Borozás közben hasba szúrta párját egy hajdú-bihari asszony

Publikálás dátuma
2018.06.13 19:58
Shutterstock illusztráció
Fotó: /

Emberölés kísérlete miatt emelt vádat a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség a Debreceni Törvényszéken az ellen a nő ellen, aki veszekedést követően szúrta hasba élettársát.

Az ügyészség közleménye szerint a pár több mint tíz éve élt élettársi kapcsolatban a férfi hosszúpályi lakóházában, ahol a férfi fia és annak családja is lakott.

Szeptember 3-án az esti órákban a pár otthon volt. A ház konyhájában borozgattak és ittas állapotba kerültek, ennek során vita és szóváltás alakult ki köztük, melyet követően a férfi kiment a ház teraszára. A felindult állapotba került asszony felkapott egy nagy konyhakést, az élettársa után ment, és szó nélkül egyszer hasba szúrta.

A férfi a fiától kért segítséget, aki azonnal értesítette a mentőket. A helyszínre érkező mentősök stabilizálták az állapotát, majd kórházba szállították, ahol meg is műtötték. A férfit ért szúrás megnyitotta a hasüreget és megsértette a máj jobb lebenyét, emiatt közvetlen életveszélyes állapotba került.

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség a vádiratban börtönbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását indítványozta.

Szerző
2018.06.13 19:58

Csalók kérnek pénzt az Országos Dohányellátó nevében

Publikálás dátuma
2018.08.08 11:47
Dohánylevelek. Képünk illusztráció
Fotó: Népszava/
Több milliós átutalást kérnek, cserébe kedvezményt ígérnek a dohányellátó nevében üzengető bűnözők.
Csalási kísérletre figyelmeztet az Országos Dohányboltellátó Kft., a cég nevében hamis e-mailcímről valótlan tartalmú tájékoztatót küldtek ismeretlenek, a cég jogi lépést tesz az ügy miatt. Az MTI-nek küldött szerdai közlemény szerint valószínűsíthetően külföldi szerveren regisztrált, a feladót meghamisítva info@odbe.hu névre átírt e-mail címről hamis tájékoztatót küldtek ismeretlenek. A levél szerint augusztus 9-én egyszeri alkalommal egyedi kedvezménnyel lehet rendelni dohányárut a cégtől, amennyiben több millió forintos átutalást hajtanak végre a megrendelés leadása előtt. Az ODBE Kft. hangsúlyozta: a levél átverés, a cég nem ad egyedi kedvezményt, és a törvények szerint nem is adhat. A levélben szereplő kedvezmeny@odbe.info és odbe@modules.hu nem hivatalos levelezési címeik, és a telefonszámok sem tartoznak a céghez - írták.  A Kft. kéri a címzettektől, hogy ne reagáljanak a hamis levélre, és semmiképpen ne utaljanak. 
2018.08.08 11:47

Öngyilkos lett egy rab a Gyorskocsi utcai börtönben

Publikálás dátuma
2018.08.06 11:09
A Gyorskocsi utcai bv-intézet
Fotó: Népszava/
Felakasztotta magát egy középkorú férfi a budapesti büntetés-végrehajtási intézetben. Zárkatársai már későn vették észre az öngyilkosságot.
Öngyilkosság történt hétfőn reggel egy fővárosi börtönben, egy 45 éves férfi zárkájában felakasztotta magát. Információink szerint az eset a Gyorskocsi utcai bv-objektumban történt.
A zárkában mások is voltak, a rabtársak állítólag mégsem vették észre a történteket – úgy tudjuk azért, mert a férfi a belső mosdóban végzett magával. „2010-től a férőhely-bővítési program keretéből több zárkát is átépítettünk, szeparált vécéket alakítottunk ki, hogy a fogvatartottak emberhez méltó módon intézhessék ügyeiket. Itt viszont a többiek sem láthatják, ha készül valamire – mondta lapunknak Orosz Zoltán, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának szóvivője.
Mire a zárkatársaknak gyanús lett, hogy a férfi nem jön ki a helyiségből, már késő volt: értesítették az őröket, és azonnal megkezdődött az újraélesztés, de már nem lehetett megmenteni a fogvatartott életét. A helyszínelő rendőrök kizárták az idegenkezűség lehetőségét. Információink szerint a férfi szövetből, valószínűleg lepedőjéből hasított ki csíkokat, így tudta elkövetni tettét. Tavasszal került előzetes letartóztatásba, ügyében tehát még nem hoztak ítéletet; hogy miért választotta a halált, egyelőre nem ismert. 
Ha ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelkielsősegély-számot!
2018.08.06 11:09
Frissítve: 2018.08.06 12:35