Újabb tízmilliárdok terrorellenes intézkedésekre

Több milliárd forintos többletforrás jut terrorellenes intézkedésekre a Magyar Közlöny pénteki számában megjelent kormányhatározat szerint – írja az MTI. Az idei költségvetésben, a Belügyminisztérium fejezetben több mint 30 milliárd forinttal léphetik túl a terrorellenes intézkedések megvalósításához kapcsolódó kiadásokhoz szükséges keretet. 

A Magyar Közlönyből kiderül: az Orbán Viktor miniszterelnök által jegyzett dokumentum szerint nem kell alkalmazni az eszközbeszerzésekről szóló 2013-as kormányhatározat rendelkezéseit, melyben kormány alá tartozó költségvetési szerveknél tilalmat rendeltek el informatikai eszközök, bútorok, személygépjárművek és telefonok beszerzésére.

Idén márciusban ugyancsak a terrorellenes intézkedésekre csaknem 1,9 milliárd forint többletforrás biztosításáról döntött a kormány.

Szerző
Frissítve: 2018.06.23. 02:06

Augusztus végéig korlátozások lesznek a Szent István körúton

Jövő hétfőtől forgalomkorlátozás lép életbe Budapest XIII. kerületében, a Szent István körút forgalmi rendjét vízvezeték-felújítás miatt kell módosítani.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteki, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint hétfőtől az előkészítő munkák miatt a Nyugati tér felé a Szemere utca és a Nyugati téri felüljáró közötti szakaszon a belső sávot lezárják, a forgalom csak egy sávon haladhat majd.

Szerdától várhatóan augusztus végéig az első ütemben a Szemere utca és a Bihari János utca közötti útpályát teljes szélességében lezárják. Közlekedni az említett szakaszon a villamosvágányon lehet majd jelzőlámpás szabályozás mellett. A Jászai Mari tér és a Szemere utca között ideiglenes buszsávot alakítanak ki.

A rekonstrukcióhoz kapcsolódóan a későbbiekben további forgalomkorlátozásokra kell számítani, amelyekről a BKK később részletes tájékoztatást ad.

Szerző

Leszállította a buszsofőr az utast, aki megkérte, hogy ne telefonáljon

Publikálás dátuma
2018.06.22. 22:08
Fotó: Illusztráció / Shutterstock

Leszállított egy idős hölgyet az egyik kecskeméti járatról egy buszsofőr, miután a nő megkérte, hogy ne telefonáljon vezetés közben – írja a hiros.hu.

Az eset még csütörtökön történt, az erről szóló beszámolót egy Facebook-csoportban tették közzé. Ebből kiderül, hogy a sofőr hosszasan telefonált vezetés közben, az idős hölgy pedig jelezte neki, hogy ezzel mindannyiuk biztonságát veszélyezteti. A fiatal férfi végül megállt a következő megállóban, és közölte, hogy addig nem hajlandó tovább menni, míg a nő le nem száll.

A sofőr ezután leszállt a buszról és a járdán ülve folytatta a telefonálást. Több perc eltelt, az utasok egy része leszállt, illetve átszállt egy másik buszra. Végül a nő kénytelen volt otthagyni a buszt, némi vita és ordibálás után pedig gyalog ment tovább.

A portál megkereste a DAKK Zrt-t is. A társaság közölte, hogy több panasz is érkezett az üggyel kapcsolatban, és megdöbbenve értesültek az esetről. Hangsúlyozták, hogy a társaságnál az autóbusz-vezetőkkel szemben alapvető elvárás a szolgáltatói normáknak, elvárásoknak megfelelő utasorientált magatartás, valamint a biztonságos és balesetmentes közlekedés lebonyolítása.

Az esetről történt értesülést követően azonnali belső vizsgálatot indítottunk, a vizsgálat lezárásáig az érintett autóbusz-vezetőt a munkavégzés alól felmentettük” – közölték, hozzátéve, hogy a vizsgálat során a buszsofőrrel szemben szigorú munkáltatói eljárást folytatnak le annak érdekében, hogy a jövőben hasonló eset ne fordulhasson elő.

Szerző