Végig kellett nézze, ahogy halálra szurkálják szerelmét

Publikálás dátuma
2018.06.19 12:41
Képünk illusztráció Forrás: Shutterstock
Fotó: /
Néhány, sértőnek érzett megjegyzés miatt kellett meghalnia a dövényi férfinek, akit késekkel, bozótvágókkal kaszaboltak össze. Támadói életük végéig fegyházban maradhatnak.

Előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés, és aljas indokból elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette miatt emelt vádat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség két férfival és két nővel szemben, akik 2018 februárjában megöltek egy férfit.

A vádlottak februárban a dövényi kocsmában ittak, és beszélgetés közben szóváltásba keveredtek a későbbi sértett férfival. A sértőnek tartott megjegyzések szerintük vért kívántak: a trió elhatározta elhatározta, hogy megöli vitapartnerüket. Az italozás során felajánlották a férfinek, hogy elviszik a szomszéd faluba a rokonaihoz – autójukba viszont már korábban elrejtettek néhány kést és egy bozótvágót is.

Az áldozat élettársa nem akarta egyedül elengedni a férfit: beült ő is a kocsiba, mivel ismerte az erőszakos természetű társaságot.

Útközben a sértett hátul ült, későbbi gyilkosaival: a női vádlott vezetett, az áldozat partnere az anyósülésen kapott helyett. Mikor a támadók eltértek a korábban tervezett útvonaltól, a pár szólni próbált, mire az egyik vádlott egy előre bekészített késsel elvágta az áldozat nyakát.

És ez még csak a borzalmak kezdete volt: az autó egy putnoki családi háznál állt meg, a vádlottak pedig lerángatták a pincébe az erősen vérző sértettet és halálra rémült párját. A pincében a két férfi a késekkel és a bozótvágóval test szerte brutálisan megszurkálták és vagdosták a férfit, miközben vádlott társuk a nő mobiltelefonnal világított nekik a sötétben. A sértett élettársát kényszerítették, hogy végig nézze a cselekményt, közben a vádlott nő a combján őt is megszúrta egy késsel, és őt is megöléssel fenyegették.

Amikor az áldozat végül meghalt, az egyik elkövető felébresztette a házban alvó barátnőjét, és kérte segítsen eltüntetni a holttestet. A tetemet egy szőnyegbe csavarták, majd kocsival visszavitték Dövénybe, és egy emésztőgödörbe dobták. Ezalatt Putnokon a vádlott férfi élettársa elégette a ruhákat és az eszközöket, hogy eltüntesse a nyomokat.

A megölt férfi élettársát a tettesek hajnalig fogva tartották, majd azzal engedték el, hogy megölik, ha valakinek beszél a történtekről. A vádlottakat aztán már a gyilkosság másnapján elfogták, és előzetes letartózásba helyezték.

Az ügyészség a két férfival és a nekik segédkező nővel szemben életfogytig tartó fegyházbüntetést, a nyomok eltüntetésében közreműködő nő esetében végrehajtandó börtönbüntetést kért a bíróságtól.

Szerző
2018.06.19 12:41

Rothadó bőrhalmok bűzlöttek Pápa és Sárvár határában

Publikálás dátuma
2018.12.14 15:30
Veszélyes hulladék: rothadó állati bőrök Pápán
Fotó: police.hu/
Vágóhídról hordták szét az állati hulladékot, a hatfős banda több település mellett is bőröket dobálhatott szét.
Méretes bőrhalom bűzlött még júniusban egy pápai utca végében, a hulladékra egy helyi lakó hívta fel a hatóságok figyelmét. A nyomozók eljárást indítottak, így kiderült, hogy hasonló halmokat raktak Nyárád és Mihályháza, valamint Sárvár és Szakony közelében is – a rothadó bőr pedig veszélyes hulladéknak minősül.
2018.12.14 15:30

Gépfegyveres álkommandósok vittek el milliókat Törökbálinton (videó)

Publikálás dátuma
2018.12.14 12:51
illusztráció
Fotó: Shutterstock/
Maszkos, gépfegyveres ismeretlenek állítottak meg egy kamiont, majd több millió forintot vettek el a sofőrtől. A rendőrség keresi a tetteseket.
A Pest megyei nyomozók az állampolgárok segítségét kérik egy csoportosan, fegyveresen elkövetett rablással összefüggésben – írja a police.hu. A nyomozás adatai szerint az elkövetők még június 11-én délután, egy Törökbálinton lévő telephelyen hivatalos eljárást színlelve megállítottak egy járműszerelvényt, majd annak vezetőjét több millió forint értékű készpénz átadására kényszerítették. A bűncselekményt elkövető három személyről egy felvétel is rendelkezésre áll:
A rendőrség kéri, hogy aki felismeri a felvételen látható személyeket vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen.
2018.12.14 12:51
Frissítve: 2018.12.14 14:10