Durva: lábon lőtt egy vendéget az FBI-ügynök (videó)

Publikálás dátuma
2018.06.05. 12:08
Illusztráció - AFP fotó
A férfi a parkett közepén éppen egy kunsztot mutatott be, amikor kiesett a zsebéből a fegyver,  és el is sült.

Véletlenül rálőtt egy férfire egy FBI-ügynök egy bárban, miután tánc közben a földre került a fegyvere. A közösségi médián megosztott videón látszik, ahogy a táncparketten brillírozó ügynök fegyvere egy hátraszaltó közben kiesik a tartójából. Mikor az ügynök utánakap, hogy felvegye, az véletlenül megcsúszik, és elsül. Egy, a tömegben álló férfit talált lábon a lövés. A sebesültet kórházba szállították, és teljesen fel fog épülni, közölte a rendőrség. A meg nem nevezett ügynököt kikérdezte a denveri rendőrség, mielőtt átadták vonla egy FBI-felügyelőnek. Azt nem lehet tudni, hogy vád alá helyezik-e, vagy szembe kell-e néznie fegyelmi eljárássa a nem mindennapi baleset miatt. (forrás: Euronews

Szerző
Témák
FBI pisztoly tánc

Kína és a környezettudatos jövő

Publikálás dátuma
2018.06.05. 10:55

KATTINTSON A KÉPRE A TÖBBIÉRT! FOTÓK: ZHANG ZHEN / XINHUA /AFP

Ma van a környezetvédelmi világnap.  Shijiazhuangban, Észak-Kína Hebei tartomány fővárosában a hulladékokból készítettek játékokat, és más, a témába vágó foglalkozásokat tartottak a kicsiknek, hogy már az óvodásokat érzékenyítsék arra az újfajta szemléletre, ami szerint véget kell vetni a Föld ( és a légtere) ostoba és felelőtlen kizsákmányolásának, amivel - már nem is annyira szimbolikusan - magunk alatt vágjuk a fát.

Szerző

Újabb facebookos visszaélésekre derült fény

Publikálás dátuma
2018.06.05. 07:38
Fotó: AFP
A közösségi háló mintegy hatvan készülékgyártónak tette lehetővé a legutóbbi évtizedben, hogy felhasználják az általa gyűjtött adatokat.

A Facebook már akkor lehetővé tette az Apple, az Amazon, a BlackBerry, a Microsoft, a Samsung és más gyártók számára, hogy hozzáférjenek a felhasználók adataihoz, amikor az okostelefonokon még nem lehetett széles körben telepíteni a közösségi háló alkalmazásait – olvasható a The New York Times cikkében. A szerződések révén a Facebook bővíthette az általa elérhetők körét, a gyártók pedig a háló olyan népszerű alkalmazási lehetőségeivel gazdagíthatták a készülékeiket, mint a lájkoló gombok, az üzenetküldés és a címtár. A partneri viszonyok - amelyről korábban a cég nem tett említést - azonban aggodalmakat keltettek a Facebook a magánszféra védelmét illető politikájával kapcsolatban. Az is kérdés, mennyiben felelnek meg a 2011-es Szövetségi Kereskedelmi Rendelkezés (F.T.C.) előírásainak, a beleegyezések kérése kapcsán. A Facebook ugyanis megengedte a készülékgyártóknak, hogy a felhasználók ismerőseinek az adatait is használják, azok kifejezett beleegyezése nélkül, még az után is, hogy deklarálta, nem ad ki ilyen információkat külső cégeknek. A New York Times úgy találta, néhány cég sok ismerőstől még az után is nyert adatokat, hogy azok úgy tudták, letiltottak mindenféle megosztási lehetőséget. A legtöbb partneri viszony még ma is élő, az után is, hogy a Facebook áprilisban már elkezdte leépíteni ezeket a kapcsolatokat.

Mint megírtuk: a Facebook márciusi botrányának kirobbanása után - amikor kiderült, több tízmillió felhasználóról adott át jogtalanul információkat a Cambridge Analytica (CA) tanácsadó cégnek - bejelentette, a CA elől már 2015-ben elzárták azt a lehetőséget, hogy ismerősök adataihoz férjen hozzá, de azt nem tették hozzá, a telefon-, tablet- és más hardver előállítók kivételt képeztek ez alól.

Facebook tisztviselők azt állították az adatmegosztások megfelelnek a magánszféra védelmi politikájuknak, az F.T.C. előírásainak, védik a felhasználók jogait. A partnerekkel kötött szerződések szigorúan szabályozzák az adatok felhasználásának lehetőségeit, és nem tudnak róla, hogy ezekkel visszaélések történtek volna. A New York Times szerint a készülékgyártó cégek ugyanúgy hozzáférhetnek adatokhoz a felhasználók kapcsolatairól, vallási irányultságáról, politikai nézeteiről, mint ahogy más cégek, de ennél tovább is mehetnek, az ismerősöktől is szerezhetnek információkat, még ha azok ezt nem is engedélyezték.

A Facebook saját oldalán válaszolt a New York Times felvetéseire. Eszerint tíz éve bocsájtották ki azt a szoftverüket, amely lehetővé tette, hogy a közösségi hálót telefonokon is el lehessen érni. Beismerik, az alkalmazáskészítőkkel kapcsolatos adatmegosztási problémák valóban léteztek. Abban az időben nem tudtak lépést tartani a gyorsan növekvő igényekkel, hogy a Facebook elérhető legyen minden mobil készüléken vagy operációs rendszeren. Ezért tették a telefongyártóknak lehetővé, hogy használják az alkalmazást. Ellentétben a Times állításaival, ismerősök adatai csak akkor voltak az eszközökön hozzáférhetők, ha nyilatkoztak arról, ezek megoszthatók velük.

Reakciógomb helyett háttérkép
Nem készül több átmeneti reakciógomb a Facebooknál, így már az idei Pride alatt sem lehet eképpen kifejezni szimpátiánkat, nem lehet majd egy gombnyomásra kis szivárványos zászlót tenni egy-egy poszt alá. Aki szeretné kifejezni szimpátiáját, használhatja a büszkeség hónapja alkalmából készült profilképkereteket vagy az egyedi, színes háttérképek valamelyikét.

Szerző
Témák
Facebook