Pesti lakásmaffiát kapcsolt le a rendőrség (videó)

Publikálás dátuma
2018.06.21 10:28
A bevetési egység letartóztatja az egyik bandatagot Forrás: Police.hu
Fotó: /
A banda budai lakásokat és egy józsefvárosi üzlethelyiséget szerzett meg, a papírok hamisításához egy halott ügyvéd aláírását használták fel.

A BRFK bűnügyi bevetési egységei fogták el kedden egy ingatlancsalással gyanúsított banda hét tagját: a rendőrök kerítésen átmászva, otthonaikban ütöttek rajta a gyanúsítottakon, közülük három férfi pedig őrizetbe is vettek kihallgatásuk után.

A rendőrség szerint a bandavezér, egy 55 éves fővárosi férfi , aki hat társával hamis szerződések segítségével szerezte meg egy 2017 májusában elhunyt nő két II. kerületi lakását, két garázsát és józsefvárosi üzlethelyiségét – összesen 71 millió forint értékben. Az elkövetők tévesen azt hitték, hogy a nőnek nincsenek örökösei – sejthetően ezen buktak el a későbbiekben.

Az ingatlanokat egy 47 éves férdi nevére íratták egy hamis, 2017 júniusára dátumozott szerződéssel, amit egy még 2009-ben meghalt ügyvéd aláírásával, adataival ellenjegyeztek. A csalást az ingatlanok értékesítésével próbálták leplezni.

A rendőrség mind a hét személy ellen eljárást folytat, a három őrizetbe vett férfit hamarosan előzetes letartóztatásba helyezhetik.

Szerző
2018.06.21 10:28

Autók ütköztek, két ember meghalt Veszprém határában

Publikálás dátuma
2018.12.09 16:04
Ripityára tört autóroncsok maradtak a két halálos áldozatot követelő veszprémi baleset után
Fotó: police.hu/
A 8-as főúton történt a tragikus kimenetelű baleset, az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták.
Két ember meghalt, ketten pedig súlyosan megsebesültek, amikor személyautók ütköztek össze vasárnap kora délután Veszprém külterületén. A tragikus baleset a 8-as főút 47. kilométerszelvényében történt, az útszakaszt a műszaki mentés és helyszínelés idejére lezárták a rendőrök.
Az autóforgalmat a hatósági vizsgálat idejére Litér felé terelik, érdemes óvatosan közlekedni az érintett útvonalon.
2018.12.09 16:04
Frissítve: 2018.12.09 17:41

Halálos sokktól mentettek meg egy nőt a csepeli rendőrök

Publikálás dátuma
2018.12.09 10:38
Illusztráció
Fotó: Shutterstock/
Járőrök vették észre az allergiás rohamtól fulladozó beteget, perceken múlt, hogy még segíteni tudtak rajta.
Életet mentettek szombat este a csepeli rendőrök - írja a police.hu. A Karácsony Sándor utcában sétáló járőrök valamivel nyolc óra előtt egy ziháló nőre lettek figyelmesek; próbáltak beszélni vele, de már nem jutott szóhoz, levegőhöz sem, így a rendőrök azonnal mentőt kértek a helyszínre.
A nő közben egyre rosszabbul lett, ezért a járőrök várakozás helyett egy közeli orvosi rendelőbe vitték, ahol egy ápoló segített rajta. A további késlekedés az ápoló szerint a beteg fulladását is okozhatta volna.
2018.12.09 10:38