Lezuhant egy kisgép Pogánynál, ketten meghaltak - Új információk

Publikálás dátuma
2018.05.31. 13:44
Fotó: police.hu
A Magnus Aircraft Zrt. eFusion típusú gépe zuhant le a pécs-pogányi repülőtér közelében csütörtök délelőtt – tájékoztatta a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője a távirati irodát. A balesetben két szerelő vesztette életét

A gép a repülőtértől körülbelül másfél kilométerre, az 58-as főút keleti felén egy kukoricaföldre zuhant, a kukorica 5-10 méteres sugarú körben megégett. A rendőrség – szakértők bevonásával – légi közlekedés veszélyeztetése miatt indított büntetőeljárást az ügyben.

A Magnus szerdán jelentette be, hogy repülőgépgyára a nyár végére elkészül a pécs-pogányi repülőtér szomszédságában. Az 5,16 milliárd forintos beruházással épülő üzemben bokrétaünnepet is tartottak. A magyar kormány a projekthez 2 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást adott. Páva Zsolt, Pécs fideszes polgármestere az ünnepségen hosszan méltatta a vállalatot, hangsúlyozva: a baranyai megyeszékhely és a térség akkor tud „feljebb lépni”, ha növeli gazdasági erejét, potenciálját a “jövőiparágak” kínálta lehetőségek kihasználásával, mint amilyen a repülőgépgyártás is. Várakozásai szerint a beruházás nyomán a pécs-pogányi repülőtér fejlesztése is olyan irányba fordulhat, hogy ki tudja szolgálni a régiót, és a város felkerülhet az európai légitérképre. Ennek megfelelően a Magnus Aircraft Kft. a világ kis repülőgépes piacára igyekszik betörni. A magyar társaság hagyományos robbanómotorral és elektromos meghajtással is gyártja a kétüléses gépet - a vállalat gyártást készül telepíteni Kínába is. Érdemes megemlíteni, hogy a Magnus elődjének tekinthető Corvus Aircraft egy repülőgép-baleset után szüntette be a működését. A mostani tragédia következményei kiszámíthatatlanok.

 

Szerző

Tűz Hévízen - Több száz embernek kellett elhagynia a szállodát

Publikálás dátuma
2018.05.31. 11:26
Illusztráció. Fotó: Shutterstock
Több mint háromszáz embernek kellett elhagynia csütörtökre virradó éjjel egy hévízi szállodát, ahol tűz ütött ki, a dolgozók egyike pedig megsérült - közölte honlapján a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A tűz a Kossuth utcai szálloda elektromos elosztó helyiségében keletkezett. A szállodát 341 vendégnek kellett ideiglenesen elhagynia.

A helyszínre riasztott keszthelyi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a tüzet az ott dolgozóknak sikerült eloltania, közülük egy ember azonban megsérült, őt a mentők látták el.

Miután a tűzoltók átszellőztették és átvizsgálták az épületet, a vendégek visszatérhettek a szállodába - közölte a katasztrófavédelem.

Szerző
Témák
Hévíz tűz

Gázolt a metró, káosz a Határ úton

Publikálás dátuma
2018.05.31. 10:46
Képünk illusztráció Fotó Népszava/Üveges Zsolt
A baleseti helyszínelés idején pótlóbuszok járnak a Nagyvárad tér és Kőbánya-Kispest között.

Gázolás bénította meg a 3-as metró közlekedését: csütörtök reggel nyolc körül egy utast ütött el a Határ útra érkező metrószerelvény. A sérültet mentők látták el,, a baleseti helyszínelés idejére pedig lezárták a Nagyvárad tér és Kőbánya-Kispest közötti szakaszt, írja Facebook-oldalán a a BKK. A távirati iroda úgy tudja, hogy az elgázolt személyt kórházba kellett szállítani.

Az érintett vonalon pótlóbuszok járnak, de volt utas, aki társaság Facebook-felületén jelezte: a pótlásban is zavarok támadtak, volt busz, ami egyszerűen kihagyta a Pöttyös utcai megállót – sokan pedig nem fértek fel a hirtelen támadt tömegben az elsőként érkező metrópótlókra.

Szerző
Frissítve: 2018.05.31. 11:25