Egy 79 éves sofőr halt meg hajnalban Nyíregyházán

Publikálás dátuma
2018.06.08. 10:42
MTI Fotó: Taipusz Attila

Reggel  6 óra körül Nyíregyházán, a Kállói úton - eddig tisztázatlan körülmények között - az idős nyíregyházi férfi által vezetett személygépkocsi összeütközött egy román tehergépkocsival. A 79 éves ember a helyszínen meghalt. A körülményeket vizsgálják. (police.hu)

Szerző

Hatalmas tűzre riadtak - Kigyulladt a NAV irodaháza

Publikálás dátuma
2018.06.08. 10:11
Illusztráció/BM katasztrófavédelem, Facebook

Háromszintes irodaépület teljes tetőszerkezete lángol Veszprém belvárosában - írt a távirati iroda mára virradóra, hajnali 3-kor. Az MTI helyszíni információi szerint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatóságának egyik telephelye gyulladt ki.  A katasztrófavédelem péntek hajnali jelentése már öt vízsugárral álltak neki a tűzoltásnak, miután  a Victor Hugo utcai irodaház teljes, 300 négyzetméter alapterületű tetőszerkezet lángolt. A tűzhöz a veszprémi, az ajkai és a balatonfűzfői hivatásos tűzoltók érkeztek ki. A munkálatok közben a tetőszerkezet több ponton beszakadt. Az elsődleges információk szerint az épületben senki nem tartózkodik.

Szerző

Agyonverte csecsemőjét az '"anya" - Itt az ítélet

Publikálás dátuma
2018.06.07. 19:49
Képünk illusztráció Forrás: Shutterstock
A benyugtatózott nő a vád szerint többször is fejbe csapta és hosszan rázta a babát. A gyermek nem élte túl a fegyelmezést.

Hét év börtönbüntetésre ítélte a csecsemője megölésével vádolt fertőendrédi nőt a Győri Törvényszék csütörtökön. A halált okozó testi sértés miatt kiszabott ítélet nem jogerős.

A törvényszék esetleírása szerint a vádlott második gyermeke 2016 februárjában született Svájcban. Az anya gyermekével az év júliusában költözött élettársához Fertőendrédre. Gyakran ivott, részegen pedig türelmetlenebb volt a babával, különösen a sírása zavarta. 2016 októberében reggeltől estig egyedül volt otthon, és több nyugtatót vett be. Délután a gyermek etetés közben sírni kezdett, anyja pedig dührohamában többször megütötte a  7 hónapos csecsemő fejét, erősen, hosszan rázta a kisgyermeket, aki nem bírta ki a traumát. A vádlott a halott babát az ágy melletti szőnyegen hasra fektette, így talált rá a nő hazaérkező élettársa is, aki azonnal mentőt hívott. A mentők megkezdték a csecsemő újraélesztését, de nem tudtak rajta segíteni.

A baba halálát  diffúz agyzúzódás, súlyos agyvizenyő kialakulása okozta. A szakértői vélemény alapján a nő gyógyszerek miatti tompultsága nem volt olyan fokú, hogy ne ismerje fel tette következményeit, az ítélet indoklása szerint ezért bűnössége megállapítható a halált okozó testi sértésben.

Az ítélet nem jogerős, mivel a vádlott és védője enyhítésért jelentett be fellebbezést, az ügyész pedig három nap gondolkodási időt kért - írja az MTI.

Szerző