Vér a szénán: vasvillával szúrta meg munkatársát

Publikálás dátuma
2018.06.29 11:08
Képünk illusztráció Forrás: Shutterstock
Fotó: /
Szénahordás közben fajult el a vita két mezőgazdasági munkás között, vérontás lett a vége.

Súlyos testi sértés kísérlete miatt zajlott eljárás egy 38 éves férfival szemben, aki még május végén, egy szegedi mezőgazdasági területen bántalmazta munkatársát: éppen szénát hordtak, a gyanúsított pedig az eldurvuló vita közben a nála lévő vasvillával a sértettbe döfött.

Az áldozat könnyebben megsérült kezén és jobb felkarján: a támadás során a földre került, de ez sem állította meg haragosát, aki még fektében is belerúgott egyet. Mivel a vasvillával akár komolyabb sérülést okozhatott volna, a támadónak is súlyosabb büntetőjogi következményekkel kell szembenéznie.

Az ügyben eljáró szegedi kapitányság a napokban lezárta a nyomozást, és vádemelési javaslatot tett az illetékes ügyészségnek.

2018.06.29 11:08
Frissítve: 2018.07.01 19:40

Teherautók lángoltak egy vecsési telephelyen (videó)

Publikálás dátuma
2019.01.19 08:42
Illusztráció
Fotó: BM túzoltóság/Facebook/ Tóth Norbert
Égő járműről terjedt a tűz, végül több teherautó is lángokban állt az Almáskerti úton.
Teljes terjedelmében égett egy fém alkatrészekkel megpakolt teherautó szombatra virradó éjjel a Vecsés határában húzódó Almáskert út egyik telephelyén – írja Facebook-oldalán az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF). 
 A helyszínre nagy erőkkel riasztották a főváros hivatásos tűzoltóit, akiknek kiérkezésére a lángok több teherautóra is átterjedtek. Az egységek öt vízsugárral oltották el a tüzet. Az eset során senki nem sérült meg. A tűzesetről videó is készült, a felvételt az OKF fotóriportere, Schultz László tűzoltó főtörzsőrmester készítette. 
2019.01.19 08:42

Baltával fenyegette feleségét, majd felrobbantotta lakásukat egy járdánházi férfi

Publikálás dátuma
2019.01.18 15:52
Illusztráció
Fotó: Shutterstock/
Miután összeverte a nőt, bezárkózott a társasházi lakásba, és kinyitotta a gázt. Letartóztatták.
Összeveszett feleségével egy járdánházi férfi, majd bezárkózott a lakásukba, majd gázrobbanást idézett elő kedden, január 15-én. A férfit a Miskolci Járásbíróság letartóztatta - tájékoztatott a Miskolci Törvényszék sajtóosztálya.
A férfi először egy baltával megfenyegette feleségét, hogy megöli.
A nő ekkor bezárkózott társasházi lakásuk fürdőszobájába, de férje felfeszítette az ajtót, majd kétszer megütötte a menekülő asszony hátát és megdobta mobiltelefonnal. A feleség könnyebb, zúzódásos sérüléseket szenvedett. A vita után a gyanúsított bezárkózott a lakásba - a rendőrök sem tudtak bejutni hozzá -, majd felgyújtotta a berendezési tárgyakat és a pb-gázpalack csapját megnyitva robbanást idézett elő. A tüzet a tűzoltók eloltották.
A négylakásos társasházban tartózkodók közvetlen életveszélynek voltak kitéve.
A gyanúsított ellen ezért nemcsak súlyos testi sértés kísérlete, hanem közveszélyokozás miatt is eljárás indult. A járásbíróság egy hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását, a végzés ellen a férfi fellebbezett.
2019.01.18 15:52