Így mérnek a civil rendőrautóból – Videó

Publikálás dátuma
2018.05.27 12:48
Így könnyű lenne felismerni az autókat. A kép illusztráció. FOTÓ: Népszava
Fotó: /
A rendőrség nemrég közzétett egy videót, amiben jól látszik, milyen komoly szabálytalanságot buktatnak le az új módszerrel.

Ahogy arról a hét elején beszámoltunk, új módszerrel, észrevehetetlenül is traffipaxoznak a magyar rendőrök. A hazai utakon ugyanis megjelentek a jelöletlen, civil rendőrautók, amelyekből menet közben folyamatosan figyelik a forgalomban résztvevőket a rendőrök, majd ha valakit szabálysértésen érnek, azt megállítják és igazoltatják - írja a hvg.hu.

Az ügy kapcsán Óberling József főosztályvezető rendőrezredes, rendőrségi főtanácsos a Rádió 1 reggeli műsorában elmagyarázta, hogyan működik a rendőrség civil elfogóautós projektje, a hatóság pedig közleményt is kiadott a sofőröket izgalomban tartó módszerről.

A közleményben cáfolták, hogy a közlekedési jogsértések kiszűrésére használt civil autókkal gyorshajtásra kényszerítenék a közlekedőket. Mindehhez egy videót is mellékeltek, amin jól látszik, sokszor súlyos szabálysértést kapnak "lencsevégre" a rendőrök. Volt, aki a 60 km/h-s sebességkorlátozó táblánál hajtott 147 km/h-s sebességgel előzés közben, holott utóbbi is tilos lett volna, de olyan autós is akadt, aki 183 km/h-val száguldozott.

Szerző
2018.05.27 12:48

Négy rendőrautó kísérte kórházba az életveszélyes állapotban lévő kismamát

Publikálás dátuma
2018.08.16 08:50
Illusztráció
Fotó: Shutterstock/
A mentőautónak folyamatos lassú haladásra volt szüksége.
Az óbudai rendőrök négy rendőrautóval biztosították az utat annak a mentőnek, amellyel egy életveszélyes állapotban lévő kismamát vittek kórházba – írja a police.hu. A rendőrségre szerda este érkezett bejelentés az Országos Mentőszolgálat Központjából, hogy egy III. kerületi, életveszélyes állapotban lévő kismama kórházba szállításához segítségre van szükségük. Az anya állapota miatt a mentőautónak folyamatos lassú haladásra volt szüksége, ezért a járőrök négy, megkülönböztető jelzéseiket használó autóval kísérték és biztosították a szabad utat a IX. kerületi kórházig.
2018.08.16 08:50
Frissítve: 2018.08.16 08:50

Eltűnt egy 12 éves fiú Budapesten

Publikálás dátuma
2018.08.16 08:36

Fotó: police.hu/
Kodi Bernát Marcell a XV. kerületben ment el otthonról, azóta nem jelentkezett.
Az állampolgárok segítségét kérik a rákospalotai rendőrök a 12 éves Kodi Bernát Marcell megtalálása érdekében. A police.hu azt írja, a fiú szerdán XV. kerületi lakóhelyéről ismeretlen helyre távozott, azóta életjelet nem adott magáról, a felkutatására tett rendőri intézkedések pedig eddig nem vezettek eredményre. Kodi Bernát Marcell körülbelül 150 centiméter magas, erős testalkatú, rövid, barna hajú, barna szemű fiú. A rendőrség kéri, hogy aki a képen látható fiút felismeri, tartózkodási helyéről vagy eltűnésének körülményéről információval rendelkezik, jelentkezzen.  
2018.08.16 08:36
Frissítve: 2018.08.16 08:37