LMP;kilépés;Ábrahám Júlia;

Újabb kilépő az LMP-ben

Továbbra is tart az LMP válsága az április 8-i választási eredményt követően: Schiffer András, Róna Péter és Hadházy Ákos után újabb, az ellenzéki párt volt prominens politikusa hagyja ott az öko-pártot.

- Vállalhatatlan számomra a továbbiakban az LMP - jelentette be lapunknak Ábrahám Júlia. A párt volt elnökségi tagja, egészségügyi kabinetvezetője a Facebookján egyebek mellett azzal indokolt: ez a párt – a többihez hasonlóan – nem érti a rendszerrel elégedetlen, az ellenzékben csalódott választókat, és nem látja tragikusnak az orbáni zsákutcát sem.

Mint megírtuk az LMP-ben fegyelmi eljárások indultak, ezekben az ügyekben pedig a napokban hozzák meg a másodfokú döntéseket. A pártban azokat büntetnék, akik áprilisban visszaléptek valamelyik ellenzéki párt indulójának javára. Ábrahám ellen is eljárás indult, első fokon felmentették, a másod fokú tárgyalásra pedig nem lesz szükség, mivel megszűnt a tagsági jogviszonya.

Az LMP-ből kilépett volt elnökségi tag lapunknak korábban azt mondta leegyszerűsítve két irány van az LMP-n belül és mindkettőnek az az álláspontja, hogy hitelesen képviseljék az ökopolitikát, valamint megteremtsék a kormányváltás lehetőségét. – A két „tábor" között az a kérdés, hogy ki, mit tekint prioritásnak. Én azokhoz tartozom, akik szerint mindent meg kell tenni az Orbán-kormány leváltásáért, az ökopolitikai képviselete is ezen keresztül lehetséges. Míg a másik oldal azt mondja: az ökopolitikát minden körülmény között képviselni kell, a kormányváltás pedig nyilván fontos, de másodlagos szempont – magyarázta Ábrahám Júlia. Szél Bernadett, a párt újraválasztott társelnöke Ábrahám felvetésére lapunknak azt mondta, ő nem így látja, nincsenek táborok a párton belül.