Kisbusz lángolt a Balaton-parton

Publikálás dátuma
2018.06.21. 22:28
A 71-es főút Balatongyörök és Balatonederics között. Illusztráció: Google StreetView

Kigyulladt egy mikrobusz a 71-es főúton csütörtök este, Balatongyörök és Balatonederics között - számol be a Katasztrófavédelem és a Rendőrség. A 91. kilométerszelvényében történt tűzeset körülményei eddig tisztázatlanok.

A badacsonytomaji hivatásos tűzoltók elfojtották a lángokat. Keszthelyről is riasztottak egy egységet az esethez, amely miatt egy időre teljes szélességében lezárták a főút érintett szakaszát. A helyszínre érkeztek balatongyöröki önkéntes tűzoltók is. Jelenleg a műszaki mentés tart.

Az első hírek szerint senki sem sérült meg.

Szerző

Motorost gázolt el a vonat Szihalomnál

Publikálás dátuma
2018.06.21. 17:33
Illusztráció. Fotó: Népszava

Elütött egy motorost egy Miskolcról Füzesabonyba közlekedő személyvonat Heves megyében, Szihalomnál. A motorost a mentők ellátják – írja honlapján az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF).

A vonat utasaiért mentesítő járat érkezik, átszállásukban és a helyszín biztosításában a mezőkövesdi hivatásos tűzoltók segítenek. A szerelvények lassítva haladnak.

Szerző

Bomba az Ötvenhatosok terén – Véget értek a lezárások

Publikálás dátuma
2018.06.21. 15:12
Egy tűzszerész az elszállítás előtti előkészületi munkát végzi az építkezés közben előkerült 120 milliméter átmérőjű, kilőtt, sz

Hatástalanították a budapesti Ötvenhatosok terén talált bombát, az útzárakat feloldották, mindenki hazatérhet az otthonába – tájékoztatta a honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje az MTI-t.

Markovics Zita elmondta, hogy a 120 milliméter átmérőjű, éles, szovjet repeszromboló aknagránátból a gyújtószerkezetet kiszerelték és a helyszínen megsemmisítették, a bombát pedig elszállították.

Mint megírtuk, az Ötvenhatosok terénél szerdán, egy építkezés közben találtak a bombára. Csütörtök délelőtt az elszállítás idejére néhány utcát lezártak, összesen 126 embert kértek meg otthona elhagyására. Több házat és irodát is kiürítettek a Dózsa György útnál.

Szerző
Frissítve: 2018.06.21. 15:16