Végig kellett nézze, ahogy halálra szurkálják szerelmét

Publikálás dátuma
2018.06.19 12:41
Képünk illusztráció Forrás: Shutterstock
Fotó: /
Néhány, sértőnek érzett megjegyzés miatt kellett meghalnia a dövényi férfinek, akit késekkel, bozótvágókkal kaszaboltak össze. Támadói életük végéig fegyházban maradhatnak.

Előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés, és aljas indokból elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette miatt emelt vádat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség két férfival és két nővel szemben, akik 2018 februárjában megöltek egy férfit.

A vádlottak februárban a dövényi kocsmában ittak, és beszélgetés közben szóváltásba keveredtek a későbbi sértett férfival. A sértőnek tartott megjegyzések szerintük vért kívántak: a trió elhatározta elhatározta, hogy megöli vitapartnerüket. Az italozás során felajánlották a férfinek, hogy elviszik a szomszéd faluba a rokonaihoz – autójukba viszont már korábban elrejtettek néhány kést és egy bozótvágót is.

Az áldozat élettársa nem akarta egyedül elengedni a férfit: beült ő is a kocsiba, mivel ismerte az erőszakos természetű társaságot.

Útközben a sértett hátul ült, későbbi gyilkosaival: a női vádlott vezetett, az áldozat partnere az anyósülésen kapott helyett. Mikor a támadók eltértek a korábban tervezett útvonaltól, a pár szólni próbált, mire az egyik vádlott egy előre bekészített késsel elvágta az áldozat nyakát.

És ez még csak a borzalmak kezdete volt: az autó egy putnoki családi háznál állt meg, a vádlottak pedig lerángatták a pincébe az erősen vérző sértettet és halálra rémült párját. A pincében a két férfi a késekkel és a bozótvágóval test szerte brutálisan megszurkálták és vagdosták a férfit, miközben vádlott társuk a nő mobiltelefonnal világított nekik a sötétben. A sértett élettársát kényszerítették, hogy végig nézze a cselekményt, közben a vádlott nő a combján őt is megszúrta egy késsel, és őt is megöléssel fenyegették.

Amikor az áldozat végül meghalt, az egyik elkövető felébresztette a házban alvó barátnőjét, és kérte segítsen eltüntetni a holttestet. A tetemet egy szőnyegbe csavarták, majd kocsival visszavitték Dövénybe, és egy emésztőgödörbe dobták. Ezalatt Putnokon a vádlott férfi élettársa elégette a ruhákat és az eszközöket, hogy eltüntesse a nyomokat.

A megölt férfi élettársát a tettesek hajnalig fogva tartották, majd azzal engedték el, hogy megölik, ha valakinek beszél a történtekről. A vádlottakat aztán már a gyilkosság másnapján elfogták, és előzetes letartózásba helyezték.

Az ügyészség a két férfival és a nekik segédkező nővel szemben életfogytig tartó fegyházbüntetést, a nyomok eltüntetésében közreműködő nő esetében végrehajtandó börtönbüntetést kért a bíróságtól.

Szerző
2018.06.19 12:41

Eltűnt egy 87 éves férfi Kecskeméten

Publikálás dátuma
2018.12.17 20:28

Fotó: police.hu/
A rendőrök a lakosság segítségét kérik Tok István megtalálása érdekében.
A Kecskeméti Rendőrkapitányság eljárást folytat egy 84 éves kecskeméti férfi eltűnése ügyében. A police.hu oldalon közzétett tájékoztatás szerint Tok István hétfőn a délelőtti órákban otthonából – egy Csepel márkájú, lilás színű női kerékpárral – ismeretlen helyre távozott, és azóta nem adott magáról életjelet. A bevezetett rendőri intézkedések ezidáig nem vezettek eredményre. Az idős férfi 165 centiméter magas, átlagos testalkatú, rövid, ősz hajú, és nagy ősz bajusza van. Eltűnésekor katonai zöld kabátot és nadrágot, valamint fekete cipőt és barnás-fekete színű kucsmaszerű sapkát viselhetett. A rendőrség kéri, hogy aki Tok István jelenlegi tartózkodási helyével kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen.
2018.12.17 20:28
Frissítve: 2018.12.17 20:28

Gyerekek sérültek súlyosan egy szánkóbalesetben - Elakadt a mentő a hóban

Publikálás dátuma
2018.12.16 17:45
A kép illusztráció
Fotó: Népszava/
Gyermekek szenvedtek szánkóbalesetet vasárnap Gödöllő külterületén - tájékoztatta a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.
Csámpai Attila elmondta, a mentők kérték a katasztrófavédelem segítségét. A gyermekek olyan helyen voltak, ahol csak gyalogosan lehetett őket megközelíteni. Az egyik mentőautó is elakadt a hóban. A mentők tájékoztatása szerint a gyermekek mindhárman súlyos sérüléseket szenvedtek - közölte a szóvivő.
2018.12.16 17:45