Kamion ütközött: sérültek, teljes útzár az M3-ason

Hatan megsérültek, amikor kamion és kisteherautó karambolozott Mezőkövesd mellett az autópályán.

Ideiglenesen lezárták az M3-as Budapest felé vezető szakaszát a mezőkövesdi lehajtónál a 128-as kilométerszelvénynél, mivel este hét előtt kamion és kisteherautó rohant egymásnak a sztráda 111-es kilométersávjában.

A balesetben hatan sérültek meg, őket mentők látták el – a katasztrófavédelem  szerint embert feszítővágóval kellett kiszabadítani az összetört járműből.

A műszaki mentés és a helyszínelés idejére rendőrök terelik a forgalmat a mezőkeresztesi lehajtónál a 3-as főútra, az autópályára pedig Mezőkövesdnél lehet visszatérni. A baleset körülményei egyelőre tisztázatlanok, a rendőrség vizsgálja az esetet.

Szerző

Buszsofőr oltotta el a lángoló robogót Pesten (videó)

Publikálás dátuma
2018.06.05. 18:41
Kép: Facebook/Oszkár telekocsi

Kigyulladt egy robogó kedd délután Budapesten, a Lehel téri piacnál. Az esetről videó is készült - a feltöltő azt írja, a jármű vezetője még időben le tudott szállni ahhoz, hogy ne sérüljön meg. A tüzet aztán a tűzoltók kiérkezése előtt egy buszsofőr oltotta el poroltójával.

A videót a robogó vezetője elégikusan azzal kommentálta a közösségi oldalon: "legalább híres lettem".

Szerző
Témák
Budapest tűzeset

Elgázolt két gyalogost, majd nézte, ahogy szenvednek

Publikálás dátuma
2018.06.05. 18:27
Képünk illusztráció Fotó: Népszava/Németh András Péter
A férfi jogosítvány nélkül, részegen okozott balesetet, és az elütött járókelőkön sem segített.

Tizenegy év börtönre is számíthat az férfi, aki 2017 januárjában, halálos kimenetelű balesetet okozott Józsefvárosban: az autós részeg volt, ráadásul egy korábbi ügye miatt eltiltották a járművezetéstől, tehát eleve jogosítvány nélkül vezetett.

A férfi a Baross és az Illés utca kereszteződésénél állt meg a piros jelzésnél. Amikor zöldet kapott, behajtott a kereszteződésbe, de részegsége miatt nem érzékelte, hogy az út enyhén balra ível: jobbra sodródra felhajtott a zebra előtti járdára, és elütött két ott várakozó gyalogost – végül egy oszlop fogta meg a járművet.

Mikor felfogta, mi történt, kiszállt a kocsiból, de nem ment oda a sérültekhez, nem értesítette a mentőket, rendőrséget sem – egyszerűen visszaült az autóroncsba, és megvárta, amíg a hatóságok „maguktól” a helyszínre érkeznek.

A gázolás egyik áldozata, egy férfi kórházba szállítása után belehalt sérüléseibe. A mellette álló nőt ugyan sikerült megmenteni, de egész életére megrokkant, lábsérülésén nem lehetett segíteni. A fővárosi VII. és VIII. kerületi ügyészség ezért halált okozó ittas vezetés és segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt is vádat emelt a sofőr ellen, a büntetési tételről ugyanakkor az ügyben eljáró bíróság fog dönteni.

Szerző