Huszonnégy betörés: mindent vitt a tatabányai tolvaj

Publikálás dátuma
2018.05.30. 10:30
A tatabányai sorozatbetörő kihallgatása forrás: police.hu
A férfi házakba és sufniba tört be, volt, hogy élettársa is elkísérte a „beszerző körutakra”.

Sorozatbetörőt fogtak a tatabányai rendőrök: a 32 éves helyi férfi azután bukott le, hogy május 17-én éjjel kirámolt egy családi házat, ahonnan csaptelepeket és rézcsövet vitt el. A sértett másnap bejelentést tett a rendőrségen, a nyomozók pedig két héten belül elfogták a feltételezett tettest.

A férfi kihallgatása során beismerő vallomást tett, és ezen kívül még 23 betörést vállalt magára: jellemzően házakba, sufnikba tört be, és nem volt válogatós, ruhát, szerszámot, színesfémet vagy szőnyegeket egyaránt lopott, ha volt rá alkalma.

Portyáira többször elkísérte 26 éves élettársa is, aki ellen szintén lopás gyanújával indult eljárás. A férfi őrizetbe vették és várhatóan előzetes letartóztatásba kerül, partnere viszont szabadlábon védekezhet az eljárás során - írja a  police.hu.

Szerző

Úgy tett, mintha mentené az életét, közben szándékosan megölte a lányt a mentőápoló

Publikálás dátuma
2018.05.29. 18:11
Illusztráció - Népszava fotó
Életfogytiglani szabadságvesztésre ítélt a Szombathelyi Törvényszék kedden, első fokon egy bobai férfit, aki megölte volt barátnőjét - közölte a törvényszék sajtószóvivője az MTI-vel.

Kustos Anna tájékoztatása szerint a férfit aljas indokból, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettében, valamint egy rendbeli, életveszélyt okozó testi sértés bűntettében találták bűnösnek.

A mentőápolóként dolgozó, akkor 36 éves férfi 2013-ban egy elsősegélyképzésen ismerkedett meg az akkor 16 éves lánnyal, a közös szakmai érdeklődésből vonzalom, majd szexuális kapcsolat lett. A férfi többször bántalmazta a lányt, aki ezt elmesélte barátnőinek. Miután 2015 februárjában kiderült, hogy a vádlottnak az élettársától gyermeke lesz, a férfi közölte a lánnyal, hogy be akarja fejezni a kapcsolatukat.

Néhány hónappal később, 2015. június 21-én a férfi meglátogatta a lányt, aki ekkor több dolgot is számon kért rajta és szidalmazta őt. A vádlott ezen feldühödött és bántalmazta volt barátnőjét, aki életveszélyes sérüléseket szenvedett. A férfi elindult haza, de tartott attól, hogy a lány feljelentheti és így kapcsolatukról várandós élettársa is tudomást szerez. Elhatározta, hogy megöli a lányt, ezért visszament a házba.

A lány elvesztette az eszméletét és vérző fejjel a pincelejárat előtt feküdt. A férfi levonszolta a pincébe és fejét egy gerendának ütötte. Ezután mobiltelefonon felhívta a sértett apját, akinek azt állította, hogy a lány az imént felhívta és azt mondta neki, hogy balesetet szenvedett, leesett a pincébe.

A férfi ezt követően értesítette a mentőket, akiknek azt mondta, hogy újraélesztést végez. A bejelentés közben azonban a lány magához tért, nyöszörögni kezdett, ezért a férfi befogta volt barátnője orrát és száját, amíg az meg nem fulladt. A mentők kiérkezésekor azt imitálta, hogy még mindig a lány életéért küzd.

Az ítélet szerint a vádlott legkorábban 25 év múlva bocsátható feltételesen szabadságra. Az ügyész tudomásul vette a törvényszék döntését, a vádlott és védője azonban téves minősítésre hivatkozva enyhítésért fellebbezett, így az ítélet nem jogerős.

Szerző

Gyáli lövöldözés: három embert őrizetbe vettek

Publikálás dátuma
2018.05.29. 15:09
Fotó: Police.hu
Emberölés kísérletének gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatott ki a rendőrség három embert azok közül, akik szombaton verekedtek össze Gyálon, egy közlekedési baleset helyszínén.

A Pest megyei nyomozók a bántalmazással összefüggésben egy 39 éves, egy 35 éves és egy 21 éves gyáli férfit hallgattak ki, majd mindhármukat őrizetbe vették, valamint előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására – írja a Police.hu.

További négy felnőttkorú férfit és egy fiatalkorú fiút felfegyverkezve, csoportosan elkövetett garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgattak ki gyanúsítottként, ők az eljárás jelenlegi szakaszában szabadlábon védekeznek.

Ismeretes, Gyálon szombaton délután tört ki verekedés egy közlekedési balesetet követően, és az egyik személy feltehetően gumilövedékes riasztófegyverből több lövést is leadott. Az ügyben a Dabasi Rendőrkapitányságon garázdaság bűntett elkövetésének gyanúja miatt indult nyomozás, majd – az időközben beszerzett adatok értékelését követően – a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság 2018. május 28-án hatáskörébe vonta az eljárást. A Blikk úgy tudja, gyanús ingatlanügyletek állhatnak a lövöldözés hátterében.

Szerző