Előfizetés

Korlátnak ütközött egy autó, hatalmas dugó az M3-ason

Publikálás dátuma
2018.06.29. 10:02
Képünk illusztráció Forrás: Shutterstock
A balesetben senki sem sérült meg, de a műszaki mentés idejére csak egy sáv járható az érintett szakaszon.

Megcsúszott, majd a szalagkorlátnak csapódott egy személyautó péntek reggel az M3-as autópálya 23-as kilométerszelvényében, Mogyoród mellett – a sztráda fővárosból kifelé vezető oldalán.

A járműben csak a sofőr utazott, és ő sem sérült meg, de a helyszínelés és műszaki mentés idejére csak egy sávon haladhatnak az autósok, emiatt nagy torlódás alakult ki az érintett szakaszon.

Telítettek a sávok az Útinform  szerint az M0-s csomóponttól a főváros központja felé, valamint az M2-es autóúton, Dunakeszitől az M0-s irányába is. A heves esőzés rontja a látási viszonyokat, emiatt lassul a forgalom, a közlekedők hosszabb menetidőre számíthatnak.

Tragédia Szolnokon - Reggel óta műtik a súlyosan sérült mentőst

Publikálás dátuma
2018.06.28. 18:00
MTI Fotó: Mészáros János
Ketten meghaltak és többen megsérültek szerdán Szolnokon, ahol egy mentőautó és egy utasokat szállító autóbusz ütközött. Két mentős súlyos sérüléseket szenvedett, egyiküket csütörtök reggel 9 óta folyamatosan műtik.

Ketten meghaltak és többen megsérültek szerdán Szolnokon, ahol egy mentőautó és egy utasokat szállító autóbusz ütközött. A buszon húszan szenvedtek - az első vizsgálat szerint - könnyű sérülést.  A mentőautóban utazó mentőápoló és mentőtiszt viszont súlyos sérülésekkel került kórházba - az ő állapotukról Muzsay Ildikó, a honvédkórház igazgatója, és Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója sajtótájékoztatón adtak tájékoztatást.

Mint Csató elmondta, a súlyos sérültek egyike az Országos Traumatológiai Intézetben fekszik jelenleg, és állapotát már sikerült stabilizálni. Állapota kielégítő, de a történtekre csak részben emlékszik. "Próbál felépülni. Minden támogatást megadunk neki és családjának ehhez" - tette hozzá a főigazgató, aki beszélt is vele.

A másik mentőst a sajtótájékoztatónak is helyt adó Honvéd Kórházban látják el. Reggel 9 óra óta egymást váltó orvoscsoportok folyamatosan műtik - mondta róla délután 3 óra körül Muzsay. Sérülései - köztük koponyatörések és belső sérülések - gyakorlatilag az egész testére kiterjednek. "Minden szakma bevonásával, a legmagasabb szinten próbáljuk ellátni" - fogalmazott az igazgató.

A baleset körülményeit még mindig vizsgálják, biztosat nem lehet tudni.

Halál Szolnokon - Mentő és autóbusz karambolozott

Ketten meghaltak, többen megsérültek szerdán Szolnokon, ahol egy mentőautó és egy utasokat szállító autóbusz ütközött - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság az MTI-vel. Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) szóvivője szerda este elmondta, a balesetben a mentőautó vezetője és a szállított beteg vesztette életét, az esetkocsiban tartózkodó mentőápoló és mentőtiszt pedig súlyosan megsérült.

Busz ütközött, hatan sérültek meg Budapesten

Publikálás dátuma
2018.06.28. 14:32
Képünk illusztráció Forrás: Shutterstock
Személyautó és busz karambolozott Pestszentlőrincen, a rendőrök teljes útzár mellett dolgoznak az érintett útszakaszon.

Hatan sérültek meg, amikor csütörtökön fél tizenegykor egy autóbusz eddig tisztázatlan körülmények között autóval ütközött Budapesten, a XVIII. kerületi Királyhágó utcában.

A helyszíni szemle és a műszaki mentés idejére a rendőrök lezárták a Királyhágó utcát az Üllői út és a Gyulafehérvári utca közötti szakaszon. A hatóságok mindenkit óvatos vezetésre kérnek, amíg a helyszínelés tart.