Nemzeti Közszolgálati Egyetem;Patyi András;

2018-07-04 08:04:20

Lemondott Patyi András, a "bírságkirály"

Otthagyja a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektori székét.

Patyi András augusztus 31-ei határidővel benyújtotta lemondását a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) rektori vezetői megbízásáról - közölte az MTI . Patyi távozásáról honlapján az NKE is beszámol.

A közlemény szerint Patyi András a fenntartói testület múlt pénteki ülésén adta be lemondását, és kérte a testületet, hogy kezdeményezze Áder János köztársasági elnöknél a rektori megbízatás alóli felmentését. A testület a lemondást tudomásul vette és egyben döntött az új intézményvezetői pályázat kiírásáról. Az új rektorról az egyetem szenátusa véleményezését követően szintén a testület dönt augusztus közepén.

Patyi András oktatói munkáját intézetvezető egyetemi tanárként továbbra is a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen folytatja - tették hozzá.

Patyi András 2012. január 1-je óta vezeti az egyetemet. Aktívan részt vett az NKE létrehozásában, az egyetemi integráció megvalósításában és a Ludovika Egyetemi Campus megvalósításában. Második rektori ciklusára 2016 őszén kapott bizalmat az NKE szenátusától.

Elévülhetetlen érdemei ellenére - ahogy az NKE fogalmaz - mégis inkább arról ismert a közéletben, hogy az áprilisi választások előtt, mint a Nemzeti Választás Bizottság (NVB) vezetője, bátortalanul ugyan, de megbírságolta Orbán Viktort szabálytalan kampányolásáért. Orbán a győzelme után videót tett közzé, amin végig gúnyolja a szerencsétlenül mosolygó Patyit, többek közt "bírságkirálynak" nevezve őt.

Az NVB éléről nem távozott Patyi András.