Megölte feleségét, majd végzett magával egy férfi Baranyában

Publikálás dátuma
2018.06.16 11:25
Fotó: Police.hu
Megölte feleségét, majd saját magával is végzett egy hosszúhetényi férfi.

A rendőrség a Police.hu oldalon azt írja: pénteken holtan találtak egy 53 éves nőt és 52 éves férfit hosszúhetényi házukban. A rendőrök megállapították, hogy a férfi és a nő kölcsönösen bántalmazták egymást. A férfi halálosan megsebesítette feleségét, majd saját magával is végzett.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés gyanúja miatt indított eljárást.

Szerző

Elcsapott egy budapesti oszlopot egy szlovák turistabusz, ketten megsérültek

Publikálás dátuma
2019.04.19 14:06

Fotó: MTI/ Mihádák Zoltán
Kevés híján a buszra dőlt a megroggyant szerkezet a hajnali baleset után.
Oszlopnak csapódott szlovákiai turistabusz Budapesten, a Thököly úton péntek hajnalban. A buszban ketten könnyebben megsérültek.

Feljelentettek egy rendőrt, aki magát is lebuktatta, mikor egy gyorshajtót fényképezett

Publikálás dátuma
2019.04.19 13:18
Képünk illusztráció
Fotó: Népszava/ Szalmás Péter
Nem használt megkülönböztető jelzést, mégis több mint a háromszorosával ment a megengedett legnagyobb sebességnek.
Egy sebességtúllépésért megbüntetett autós az ellene használt rendőrségi bizonyíték segítségével tett feljelentést az őt bemérő rendőr ellen, aki - sziréna nélkül - még nála is gyorsabban hajtott, írja a 24.hu. Az eljárás jelenleg is folyamatban van.
A traffipaxos autóval egy 30-as sebességkorlátozás tábla mellett 90 kilométer per órás tempóval mértek be egy sofőrt. Az autóst meg is állították, négy büntető pontot és 60 ezer forintos bírságot kapott, amit be is fizetett. Ezután bement a rendőrségre, és kikérte az eljárás teljes dokumentációját, többek között a rendőrautóban elhelyezett sebességmérő-eszköz teljes videofelvételét is. Ebből kiderült, hogy a mérés során a megkülönböztető jelzést nem használó rendőrségi gépkocsi a sebességkorlátozás ellenére jóval gyorsabban száguldott, mint maga a büntetett autós. A felvétel tanúsága szerint a rendőr egy ponton a 97 kilométer per órát is elérte.
Hasonló felvételt tett közzé a rendőrség pár nappal ezelőtt, amikor azzal büszkélkedtek: egy jogosítvány nélkül 226 kilométerrel száguldó fiatalt mértek be. Ezen a felvételen is látszik a mérő rendőrautó sebessége, ami óránként 216 kilométer. Ha a fiatalt bemérő rendőrautó nem használt megkülönböztető jelzést, amikor üldözőbe vette autóját, akkor a dokumentum alapján ő is tehetne feljelentést.
Az Országos Rendőr-főkapitányság egy éve rendelte el a civilnek látszó autók bevetését forgalomellenőrzési feladatokba. Azóta a rendőrök hatósági jelzések nélküli gépkocsikkal a forgalomban elvegyülve ellenőrzik, hogy a többi autós betartja-e a sebességhatárokat.