Előfizetés

Fehér bölény született - Képeken Dusanka, a belgrádi állatkert büszkesége

Publikálás dátuma
2018.05.30. 18:42
Fotó: VLADIMIR ZIVOJINOVIC / AFP
Tízmillióból csupán egy bölény születik fehér színűnek, a belgrádi állatkert állománya pedig éppen egy ilyen, nagyon ritka bölényborjúval gazdagodott hétfőn, amikor megszületett Dusanka - számol be az MTI.

A Vecernje Novosti című belgrádi napilap szerint a több indián törzs által is szent állatként tisztelt fehér bölény a remény, az egység, a boldogság és a jövő jelképe, egy-egy példány megszületése az indiánok szerint csodának számít.

Fotó: VLADIMIR ZIVOJINOVIC / AFP

Fotó: VLADIMIR ZIVOJINOVIC / AFP

A bölényborjú egy recesszív gén megjelenése következtében született fehér színűnek, de nem albínónak. Dusanka apja is fehér színű, a belgrádi állatkertbe 2007-ben, borjúként érkezett Amerikából.

Fotó: VLADIMIR ZIVOJINOVIC / AFP

Fotó: VLADIMIR ZIVOJINOVIC / AFP

A belgrádi állatkert dolgozói úgy tudják, Európában még sehol nem született korábban fehér bölény, így azt fontolgatják, értesítik az amerikai testvérintézményeket is a ritka eseményről.

Fotó: VLADIMIR ZIVOJINOVIC / AFP

Fotó: VLADIMIR ZIVOJINOVIC / AFP

Az Egyesült Államokban a legutóbb 2012-ben, Kanadában pedig 2016-ban született fehér bölényborjú.

Új szurikáta a Kecskeméti Vadasparkban (videó)

Publikálás dátuma
2018.05.30. 13:11
Illusztráció: AFP

Új nőstény próbálja betölteni azt az űrt, amit a családfő, Zara elvesztése okozott a Kecskeméti Vadaskert két hím szurikátájának. Az egyelőre névtelen új lakót, aki egy magángyűjtő felajánlásaként érkezett, a csoport befogadta, és jó esély van arra, hogy hamarosan újabb bébik is szülessenek - írta a Hírös.hu.

Május közepén nagy vihart kavart, hogy egy, a vadaskertben osztálykiránduláson lévő ötödikes fiú a tiltás és a többszöri figyelmeztetés ellenére piszkálta, majd miután az állat megharapta, földhöz vágta a két utóddal vemhes szurikátát.

Árokba zuhant egy ételért nyúló zsiráf

Publikálás dátuma
2018.05.30. 12:49
Illusztráció: pexels.com

Árokba zuhant egy zsiráf egy portugál állatkertben, miközben egy látogató által kínált ételért nyúlt - írta meg a Blikk a Mirror információja alapján. Az elpusztult 11 éves állat novemberben adott életet kicsinyének. Az állatkert szóvivője azt mondta, az állatokat jól tartják, nincs szükségük arra, hogy a látogatók etessék őket.