Halálos ütközés Őrön - Belehalt sérüléseibe a 46 éves nő

Publikálás dátuma
2018.06.04. 21:17
Összetört autó Őrön, a 49-es főúton Fotó: MTI/Taipusz Attila
Eddig tisztázatlan okból lesodródott az útról, majd ütközött egy személyautó Őr belterületén.

Halálos kimenetelű baleset történt hétfőn kora délután a 49-es főúton, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Őrön: egy autó eddig ismeretlen okból oszlopnak rohant, vezetője, egy 46 éves nő belehalt sérüléseibe.

Megsérült az áldozat utastársa is. A rendőrség több órás helyszínelést követően, délután fél hat előtt oldotta fel az érintett útszakasz zárlatát, a forgalom ismét zavartalanul halad. A baleset körülményeit szakértők is vizsgálják majd.

Szerző

Eltűnt egy 13 éves lány Budapesten

Publikálás dátuma
2018.06.04. 20:45
Őt keresik a rákosmentei rendőrök Forrás: police.hu
Egy napja veszett nyoma a Rákosmentén lakó lánynak, most fénykép alapján körözik a rendőrök.

Kiskorú lány tűnt el Rákosmentén: a 13 éves Zsákai Patrícia Lillát hiába várták otthon vasárnap délután, és azóta sem adott hírt magáról, a rendőrök is hiába keresték.

A XVII. kerületi rendőrkapitányság most fényképes körözést adott ki, és civilek segítségét is kérik a lány megtalálásához. Személyleírásuk alapján Patrícia 160 centiméter magas, eltűnésekor szürke pólót, zöld rövidnadrágot és szürke magas szárú tornacipőt viselt.

A hatóság kéri, hogy aki felismeri a képen látható lányt, tud hollétéről vagy eltűnésének körülményeiről, az, névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöldszámán, a 107 vagy 112 központi segélyhívó számok valamelyikén.

Szerző

Életfogytiglant kapott a férfi, aki elütött, majd megfojtott egy nőt

Publikálás dátuma
2018.06.04. 17:43
Shutterstock illusztráció
Aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt életfogytig tartó fegyházra ítélte első fokon a Győri Törvényszék azt a férfit, aki 2003 szeptemberében Győrben elütött, majd megölt egy fiatal nőt – írja az MTI.

A tizenöt évvel ezelőtti gyilkosság ügyében tízmillió forint bűnügyi költség megfizetésére is kötelezték a vádlottat. 

A tényállás szerint az akkor 22 éves sofőr vezetés közben a telefonjával volt elfoglalva, és emiatt autójával fellökte az előtte kerékpározó 22 éves fiatal nőt Győrben. A sértett az ütközéstől elesett és elvesztette az eszméletét. A vádlott halottnak hitte a nőt, ezért a csomagtartóba tette, majd elindult, de néhány perc elteltével hangokat hallott onnan. Bőny felé egy földútra kanyarodott és egy fás-bokros területen megállt. Kiemelte a csomagtartóból, és egy köves, murvás szakaszon vonszolta a nőt, meg is ütötte, majd kézzel, illetve zsineggel megfojtotta. 

A holttestet a helyszínen hagyta, az autóval hazament, de sötétedés után visszatért érte és a Mosoni-Duna árterére vitte. Az autót egy elhagyatott helyen hagyta, ismerősének pedig azt állította, hogy a járművet ellopták, emiatt még aznap este feljelentést tettek. Másnap az autót ismeretlen helyre vitte. A férfit tavaly januárban fogta el a rendőrség, miután egy lopás miatt vett DNS-mintája egyezett a nő testén találttal. 

Németh Miklós tanácsvezető bíró indoklása szerint az aljas indokból elkövetett emberölés minősítése a férfi esetében helytálló, mert azért ölte meg a nőt, hogy leplezze a közúti balesetet. A „különös kegyetlenséggel” minősítés pedig azért, mert az igazságügyi orvosszakértők szerint a nő a balesetben legfeljebb nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, ugyanakkor a bántalmazás miatt 43 sérülése keletkezett, és legalább tizenöt percig tartott a fojtogatás miatti fuldoklása. 

A bíró súlyosbító körülményként értékelte azt, hogy a férfi 13 évig leplezte tettét, valamint „kitartó szándéka volt a fojtogatásra” egy olyan ember ellen, aki nála sokkal gyengébb és sérült volt, továbbá azt, hogy félrevezette a rendőrséget. Enyhítő körülmény a vádlott büntetlen előélete és az, hogy beismerte az emberölést. 

Az utolsó szó jogán a vádlott azt mondta, hogy megbánta tettét és vállalja a felelősséget, de a minősítő körülményeket nem ismeri el. „Huszonkét éves voltam akkor, nem tudom miért döntöttem úgy” – magyarázta. 

Az ítélet nem jogerős, a vádlott előzetes letartóztatásban maradt.

Szerző