Előfizetés

Megvan Pintér Attila utódja a Puskás Akadémia élén

Publikálás dátuma
2018.06.07. 15:21
Benczés Miklós Fotó: Shutterstock – Szirtesi László

A Puskás Akadémia FC-t 2012 és 2015 között már irányító Benczés Miklós lett az együttes új vezetőedzője – közölte honlapján a klub. Benczés kettő plusz egyéves szerződést írt alá.

A közleményben felidézik, hogy 1969-ben Salgótarjánban született szakember edzői pályafutását Diósgyőri VTK-nál kezdte, ahol 2010 és 2012 között az első csapatot is irányította. A Puskás Akadémia FC-hez 2012 nyarán került. 2015 nyarán távozott, majd vezetőedzőként dolgozott a Mezőkövesdnél, 2016-tól mostanáig pedig a DVTK regionális utánpótlás szakmai igazgatójaként tevékenykedett.

A DVTK a honlapján azt írja, Benczés közös megegyezéssel felbontotta a szerződést, és a szakember pótlásáról hamarosan gondoskodnak.

A Puskás Akadémia június 4-én közölte, hogy közös megegyezéssel távozik Pintér Attila, valamint a klub utánpótlás szakmai igazgatója, Szalai László is.

Dzsudzsák megsérült – Mankóval hagyta el a stadiont

Publikálás dátuma
2018.06.07. 11:20
AFP Fotó: Isza Ferenc
Nem szenvedett csonttörést, de így is alig tudott lábra állni Dzsudzsák Balázs.

A magyar labdarúgó-válogatott 1–1-es döntetlent játszott Bresztben Fehéroroszországgal a felkészülési mérkőzésen. A meccs után a 65. percben lecserélt Dzsudzsák Balázs bicegve, mankók segítségével hagyta el a stadiont – derül ki a Nemzeti Sport cikkéből. A magyar válogatott csapatkapitányának a bal lábfeje sérült meg, így kérdésessé vált a játéka a szombati, ausztrálok elleni felkészülési mérkőzésen.

A lap egy videót is közzétett arról, ahogy Dzsudzsák elhagyja a breszti stadiont:

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) a Facebook-oldalán egyelőre annyit írt, hogy csütörtök délutánra derül ki, mennyire súlyos Dzsudzsák sérülése.

Később szintén az MLSZ jelenette be, hogy Dzsudzsák lába nem tört el, a játékos csak zúzódásos sérülést szenvedett a fehéroroszok elleni barátságos mérkőzésen, mely végül 1-1-es döntetlennel zárult. Az még továbbra is kérdéses, hogy a focista mikor kerül újra játékra alkamas állapotba, tette hozzzá a szövetség.

A kosarasok nem kérnek Trumpból

Publikálás dátuma
2018.06.07. 07:52
Fotó: Bilgin S. Sasmaz/ANADOLU AGENCY

Az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) fináléjának idei – sorozatban negyedszer – résztvevői, a Golden State Warriors és a Cleveland Cavaliers játékosai sem látogatnak el a Fehér Házba a döntő végeztével.

„Akármelyikünk nyeri a bajnokságot, nem kérünk meghívót. Nem akarunk odamenni” – közölte LeBron James, a Cleveland szupersztárja arra reagálva, hogy az Egyesült Államok elnöke, Donald Trump hétfőn visszamondta az amerikaifutball-ligát (NFL) megnyerő Philadelphia Eagles meghívását a Fehér Házban rendezett szokásos évi ünnepségről. A döntés indoka az volt, hogy a Super Bowl-győztes csapat néhány játékosa „nem ért egyet az elnökkel, aki kitart amellett, hogy büszkén állva maradjanak a nemzeti himnusz alatt”.

Az előzmények ismertek: a legutóbbi szezon során egyre több amerikaifutballista ereszkedett féltérdre a meccseket megelőző himnusz során, így tiltakozva az ellen, hogy rendőrök fegyvertelen afroamerikaiakat lőttek le. A demonstráció nagy vitát váltott ki, Trump pedig élesen bírálta és hazafiatlannak nevezte a tiltakozást.

A négy győzelemig tartó párharcban egyébként a ma hajnalban lejátszott harmadik találkozó előtt 2-0-ra vezetett a Warriors.