Előfizetés

Hangosak voltak a szomszédok, combon lőtte őket

Publikálás dátuma
2018.05.23. 11:30
Gumilövedékek a gyanúsított gázpisztolyában, a támadás miatt két töltény hiányzik. Forrás: police.hu
Erővel akart rendet rakni a pécsváradi férfi, végül ő lett a gyanúsított.

Elege lett az állandó zenebonából, fegyverrel sétált át szomszédaihoz tavaly augusztus 27-én este egy 36 éves pécsváradi lakos: a hangos zene miatt előbb vitatkozni kezdett, majd a veszekedés eldurvulásával egy gumilövedékes gázpisztollyal combon lőtte mindkét haragosát.

A két szomszéd könnyebben sérült a lövések után, a támadóért pedig hamarosan rendőrök jöttek: a férfit elfogták, gyanúsítotti kihallgatásán pedig beismerő vallomást tett.

A Komlói Rendőrkapitányság könnyű testi sértés és garázdaság gyanújával nyomozott az ügyben. Az eljárást a napokban fejezték be, és vádemelési javaslatot tettek az illetékes ügyészségnek, írja a police.hu.

Lájkokért halt meg kilenc ember: videó a tragédiáról

Publikálás dátuma
2018.05.23. 10:21
Munkások szállítják el a ceglédberceli balesetben összetört kisbuszt és teherautót
A Facebookon közvetítette a buszsofőr, ahogy előzni próbál, valószínűleg ezért nem figyelt a szembe jövő teherautóra.

Élőben közvetítette az egyik közösségi portálon a kilenc ember halálát okozó ceglédberceli balesetet a kisbusz sofőrje – idéz romániai hírforrásokat az MTI.

Az Adevarul bukaresti napilap internetes oldalán, és több más romániai portálon is közzétett felvételen az látszik, hogy a sofőr önmagát is filmezi, majd a telefonja kameráját az út felé fordítja, és egy egyenes útszakaszon egy kisbusz, valamint egy teherautó előzésébe kezd. Jól látható, hogy jön szembe a piros fülkéjű teherautó, de a sofőr semmit nem próbál tenni azért, hogy elkerülje az ütközést.

A román sajtóba a felvételnek egy olyan változata került, amelyen a minden bizonnyal sokadjára lejátszott közvetítést nézi és román nyelven kommentálja egy férfihang, miközben a háttérben zene hallatszik. Azt állapítja meg, hogy a sofőr bizonyára azért nem figyelt az útra, mert az előzés közben olvasta az élő közvetítéséhez fűzött kommentárt.

A Digi 24 hírtelevízió szerint a kisbusz Szlovéniából tartott Románia felé. Utasai a Maros megyei Désfalváról (Deaj) származtak. 

A román külügyminisztérium kedden késő este azt közölte, hogy az áldozatok nagy számára való tekintettel a holttestek hazaszállításának a költségeit a minisztérium sürgősségi alapjából fedezik.

A kedd esti balesetben hét férfi és két nő halt meg, közülük heten román állampolgárok. A mikrobusz a 4-es főúton, Budapesttől 59 kilométerre járt, amikor bekövetkezett a tragédia.

Kilencen haltak meg egy kisbuszban Ceglédbercelnél (fotók)

Publikálás dátuma
2018.05.22. 20:57
Shutterstock illusztráció
A jelenlegi adatok szerint két nő és hét férfi vesztette életét a 4-es főúton történt ütközésben - írja a rendőrség honlapján.

Egyelőre ismeretlen okból egy teherautó és egy román honosságú kisbusz ütközött össze 2018. május 22-én 16 óra 25 perc körül a 4-es főút 58. kilométerénél, Ceglédbercelnél.

A balesetben az elsődleges adatok szerint kilenc felnőtt - két nő és hét férfi - vesztette életét, valamennyien a kisbuszban ültek. A teherautó sofőrje megsérült.  

Román hírtévé: hét román állampolgár vesztette életét 

A Digi 24 hírtelevíziónak Paul Ciocoiu külügyi szóvivő elmondta: a Maros megyében bejegyzett kisbusz a 4-es országúton Románia felé tartott, amikor Budapesttől 59 kilométerre kedd délután bekövetkezett a baleset. A szóvivő megerősítette, hogy hét román állampolgárságú halálos áldozata van a balesetnek.

A román külügyminisztérium honlapján közleményben tájékoztatott arról, hogy a budapesti nagykövetség konzuli egysége a helyszínre utazott, hogy segítséget nyújtson a bajba jutottaknak. A külügyminisztérium a román konzulok magyar rendőrségtől szerzett információira hivatkozva azt közölte, hogy a balesetet a romániai kisbusz okozta, amely nagy sebességgel előzött, és frontálisan ütközött egy teherautóval.