Emberölés Szegeden - Lezárták a nyomozást

Publikálás dátuma
2018.06.26. 11:51
Forrás: police.hu
Lezárta a nyomozást a rendőrség az újévkor Szegeden meggyilkolt vajdasági lány ügyében, és emberölés miatt javasolnak vádemelést az áldozat 29 éves barátjával szemben – közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel.

A megalapozott gyanú szerint az észak-bácskai Gunarason élő férfi január 1-jére virradóra előzetes szóváltást követően egy lakásban több alkalommal megütötte barátnőjét, majd a lány fejét a falba verte, és nyakát két kézzel leszorította. A bántalmazások következtében a lány a helyszínen meghalt. A gyanúsított ezt követően öngyilkosságot kísérelt meg, ereit felvágta, azonban rövid idő múlva meggondolta magát, és a szomszédba becsöngetve mentőt és rendőrt hívott.

Huber Krisztián közölte, hogy a rendőrök a férfit őrizetbe vették, majd gyanúsítottként kihallgatták, melynek során beismerte a bűncselekmény elkövetését. Emberölés bűntette miatt indult ellene büntetőeljárás. A nyomozást befejezték, és az ügy iratait vádemelési javaslattal továbbították az ügyészségre – tudatta a főhadnagy.

Szerző

Két gyerek súlyosan megsérült az M1-esen

Publikálás dátuma
2018.06.26. 11:03
A kép illusztráció Forrás: Shutterstock
Külföldiek az érintettjei annak a hétfő éjszakai balesetnek, amelyben két gyerek sérült meg súlyosan.

Az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 119-es kilométernél, Győrújbarátnál egy román állampolgár egy kisbusszal nekiment az előtte haladó személygépkocsinak, ami az ütközés következtében a vízelvezető árokba esett - derül ki a katasztrófavédelem információiból. A Kisalföld érdeklődésére a Petz-kórház orvosigazgatója elmondta, a balesetben megsérült két, bolgár állampolgárságú gyerek (12 és 10 évesek) sérülései súlyosak, de nem életveszélyesek.

A baleset körülményeit a Győri Rendőrkapitányság vizsgálja.

Szerző

Razzia több helyszínen - Orgazda-hálózatra csapott le a rendőrség (videó)

Publikálás dátuma
2018.06.26. 09:53
Fotó: Shutterstock

Nemzetközi együttműködés keretében számolták fel egy gépjárművek illegális értékesítésével foglalkozó csoportot – írja a police.hu.

A beszámoló szerint egy 48 éves budapesti, egy 42 éves alibánfai, egy 46 éves nagybörzsönyi, egy 59 éves és egy 45 éves kecskeméti, valamint egy 19 éves abaújszántói férfi ellen indult eljárás orgazdaság gyanúja miatt. Úgy vélik, a férfiak 2017-ben három nagyértékű, eredetileg szlovák honosságú autó Magyarországon történő illegális értékesítésével hozhatók összefüggésbe. A gyanú szerint a Szlovákiában lízingelt járműveket, még a pénzügyi konstrukció futamideje alatt, hamis tulajdonjogot igazoló okiratok felhasználásával Magyarországon forgalomba helyezték, majd értékesítették magánszemélyek részére.

A KR Kiemelt Ügyeket Felderítő Főosztály, valamint a Pest Megyei és a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai szlovák rendőrökkel és az EUROPOL szakembereivel tartottak összehangolt akciót. Az intézkedésekre Budakeszin, Vácott, Kecskeméten és Budapesten egyidejűleg került sor, ezek eredményeként pedig több személyt is előállítottak.

A nyomozók a házkutatások során adathordozókat, mobiltelefonokat, valamint iratokat foglaltak le. A három illegálisan értékesített autót a hatóság már korábban lefoglalta Magyarországon. A szlovák rendőrök négy gyanúsított ellen folytatnak büntetőeljárást az üggyel összefüggésben.

Szerző