83 ezer pedofil képet tárolt egy budapesti férfi

Publikálás dátuma
2018.06.19. 13:43
A pedofil bűncselekményekkel vádolt férfi elfogása Forrás: police.hu
Elképesztő mennyiségű gyermekpornót halmozott fel, és egy 11 éves kislánnyal is lefeküdt a férfi, akit most első fokon fegyházba küldött a bíróság.

Elképesztő mennyiségű gyermekpornót halmozott fel, és egy 11 éves kislánnyal is lefeküdt a férfi, akit most első fokon fegyházba küldött a bíróság.

Szexuális erőszak és gyermekpornográfia bűntette miatt ítélt el egy 38 éves férfit nem jogerősen a Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Bíróság. Az elítéltet már tavaly novemberben vád alá helyezték, miután kiderült, hogy lakásán több mint 83 ezer pedofil képet és videót tárolt, zömében egyértelműen kisgyermekekről. Az illegális tartalmakat egy többszörös titkosítást elősegítő hálózaton keresztül szerezte be, aztán otthonában adathordozókon tárolta – ezeket aztán bizonyítékként foglalták le a rendőrök.

Az ügyet súlyosbítja, hogy a férfi a vád szerint 2014 nyarán fajtalankodott egy 11 éves lánnyal; bár fizikai kényszert nem alkalmazott, a bűntény már a sértett kora miatt is szexuális erőszaknak minősül.

A férfit első fokon 10 év 8 hónap fegyházra és 10 év közügyektől való eltiltásra ítélték: az ügyészség az ítélet súlyosbításáért, az elítélt és védője enyhítésért fellebbezett.

Szerző

Végig kellett nézze, ahogy halálra szurkálják szerelmét

Publikálás dátuma
2018.06.19. 12:41
Képünk illusztráció Forrás: Shutterstock
Néhány, sértőnek érzett megjegyzés miatt kellett meghalnia a dövényi férfinek, akit késekkel, bozótvágókkal kaszaboltak össze. Támadói életük végéig fegyházban maradhatnak.

Előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés, és aljas indokból elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette miatt emelt vádat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség két férfival és két nővel szemben, akik 2018 februárjában megöltek egy férfit.

A vádlottak februárban a dövényi kocsmában ittak, és beszélgetés közben szóváltásba keveredtek a későbbi sértett férfival. A sértőnek tartott megjegyzések szerintük vért kívántak: a trió elhatározta elhatározta, hogy megöli vitapartnerüket. Az italozás során felajánlották a férfinek, hogy elviszik a szomszéd faluba a rokonaihoz – autójukba viszont már korábban elrejtettek néhány kést és egy bozótvágót is.

Az áldozat élettársa nem akarta egyedül elengedni a férfit: beült ő is a kocsiba, mivel ismerte az erőszakos természetű társaságot.

Útközben a sértett hátul ült, későbbi gyilkosaival: a női vádlott vezetett, az áldozat partnere az anyósülésen kapott helyett. Mikor a támadók eltértek a korábban tervezett útvonaltól, a pár szólni próbált, mire az egyik vádlott egy előre bekészített késsel elvágta az áldozat nyakát.

És ez még csak a borzalmak kezdete volt: az autó egy putnoki családi háznál állt meg, a vádlottak pedig lerángatták a pincébe az erősen vérző sértettet és halálra rémült párját. A pincében a két férfi a késekkel és a bozótvágóval test szerte brutálisan megszurkálták és vagdosták a férfit, miközben vádlott társuk a nő mobiltelefonnal világított nekik a sötétben. A sértett élettársát kényszerítették, hogy végig nézze a cselekményt, közben a vádlott nő a combján őt is megszúrta egy késsel, és őt is megöléssel fenyegették.

Amikor az áldozat végül meghalt, az egyik elkövető felébresztette a házban alvó barátnőjét, és kérte segítsen eltüntetni a holttestet. A tetemet egy szőnyegbe csavarták, majd kocsival visszavitték Dövénybe, és egy emésztőgödörbe dobták. Ezalatt Putnokon a vádlott férfi élettársa elégette a ruhákat és az eszközöket, hogy eltüntesse a nyomokat.

A megölt férfi élettársát a tettesek hajnalig fogva tartották, majd azzal engedték el, hogy megölik, ha valakinek beszél a történtekről. A vádlottakat aztán már a gyilkosság másnapján elfogták, és előzetes letartózásba helyezték.

Az ügyészség a két férfival és a nekik segédkező nővel szemben életfogytig tartó fegyházbüntetést, a nyomok eltüntetésében közreműködő nő esetében végrehajtandó börtönbüntetést kért a bíróságtól.

Szerző

Villanyoszlopnak ütközött egy autó, dugó a 11-es főúton

Publikálás dátuma
2018.06.19. 09:57
Képünk illusztráció Forrás: Shutterstock
Baleset okoz 20 perces fennakadást Szentendre főútján, rendőrök terelik a forgalmat.

Ismeretlen okból villanyoszlopnak rohant egy autó kedd reggel,a Dózsa György úton, vagyis az 11-es főút helyi szakaszán.A balesetben senki sem sérült meg, de a villanyoszlop megdőlt, az ütközés miatt pedig a főút mindkét Budapest felé tartó sávját lezárták.

A műszaki mentés és helyszínelés idejére rendőrök terelik a forgalmat az egyik szemközti sávba, a baleset miatt 15-20 perccel is megnőhet a helyi menetidő, figyelmeztet az Útinform.

Szerző