg járt, képes volt tájékozódni"
- nyilatkozta a férfit ellátó kórház szóvivője a CT24 portálnak. A döbbent orvosok legfeljebb 3 ezreléknyire becsülték a véralkoholszintjét a vizsgálat előtt, ám az még másfél órával később is 8,15 volt.
A műtétet így el kellett halasztani. A férfi a belgyógyászati osztály intenzív részlegére került, ahol infúzióval hidratálták. Az orvosok végül 24 órával később tudták csak megoperálni a pácienst, amikorra teljesen kijózanodott.
Pár nap múlva hazaengedték.
2018.09.24 18:56

Rögtönzött show a Nyugati pályaudvaron

Publikálás dátuma
2018.09.24 18:47

Fotó: Népszava/ Vajda József
Radics Gigi minikoncerttel lepte meg a Nyugati pályaudvar utazóit hétfő délután. Az énekesnő november 10-én ad koncertet az Arénában.
A Megasztár tehetségkutató műsorának 2012-es nyertese „álruhában” állt az utazóközönség elé, hogy előadásával mosolyt csaljon az őszi időjárás beköszöntével komorrá váló arcokra. Bár vörös kabátja és térdig érő vörös tűsarkú csizmája platinaszőke parókával az álruha sajátos értelmezésének tűnhet, a kezdőhangok felhangzásakor mégsem sokan ismerték fel az énekesnőt. A morgolódó, rögtönzött színpadot és a köré gyűlt tömeget kerülgető hazajutni vágyók azonban mind gyakrabban álltak meg az ismerős hangokat hallva. Az Úgy fáj című dal közben korunk műélvezeti szokásainak megfelelően egyre több telefon került elő, és fülükre hallgatva a rajongók is közelebb férkőztek a hang forrásához. A Nyugati pályaudvar különös olvasztótégelye, a pogácsa- és pizzaárusok, az énekesnővel együtt éneklő, lassan andalgó ötvenes pár, és a bőröndjeiket egy pillanatra lefékezők mind-mind megálltak, és a napszemüveg mögé rejtőző énekesnőt figyelték. Aki – november 10-i Aréna-koncertjére készülve – ismert slágereivel, a tőle megszokott hangszélességgel és bájos egyszerűséggel dalolt a vasútállomás nem mindennapi (azaz, az utazóknak éppen hogy az) atmoszférájában. A Vadonatúj érzés című slágernél már a napszemüveg is lekerült, és a kíváncsi szemek végre megbizonyosodhattak róla: valóban Radics Gigi áll velük szemben. Van abban valami kivételes, amikor a sárga mellényes pályaudvari takarítók, a tizenéves fiatalok, a pizzájukat csipegetők, vagy az első sorba tolakodók egyaránt dúdolják egy tűsarkús platinaszőke szépséggel: „vadonatúj érzés, váratlan ünnep nyújtja a glóriát”. A hangosbemondó közbeszólna: „felhívjuk az utazóközönség figyelmét...” De túl későn, már más elvitte a show-t.
2018.09.24 18:47