Fa adta az elsőt, egy autó a másikat a kisodródott gépkocsinak

Publikálás dátuma
2018.06.22. 16:07
Illusztráció: Shutterstock

Letért az útról, több fát kidöntött és egy várakozó gépkocsinak is nekiütközött egy személyautó a Pusztaszabolcs és Velence közötti úton - írja a Katasztrófavédelem. Az esethez a pusztaszabolcsi hivatásos tűzoltók érkeztek ki, akik megkezdték a műszaki mentést.

Az autóban egy ember utazott, őt a mentők kórházba szállítják. Az érintett útszakaszon, rendőri irányítás mellett, félpályán halad a forgalom.

Szerző

Tragédia! Meghalt az akasztói balesetben súlyosan sérült gyerek

Publikálás dátuma
2018.06.22. 14:59
Forrás: police.hu
Még szerdán késő este sodródott árokba egy BMW Akasztón. A baon.hu  információi szerint a baleset során az autóban ülő négyfős családból a legsúlyosabban megsérült 3 év körüli gyerek - aki kirepült a gépkocsiból - a kórházban meghalt.

A szörnyű éjszakán három mentőautó érkezett a helyszínre, valamint a kiskőrösi és az akasztói tűzoltók.

A balesetben egy 3 éves kisgyerek kirepült az autóból, rajta az utca lakói próbáltak elsőként segíteni. A mentők hosszú ideig stabilizálták az állapotát, mire el tudtak vele indulni a kecskeméti kórházba, ahonnan a portál szerint még az éjszaka folyamán tovább vitték a szegedi gyermekklinikára, ahol azonban később belehalt a súlyos sérüléseibe.

Ugyancsak súlyos, életveszélyes állapotban szállították a mentők a kiskunhalasi kórházba a 29 éves kiskőrösi gépkocsit vezető férfit, akinek állapotáról egyelőre nincs információ. Az autóban utazó nő és egy 5 év körüli kisgyerek könnyebben sérült.

A rendőrség tájékoztatása szerint sem a jármű vezetője, sem utasai nem használtak biztonsági övet. Úgy tudják, hogy a biztonsági gyereküléseket a rendőrök a csomagtartóban találták meg. A baleset pontos körülményeit a Kiskőrösi Rendőrkapitányság vizsgálja.

Szerző
Témák
Akasztó baleset

400 milliónyi eltitkolt áfa, strómanok, fiktív számlák

Publikálás dátuma
2018.06.22. 14:36
Illusztráció Fotó: Shutterstock
A NAV Észak-alföldi pénzügyi nyomozói egy akcióval két Hajdú-Bihar megyében tevékenykedő bűnszervezetet is kivontak a forgalomból. A négy főből álló társaság irányításával több mint 400 millió forint áfát csaltak el. Tettükért akár 20 év börtönbüntetést is kaphatnak - írja közösségi oldalán a NAV.

A gyanú szerint a bűnbanda olyan cégláncolatot működtetett, amely elsősorban Lengyelországból származó húsipari termékeket értékesített Magyarországon. A láncolat első hazai importőre adóbevallást nem, vagy csak minimális összegről tett. Kirívóan magas forgalmat bonyolítottak le a cégek annak ellenére, hogy sem személyi, sem tárgyi feltételekkel nem rendelkeztek az áru szállításához, feldolgozásához.

Papíron a hús a bűnszervezet által irányított bonyolult számlázási láncolaton keresztül került a hazai kereskedőkhöz, a valóságban a külföldi eladótól közvetlenül a végfelhasználóhoz szállították a termékeket. Másik jövedelemszerző módszerük szerint az itthon számla nélkül értékesített árukészletet a könyvelésükben úgy tüntették fel, mintha Szlovákiába szállították volna. Az áfafizetést így megspórolták. Ennek dokumentálásához fiktív számlákat használtak fel. A közbeiktatott cégek ügyvezetői külföldi strómanok voltak, a társaságok működésére nem volt ráhatásuk. Az ügyletek legfőbb haszonhúzója egymás után két bűnszervezetet is létrehozott a csalárd manőverekre.

Egyszerre mintegy 60 pénzügyi nyomozó, pénzügyőr és informatikus szaktanácsadó 30 helyszínen végzett házkutatást. A bűnszervezet vezetője a nyomozókat többszöri csengetés ellenére sem engedte be a házába, így végül zártöréssel sikerült bejutni. A bizonyítékok mellett 50 millió forint összegben bankszámlát, valamint nagyobb értékű gépjárműveket és ingatlant is lefoglaltak a nyomozók az államot ért kár enyhítésére.

A bűnbanda tagjainak üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás miatt kell felelniük. A bűnszervezet irányítója előzetes letartóztatásban van, társai házi őrizet és lakhelyelhagyási tilalom alatt állnak. Bűnösségükről a Debreceni Törvényszék dönt majd.

Szerző
Témák
áfacsalás