Sólyi gyermekgyilkosság - Beismerte tettét a 16 éves gyanúsított (videó)

Publikálás dátuma
2018.05.21. 22:12
Fotók: police.hu
Beismerő vallomást tett a sólyi gyermekgyilkosság gyanúsítottja, a bíróság elrendelte az előzetes letartóztatását - jelentette be a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője hétfői veszprémi sajtótájékoztatóján.

Tarcsa Csaba elmondta: a nyolcéves sólyi kislány eltűnését édesapja péntek este jelentette a rendőrségen, a gyermek holttestét szombat hajnalban találták meg a szomszédos Királyszentistván közelében. Hozzátette: a rendőrség már szombaton őrizetbe vette a gyilkossággal gyanúsított 16 éves hajmáskéri F. F.-et, aki a kihallgatása során ténybeli beismerő vallomást tett; előzetes letartóztatását hétfőn elrendelte a Veszprémi Törvényszék. A gyanúsított ellen 14. életévét be nem töltött személy sérelmére, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés gyanúja miatt indult eljárás.

Tarcsa Csaba közölte: péntek este az akkor még eltűntként nyilvántartott kislány felkutatására nagy erőket mozgósítottak. A megyei rendőrök a készenléti rendőrség tagjaival, valamint a társszervek munkatársaival és civilekkel megerősítve, nyomkövető kutyákkal és helikopterrel több mint százan keresték a gyereket, akinek azonban már csak a holttestét találták meg Királyszentistván közelében szombat hajnalban.

A főkapitány sajtóinformációkat cáfolva kiemelte, nem sorozatjellegű elkövetésről van szó, nem tűnt el más gyerek a környékről, és több holttestet sem találtak. A sólyi kislány holttestét a szülők hétfőn egyértelműen azonosították - tette hozzá.

Arra a kérdésre válaszolva, mi lehetett az elkövető motivációja, Tarcsa Csaba azt mondta, "hirtelen kialakult érzelmi döntés" vezethetett a bűncselekményhez. Arról is beszélt: a rendőrség nem keres más gyanúsítottat az ügyben. Minden adat amellett szól, hogy a gyilkosságot az előzetes letartóztatásba helyezett hajmáskéri fiatal követte el - közölte.

A rendőrség a nyomozás érdekeire hivatkozva nem adott több információt a gyilkosság körülményeiről.

Szerző

Halál Nyíregyházán - 63 éves motoros zuhant árokba

Publikálás dátuma
2018.05.21. 18:12
Shutterstock illusztráció.
A motoros lesodródott az úttestről és az árokba zuhant, életét már nem lehetett megmenteni.

Belehalt sérüléseibe az a 63 éves férfi, aki hétfőn délután szenvedett balesetet Nyíregyháza és Nagykálló közötti úton. A motoros eddig ismeretlen okból lesodródott az úttestről, majd elvesztve a jármű feletti uralmat egy árokba esett, írja a police.hu.

A rendőrségi helyszínelés idejére félpályás korlátozást rendeltek el a Kállói úton, az arra haladó autósokat pedig lassabb vezetésre kérik.

Szerző

Kegyetlen olasz kutyacsempészt fogtak el - Fotók!

Publikálás dátuma
2018.05.21. 15:50
Fotók: police.hu

A járőrök az M70-es autóút csörnyeföldei pihenőjénél egy Mercedes típusú gépkocsi sofőrjét ellenőrizték, amikor rábukkantak . a jármű csomagterében összezsúfolt 31 kutyakölyökre. Az olasz férfi a Magyarországon vásárolt állatokat, amelyek állategészségügyi kiskönyvvel és egyedi jelöléssel sem rendelkeztek, megfelelő ivóvíz és élelem nélkül szállította. A rendőrök az állatkínzás vétség elkövetésének igazolásához hatósági állatorvost rendeltek ki.

Az elvégzett orvosi vizsgálat alátámasztotta a bűncselekmény gyanúját, ezért a rendőrök a kutyákat lefoglalták, majd átadták egy állatvédő szervezetnek, az olasz férfit pedig előállították, és gyanúsítottként hallgatták ki állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.(forrás: police.hu)

Szerző