Lezárt utcák, százakat evakuálnak a városligeti bomba miatt

Publikálás dátuma
2018.06.21. 09:31
Képünk illusztráció Forrás: Shutterstock
Megbénul a Dózsa György őt városligeti szakasza és a környező keresztutcák, 15 háztömböt ürít ki a rendőrség, amíg kiemelik az Ötvenhatosok terén talált robbanótestet.

Csütörtök reggel tíz órától tanácsos elkerülni az Ötvenhatosok terének környékét is: mint beszámoltunk róla, a téren zajló építkezésen egy 120 milliméter átmérőjű, feltételezhetően szovjet repeszromboló aknagránátot találtak, ami élesített állapotban lehet.

A rendőrség kijelölte és térképen is jelzi az evakuálási zónát: a bomba elszállításáig teljes szélességében lezárják a Dózsa György utat az Ajtósi Dürer sor és a Városligeti fasor között.

Lezárják a forgalom elől a Budapest V Damjanich utcát a Murányi utca és a Dózsa György út között, a Peterdy utcát a Murányi utca és a Dózsa György út között, a Dembinszky utcát a Murányi utca és a Dózsa György út között, illetve a Marek József utcát a Murányi utca és a Dózsa György út között.

A hatóságok tizenöt környékbeli háztömböt ürítenek ki részlegesen vagy teljesen a munkálatok idejére. Bár a hétköznap délelőtti időpont miatt a lakók többsége valószínűleg amúgy sem lesz otthon, az evakuálás így is több száz embert érinthet. A rendőrség tervei szerint kiürítik  a: 

Dózsa György út 82/B. számot

Dózsa György út 82/A. számot,

Dózsa György út 80/A. számot,

Dózsa György út 80. számot,

Dózsa György út 78. számot,

Dózsa György út 72. számot,

Dózsa György út 70. számot,

Dózsa György út 68. számot,

Dózsa György út 66. számot,

Peterdy utca 39. számot,

Damjanich utca 49. számot,

Damjanich utca 58. számot,

Damjanich utca 56. számot,

Damjanich utca 51. számot.

Szerző
Frissítve: 2018.06.21. 14:25

Bombát találtak az Ötvenhatosok terénél Budapesten

Publikálás dátuma
2018.06.20. 20:51
Itt lesz lezárás csütörtökön. Illusztráció: Google Streetview
Bombát találtak építkezés közben szerdán Budapesten az Ötvenhatosok terén, csütörtök reggel az elszállítás idejére több házat, irodát kiürítenek a Dózsa György útnál, valamint több utcát lezárnak - közölte Markovics Zita, a honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje az MTI-vel.

Egy 120 milliméter átmérőjű, feltételezhetően szovjet repeszromboló aknagránátot találtak, amely kilőtt állapotban van.

A robbanószerkezet elszállítását csütörtökön kezdik meg, a rendőrség reggel 9 órakor kezdi meg a környék kiürítését és az utcák lezárását. Összesen 12 társasházat, egy irodaházat és részlegesen egy idősotthont kell kiüríteni. Lezárják a Dózsa György utat az Ajtósi Dürer sor és a Városligeti fasor között, a gyalogosforgalmat pedig a Murányi utca és a Városligeti fasor között fogják korlátozni.

A bomba elszállítása a kiürítés után, várhatóan 10 órakor kezdődik, ezért a tűzszerészek azt kérik, hogy a közlekedők 10 órától kerüljék el a környéket

Szerző

Hármas karambol az M3-ason

Publikálás dátuma
2018.06.20. 19:37
Illusztráció: Shutterstock

Összeütközött három személyautó szerda délután az M3-as autópálya fővárosi szakaszán - írja a Katasztrófavédelem. A karambol a városból kifelé vezető oldalon, a Széchenyi úti felüljáró előtt történt.

A balesethez a főváros hivatásos tűzoltóit riasztották, akik áramtalanították a járműveket és megkezdték a műszaki mentési munkálatokat. Elsődleges információk szerint a balesetben senki nem sérült meg.

A forgalom rendőri irányítás mellett csak két sávon halad, torlódásra lehet számítani.

Szerző
Frissítve: 2018.06.20. 20:25