Csak a foci

Fejétől bűzlik a hal! Az már eleve képtelenség, hogy a magyar sportvezetés megtűri, hogy pusztán önös szándéktól vezérelve valakik agyontámogassanak egy olyan sportot, melynek eredménye csak másodrendű (vagy még rosszabb). Pedig a magyar foci ilyen. Sem az akadémiák, sem a klubok nincsenek egy egységes támogatási rendszerbe kényszerítve, nincs lehetősége az MLSZ szakmai grémiumának, hogy ellenőrizze, kiket igazolnak a klubok. A támogatások zöme egy kisközség labdarúgó akadémiájához áramlik, mely még egy épkézláb labdarúgót nem adott a magyar labdarúgásnak, élvonalbeli csapata összeharácsolt játékosokból áll (el is érték az előkelő 6. helyet!). Mindennek – tekintve, hogy a miniszterelnök falujáról van szó – igencsap penetráns korrupció szaga van. Ami hiányzik, az a követelmény. Van állami segítség bőven, ám hogy a pályán mi történik, az teljesen mellékes. Ez a válogatottnál csúcsosodik ki, amikor megengedhetővé válik a lélektelen antifutball. A magyar csapatoknál futballozó játékosok már hozzá vannak szokva a szakmaiatlan edzésmunkához, a pályán való lélektelen ődöngéshez, az edzéseken a 100 évvel ezelőtti módszerekhez, teljesen megszokott, hogy még rúgni sem tudnak, hogy nem értik, miért kell labda nélkül is futni, hogy nemcsak nézni, hanem látni is kell a pályán, hogy a gyorsaság elsajátítható, hogy gondolkodni sem árt. Akárhogy nézem a dolgot, mindig arra a konklúzióra jutok, hogy elsősorban a vezetéssel van a baj, mert ha nem követelnek meg eredményeket, ha nem biztosítanak megfelelő szakembereket, akkor nincs jó labdarúgás, bármilyen tehetségesek is egyénileg a labdarúgóink. És amíg ez nincs, addig közönség sem lesz. Csak olyan, akik miatt jól meg lehet büntetni az amúgy is szegény egyesületeket, de ennek semmi hatása a nézőkre és a csapatra. (Például petárdázás, füstbomba dobálás esetén nem az egyesületet kellene büntetni, hanem attól a csapattól elvonni pontokat, amelyiknek a szurkolói elkövették a cselekményt, és azonnal félbeszakítani a mérkőzést. Tehát fölülről kellene kezdeni a rendcsinálást, aminek jótékony hatása már egy idény alatt megmutatkozna.

Témák
MLSZ

Egy eset

1964-es születésű soltvadkerti lakos vagyok. Még 1987 október végén sérültem meg, combcsont törést szenvedtem. Kecskeméten az 1991, 92, 93-as felül vizsgálatok után 1994-ben úgymond véglegesítették a rokkant állapotomat. (Csak zárójelben jegyzem meg: 1990 után kormányok jöttek-mentek, de mindegyik elvett egy kicsit tőlünk, mozgáskorlátozottaktól.) 2014-ben elvette a Fidesz a véglegesített státuszom, bevezette a fél évenként bélyegeztetést. Nekem Kecskemét 50 kilométeres út. Ugyanakkor a rokkant nyugdíjam nevét átminősítette, és levette 76000 forintról 59000 forintra. 2018 márciusában került sor a kontroll felülvizsgálatra. Ekkor az immáron 63000 forintra nőtt pénzem levették 44000 forintra. Ha 1988-tól 2014-ig nem rendeződött az állapotom, akkor szerintük most minden rendbe fog jönni? Ráadásul 2019 márciusára újabb kontroll felülvizsgálatot rendeltek el. Félő, hogy ekkor elveszik a maradék pénzem is! Ebből én egymagam sem tudok megélni, de még van egy enyhén mentálisan sérült gyermekem is, akiről gondoskodnom kell.

Szerző

Felcsúti kisvasút

Orbán Viktor a Felcsúton zakatoló kisvasút hosszabbítását tervezi. Híradásokból tudható, hogy a vasút kihasználtsága enyhén szólva gyér. Ennek ellenére, ha a miniszterelnök valamit a fejébe vesz, nincs Magyarországon olyan személy, hatóság, szervezet, amely ezt meg tudná akadályozni! Orbán megfeledkezik arról, hogy ő nem egy vidéki polgármester, aki szűkebb pátriájának felvirágoztatásáért cselekszik, hanem egy egész ország felelős vezetője. Hogyan lesz gazdaságos a kisvasút működése? Vagy ez is olyan beruházás, mint a stadionoké, hogy csak viszi a pénzt? Orbán az egyéni „hobbijainak" él, herdálva ezzel a közvagyont. Egy demokratikus államban ilyen nem létezhet, mert vannak szervezetek, amelyek megakadályozzák az ésszerűtlen költekezéseket.

Szerző
Frissítve: 2018.07.01 08:38