Majdnem megölte feleségét, majd arra kérte: mellette tanúskodjon

Publikálás dátuma
2018.06.27 11:37
Illusztráció / Shutterstock
Fotó: /
Életveszélyt okozó testi sértés és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Somogy Megyei Főügyészség egy férfival szemben, aki bántalmazta feleségét, majd azt kérte tőle, hogy vonja vissza az ellene tett feljelentést.

Az ügyészség közleménye szerint a 33 éves kaposvári férfi házassága – kicsapongó életvitele miatt – 2017 novemberére megromlott, és a felesége elköltözött a közös otthonukból.

A férfi nem nyugodott bele a szakításba, és folyamatosan kérlelte feleségét, hogy kezdjék újra a kapcsolatukat. A nő 2017 karácsonyán elment férjéhez, hogy megbeszéljék a dolgokat, ám a férfi indulatba jött: a késével levágta felesége derékig érő haját, egy léccel többször hátba ütötte, majd miután a nő a földre került, 4-5 alkalommal a hasába és a gyomrába térdelt, többször fejbe rúgta, valamint testszerte megtaposta.

A közel másfél órás bántalmazásnak végül az vetett véget, hogy a férfi az elfogyasztott, nagy mennyiségű nyugtatótól elaludt. A nő ezután a kórházba ment, ahol kiderült, hogy – egyebek mellett – olyan súlyos májsérülést szenvedett, ami orvosi ellátás hiányában akár a halálához is vezethetett volna.

A férfi előzetes letartóztatásba került, melynek során az ügyészség megtiltotta, hogy kapcsolatba lépjen feleségével. Ő azonban a BV intézetben egy jogosulatlanul bevitt SIM kártya használatával mobiltelefonról többször is felhívta a nőt, és arra kérte, hogy a feljelentését vonja vissza, és vallja azt, hogy valaki más bántalmazta. Erre a nő nem volt hajlandó, így a vádlottnak hamis tanúzásra történő felhívás miatt is felelnie kell.

Az ügyészség az előzetes letartóztatásban lévő – a korábban elkövetett erőszakos bűncselekmények miatt – különös visszaesőnek minősülő férfival szemben börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt.

Szerző
2018.06.27 11:37
Frissítve: 2018.06.27 11:58

40 forintért vertek meg egy férfit Kazincbarcikán

Publikálás dátuma
2019.01.18 14:17

Fotó: Népszava/
Máskor egy pulóvert próbáltak leráncigálni egy biciklisről. A gyanúsítottakat elfogta a rendőrség.
Rablás elkövetésének gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság egy 49 és egy 45 éves helyi férfival szemben. A gyanúsítottak tavaly októberben Kazincbarcikán, a Mátyás Király úton rátámadtak egy férfira, akitől pénzt követeltek. A sértett nem akarta átadni 40 forintját, ezért támadói bántalmazták, majd elvették tőle a pénzt – írja a police.hu. Egy másik alkalommal, a Jószerencsét úton erőszakkal próbálták leráncigálni egy másik sértett pulóverét, ám ekkor végül zsákmány nélkül menekültek el a helyszínről. De előfordult, hogy egy nőtől egyikük elkérte a mobiltelefonját, de azt már nem adták vissza neki, és bántalmazták is. A rendőrök azonosították, majd 2018. november 3-án elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 45 éves férfit. A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság vele szemben előterjesztést tett letartóztatására, amit a bíróság elrendelt. A szökésben lévő 49 éves férfival szemben elfogató parancsot adott ki a hatóság. A nyomozás eredményeként a napokban a férfit Dunakaeszin azonosították, elfogták, majd előállították őt a rendőrségre. A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság a férfit őrizetbe vette és előterjesztést tett a letartóztatására, amit ügyészi indítványra elrendelt a bíróság.
2019.01.18 14:17

Halálos baleset – Busz és autó ütközött Nógrád megyében

Publikálás dátuma
2019.01.18 13:03
A kép illusztráció
Fotó: Népszava/
A gépkocsit vezető 76 éves férfi életét vesztette a balesetben.
Összeütközött egy gépkocsi és egy menetrend szerint közlekedő autóbusz péntek délelőtt a Nógrád megyei Bátonyterenyén, az Ózdi úton – írja a police.hu. A balesetben az autót vezető 76 éves férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. Az buszon nem sérült meg senki. A helyszíni szemlét a rendőrök teljes útlezárás mellett kezdték meg.
2019.01.18 13:03