Vádemelés olasz kutyacsempészek ellen

Publikálás dátuma
2018.05.23. 19:07

Olasz állatkínzók ellen emelt vádat a Lenti Járási Ügyészség. A kutyacsempészek a pár hetes kölyköket olyan körülmények között utaztatták, hogy hét kiskutya elpusztult.

A férfiak egy kisteherautóval 2018. január 31-én Torinoból Nyíregyházára, Nagykátára és Budapestre utaztak, és különböző, engedély nélküli ebtenyésztőktől 6-10 hetes, 20 franciabulldog és 5 angol bulldog kölyökkutyákat vásároltak. A kölyköket papírdobozokban szállították állategészségügyi dokumentumok, és egyedi azonosító jelzések nélkül. A rendőrség a gépkocsit még a magyar-szlovén határ átlépése előtt feltartóztatta, a kiskutyákat lefoglalta.

A hosszú, 11-13 órás utazás ellenére a kutyák etetéséről, itatásáról, mozgatásáról, és a levegőcseréről nem gondoskodtak, így az összezsúfoltan elhelyezett, mozgásukban korlátozott, folyadékkal el nem látott kölyökkutyáknál fennállt az oxigénhiányos állapot kialakulásának, és a kiszáradásnak a veszélye. Az utazás az állatok számára stresszel és gyötrelemmel járt, a 8 hetes életkort el nem érő, az anyjuktól idő előtt elválasztott kiskutyák számára életveszélyes volt.

A 25 kölyökkutyából egy állatvédő alapítvány által biztosított gondos orvosi ellátás ellenére 7 elpusztult, de az életben maradt kölykök közül is többen egészségkárosodást szenvedtek, több hétig tartó folyamatos állatorvosi kezelésre szorultak.

Mások is próbálkoznak 
Egy hete sincs, hogy a rendőrök elfogtak egy másik kutyacsempészt: a férfi autójában 31 összezsúfolt kölyökkutyára találtak. Az elkövetőt állatkínzás megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.
Nem is olyan rég pedig egy pulik csempészésével próbálkozó olasz férfit fogtak a hatóságok - ő 19 pár hetes kiskutyát akart kivinni az országból, ugyan ilyen kegyetlen körülmények között szállítva őket.

Szerző

Sólyi gyermekgyilkosság - Elkészült a szakértői vélemény

Publikálás dátuma
2018.05.23. 18:47
Fotók: police.hu

A sólyi gyilkosság gyanúsítottjának, egy 16 éves fiúnak az anyja interjút adott a Hír TV Riasztás című műsorának, amiben elmondta, hogy nem hiszi, hogy a fia képes volt megölni a kislányt. Pedig a fiú részletes vallomást tett, még azt is megmutatta a rendőröknek, hogy hol és hogyan ölte meg a 8 éves gyereket. Vallomása után letartóztatták, de még a legsúlyosabb büntetés kiszabása esetén is biztosan kiszabadul 31 éves kora előtt.

Múlt pénteken Adrienn, a kislány elment F. Ferenccel, testvére volt iskolatársával játszani. A kislány ezután eltűnt, már péntek este keresni kezdték, lemeztelenített holttestét szombat hajnalban találták meg egy patakmederben, a szomszédos település, Királyszentistván közelében.

Anyja szerint fia korábban nem bántott senkit, nem voltak konfliktusai. A Blikk azonban beszélt a településen a 16 éves F. Ferenc több ismerősével is, akik egybehangzóan állították, hogy a fiúban óriási feszültségek dúltak, a legkisebb konfliktushelyzetben is őrjöngeni kezdett.

- Meggyőződésem, hogy az én fiam soha nem tenne ilyet, de ha mégis, akkor is mellette állok, hiszen az én vérem – mondta a nő.

A gyanúsított ellen 14. életévét be nem töltött személy sérelmére, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés gyanúja miatt indult eljárás. Az elkövető motivációja vélhetően „hirtelen kialakult érzelmi döntés” lehetett – közölte a rendőrség. Az igazságügyi szakértői vélemény alapján nem történt szexuális erőszak.

Mélyszegénységben, rossz szociális körülmények között élt a 16 éves F. Ferenc. A családfő nem dolgozik, nemrég kilakoltatták őket Hajmáskérről, a család abból tengődik, amit a gyerek anyja közmunkásként a helyi önkormányzatnál keres. Köbli Miklós, hajmáskéri polgármester a fiúról elmondta, kisegítő iskolába járt, az osztálytársaival indulatosan viselkedett, családsegítők is foglalkoztak velük.

Szerző

Lezárult a nyomozás: öten verték halálra az idős nyéstai asszonyt

Publikálás dátuma
2018.05.23. 17:09
Kommandósok vitték el a nyéstai gyilkosság egyik gyanúsítottját Forrás: police.hu
Három férfi és két nő vett részt a csoportos bántalmazásban, a 86 éves nő belehalt sérüléseibe.

Vádemelési javaslatot tett a rendőrség azzal öt személlyel szemben, akik 2017 áprilisában otthonában vertek agyon egy 86 éves nyéstai asszonyt.

A gyanúsítottak – mindannyian abaújszolnoki lakosok –  április 11. előtt támadtak rá az idős áldozatra, és olyan súlyosan bántalmazták, hogy a sértett belehalt sérüléseibe.

A támadók ezután átkutatták lakását, és pénzt, értéktárgyakat zsákmányoltak. Nem sokáig maradhattak azonban szabadlábon: a  rendőrség kommandós egységei tavaly április 26-án mind az öt gyanúsítottat elfogták, a társaság tagjai jelenleg is előzetes letartóztatásukat töltik.

A rendőrség szerdán lezárta az gyilkosság miatt folytatott nyomozást, és az illetékes ügyészséghez fordult.

Szerző